Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 14.08.2022 av Anonym.
Den Hellige Ånd
Luk. 24,49
"Se jeg sender min fars løfte over dere. Men vent i byen Jerusalem til dere blir ikledd kraft fra det høye"

Ap. 1, 4-5
"Da han var sammen med dem, befalte han dem å ikke forlate Jerusalem, men vente på Faderens løfte, det dere har hørt av meg.
For Johannes døpte jo med vann, men dere skal bli døpt med Den Hellige Ånd ikke mange dager etter.

Hva slags ånd og kraft er dette?
Jo, det er Den Hellige Ånd som kom ned over disiplene på pinsedagen.

Ap. 11, 44-47
"Mens Peter ennå talte disse ord, falt Den Hellige Ånd på alle dem som hørte ordet. De troende som var omskåret, alle de som var kommet sammen med Peter ble forskrekket over at Den Hellige Ånds gave var blitt utøst over andre folkeslag.
For de hørte dem tale med tunger og opphøye Gud. Da svarte Peter: Kan noen nekte dem vannet, så de ikke skulle bli døpt, de som har fått Den Hellige Ånd slik som vi?"

Ap. 19, 6
"Da Paulus hadde lagt hendene på dem kom Den Hellige Ånd over dem, og de talte i tunger og profeterte"

Joh. 14, 21
"Den som har mine bud og holder dem, han er den som elsker meg"

Vi ser tydelig at Jesus ikke ville at dispilene skulle gjøre noe som helst (misjonsbefalingen) før de var døpt med Den Hellige Ånd!
Var disiplene nytestamentlig troende da de ventet i Jerusalem? Ja, de hadde møtt og vært sammen med den oppståtte Jesus i 40 dager. De var døpt i vann, men de manglet kraften fra det høye som satte dem i stand til å utføre oppdraget han hadde utvalgt dem til.

Bryter du denne befalingen? Er du ulydig mot Guds ord? "Går du ut" uten kraften, uten sannhetens ånd, uten veilederen, uten hjeperen? Om du må svare ja, hvordan kan du si at du elsker Gud når han sier at bare den som holder hans bud/befalinger elsker ham?
Å ta en hyrderolle, en tjenesterolle, hva som helst som innebærer at du lærer eller leder andre troende, uten at du har mottatt (og selvsagt videre fyller deg) Den Hellige Ånd er en svært alvorlig ulydighet mot Guds ord.
Da går du kun i egen kraft.
Det er kanskje ikke så farlig tenker du, for du sprer jo Guds ord uansett?
Gud kan bruke hvem som helst for å nå mennesker, men den som går i egen kraft vil få mye å stå til ansvar for en dag av flere grunner.
Uten Den Hellige Ånd i deg vil du bl.a. ikke ane noe om hva Gud har kallet deg til, Gud kan ikke lede deg, du får ikke overnaturlig åpenbaring fra Guds ord, du mottar ikke nådegaver, du kan ikke be i ånden, be til egen oppbygging, du får ikke helsegevinsten som ligger i å ha livets ånd i deg.
1. Kor. 4, 20
"For Guds rike består ikke i ord, men i kraft"

Alt står der, i Guds ord, men er du født på ny (ekte omvendelse) slik at du er i stand til å se din stilling?

Kjøtt eller ånd?
Joh, 3, 3
"Jesus svarte: Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike&qu

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 14.08.2022 av Anonym

1 Joh 2:6 Den som sier at han blir i ham, han er også skyldig til å vandre slik som han vandret.
compaq
#2. Postet 16.08.2022 av compaq
Ingen bør rynke foraktelig på nesen av det den hellige ånd har frambrakt i form av hellige skrifter. Den penn i bibelskribentenes hånd som ble ledet av Guds hellige ånd, har vist seg å være langt mer effektiv enn Cæsars, Napoleon Bonapartes og Adolf Hitlers sverd. Ja, den hellige ånd har stått bak langt mer bemerkelsesverdige ting enn en beretning som er nedskrevet med penn og blekk. Historien forteller om menn i gammel tid som utførte store gjerninger ved hjelp av denne mektige kraft fra den usynlige, allmektige Gud.

La oss for eksempel ta Moses, han som skrev de første fem bøkene i bibelen. Han sto på vestsiden av rødehavet. Han strakte ut sin stav som han holdt i høyre hånd, over havet. Hva skjedde så. Vannet delte seg og israelittene kunne gå gjennom det før de egyptiske forfølgerne nådde dem igjen. Var det en eller annen dynamisk kraft som utgikk fra Moses, som forårsaket dette miraklet. Det kan det umulig ha vært. den uimotståelige kraft som kunne få det vannet som hindret israelittene i å unnfly en stor fare, til å dele seg, kom ikke fra profeten Moses men fra den himmelske kilde til all dynamisk kraft. ( 2.Mos 14:21 til 15:21) Når Jehovas folk i vår tid blir tuktet og møter vanskeligheter, er tiden derfor inne til at de husker det Jehova gjorde den gangen og spør:

Hvor er han som førte dem opp av havet med sin hjords hyrde( Moses)? Hvor er han som ga sin hellige ånd midt iblant dem, han som lot sin herlige arm ( sin styrke) gå fram ved Moses høyre side, som kløvde vannene (i havet) for deres åsyn for å gjøre seg et evig navn han som førte dem gjennom dypene som en hest gjennom ørkenen, så de ikke snublet? Liksom feet som går ned i dalen, førte Jehova ånd dem til hvile, således ledet du ditt folk for å gjøre deg et herlig navn. ( Es 63:11-14)

Men nå, det 20. århundre, er den tid kommet da den samme Gud igjen skal gjøre seg et herlig navn. Han vil stå bak en befrielse av langt større omfang enn befrielsen ved Rødehavet. Lykkelige er alle de som Guds navn Jehova, da vil bli herlig for. La oss derfor ikke undervurdere denne veldige kraft, Jehovas hellige ånd. Den er like mektig idag som den var for 3500 år siden. Profeten Moses undervurderte ikke dens kapasitet. Han hadde tro på Gud. kilden til denne ånd som kunne utføre mirakler og begivenhetene forløp i samsvar med hans tro. Ved tro gikk de gjennom det Røde hav som over tørt land men da egypterne prøvde på det, druknet de. (Heb 11:29) På denne måten ble det vist at Gud lønner dem som tror på ham.
Anonym
#3. Postet 17.08.2022 av Anonym
Jesus ønsker å sende Den Hellige Ånd til alle født på ny kristne, det fremgår klart fra bøkene i NT.
Sikkert mange grunner til at bekjennende kristne ikke har mottatt Den Hellige Ånd:

- Mange er rett og slett ikke født på ny og de ser ikke sin egen stilling som fortapte mennesker (som Jesus selv sier i Joh. 3).
- Noen er født på ny, men mangler kunnskap, derfor søker det ikke denne viktige utrustningen.
- Andre har feil kunnskap, de har blitt fortalt at dette ikke er for i dag, at barnedåpen er nok, eller at de mottok Den Hellige Ånd allerede da de ble født på ny. Ja, det (siste) kan skje, men det er ikke bildet vi ser i Apostlenes gjerninger, det er ikke normalen slik det beskrives i bibelen.
- Noen søker/ønsker åndsdåpen, men de har noe i sitt liv som rett og slett sperrer for å kunne ta imot. Det kan være manglende tilgivelse, manglende overgivelse...osv..
Sikkert mange flere grunner. Noen mener faktisk at vi ikke skal snakke som mye om dette tema i det hele tatt fordi vi da kan få 1. og 2. sortering troende!!? Det er sikkert satan glad for å høre.
Det handler om å bygge kristi kropp. Å hjelpe hverandre, å dele kunnskap, utruste.
Viktigst av alt er hva bibelen og spesielt Apostlenes gjerninger vise oss. Ønsker Gud at vi skal motta dåpen i Den Hellige Ånd?

Ja, satan er mer enn glad for å få deg til å tro at du ikke trenger Den Hellige Ånd og bortforklaringene er mange.
Be Gud om åpenbaring og hjelp om du søker dåpen i Den Hellige Ånd. De som søker de finner.

Vi kan ikke bli ledet personlig, vi kan ikke gjøre Guds vilje for våre liv uten ånden i oss, ikke ånden i skriften, men levende, inne i hver enkelt av oss. Jesus sier veldig mye om dette.
Vi er grenene, og det blir ingen åndelig frukt om ikke sevjen (ånden) får strømme ut gjennom grenene.
Det utelukker knusktørr og påtatt religiøs fromhet i et uomvendt sinn.

Et av mine favorittvers i bibelen er Joh. 7, 38-39
"Den som tror på meg, fra hans indre skal det, som skriften sier, renne elver av levende vann. Dette sa han om ånden de som trodde på ham skulle få. Ånden var ennå ikke kommet, for Jesus var ennå ikke herliggjort"

1. Kor. 2, 12
"For vi har ikke fått verdens ånd, men den ånd som er fra Gud, for at vi skal kjenne de ting Gud av nåde har gitt oss"

Åpenbaring!!

.."elver av levende vann"....fantastisk...Takk Jesus Kristus..
compaq
#4. Postet 20.08.2022 av compaq
Himmelen er ikke et sted hvor en fører et dagdriverliv og sitter og dingler med beina over kanten på en sky som driver langsomt av sted. Den mest aktive person som finnes, den viktigste kilden til all dynamisk overalt bor der. Hans hellige ånd er en kraft som virker overalt i de usynlige himler. De som bor der og tjener Jehova, må utfolde en langt mer omfattende virksomhet enn all den virksomhet som pågår jorden over idag.

Avstander som er utrolig mye større enn noen avstand på jorden eller avstanden fra jorden til månen, må her tilbakelegges i tjenesten for universets overherre, Jehova Gud. Det er utallige ting som må utrettes, i tillegg til at vår forholdsvis lille planet, jorden, må vies oppmerksomhet. La oss ikke være blinde for den virksomhet som foregår i himmelen, bare fordi vi med våre svake øyne ikke kan se det som skjer der. Vi har all grunn til å se det som foregår, med troens øyne. ( Heb 11:1,27)

I samsvar med Herren Guds hensikter lever hans himmelske sønner et meget aktivt liv. De er i stand til å utrette langt mer enn vi mennesker. De er overmenneskelige. Deres makt kan ikke måles av oss mennesker. Ifølge Bibelens beretnig har de ved den hellige ånd klart å gjøre ting som vitenskapen ikke kan gi noen forklaring på.

David anerkjente deres overmenneskelige evner da han vendte sin oppmerksomhet mot dem og sa: Lov ( Jehova), I hans engler, I veldige i makt, som fullbyrder hans ord, idet I adlyder hans ords røst Lov ( Jehova) alle hans hærskarer, I hans tjenere som gjør hans vilje. ( Salme 103:20-21) Ved at disse himmelske hærskarer av engler gjør Jehovas vilje, setter de et godt eksempel for menneskene på jorden. Når slike mektige, overmenneskelige skapninger ikke anser seg for å være for store til å tjene sin skaper, bør vi svake mennesker, hvis levetid er så kort, ikke bedra oss selv og være så selvoptatt at vi gjør opprør mot Jehova Gud og føer at vi ikke har noen forpliktelser overfor ham. Vi bør i stedet love og prise ham.
annonseRadio 3:16