Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 20.11.2019 av Anonym.
Trenger du hjelp ?
"Har du noen gang vært så fortvilet over din egen skrøpelighet, at du omtrent ikke orket å se ditt eget ansikt i speilet?
Har du følt at en fristelse var så sterk, at du på forhånd visste at du kom til å falle, selv om du hatet deg selv for det?
Har du vært i slik åndelig nød at du ikke engang klarte å nevne Jesu navn?
Har du til tider hatt et skrikende behov inni deg for at det var noen der som kunne vise ekte medføelse og faktisk forstå litt av hva du gjennomgår?
Har du opplevd å ha gjort så mye dumt, at du nærmest har ropt etter nåde og en ny anledning, for å kunne begynne på nytt?
Har du vært så lang nede både åndelig og psykisk at du bare hadde lyst til å legge deg ned å dø?
Har du vært i situasjoner hvor din fortid, nåtid eller forventede framtid presset deg som en sitron og du bare hadde lyst til å grine?

Vel, Bibelen forteller at for å kunne hjelpe deg og andre med alt det vonde som er nevnt overfor, valgte Jesus å bli et menneske med en natur som vår, nettopp for å kunne stille opp for oss i slike forferdelige situasjoner og opplevelser.

I Hebreerbrevet kap. 2, leser vi at det faktisk var helt nødvendig for Jesus å bli oss lik i alle ting ved å ta på seg vår natur, for at Han skulle kunne:

(1) Vise oss miskunn.
(2) Hjelpe oss når vi fristes.
(3) Tilby oss himmelens assistanse i rett tid, når vi trenger det.
(4) Ha medlidenhet med oss.
(5) Forstå vår skrøpelighet vi som har en slik natur han tok.
(6) Vise oss nåde i vår nød.
(7) Bli prøvet i alt vi møter i våre liv.
(8) Sone våre synder.
(9) Være trofast øversteprest for oss.

Disse fantastiske løftene er Bibelens sentrale argumentasjon for hvorfor Jesus måtte ta vår natur. Hvorfor i all verden er så mange kristne da opptatt av å frata Jesus det som står her? Hva slags Frelser er det de vil ha?

Disiplene kjente sannheten om Jesu natur og Paulus skriver mye om den, men den ble sammen med mange andre sannheter, borte i det store doktrinære frafallet som Jesus selv forutså."

- Les mer om dette her :

http://www.mensviventer.no/mvv33/hjelp.html

http://www.mensviventer.no/mvv35/melk.html

Svar på innlegg

Ingen svar for øyeblikket.