Agenda 3:16
Radio 316
Nardus
Nardus sier: Da skal jeg atter en gang på Nardus møtehelg på Stangeland skole, enda en gang skjerpe bevisstgjøring over herrens nåde som er nok for meg.
Skriv i megafonen

Forum >> Kjærlighet og relasjoner >> Debatt


Anonym

Feminisme og kvinners hyklerske krav til menn

Fant denne på nett. Er du enig/uenig?

Jeg skal så godt jeg kan prøve å skrive et saklig innlegg, som dere ikke tolker som kvinnehat eller bitterhet. Jeg hater absolutt ikke kvinner, og er ikke spesielt bitter. Men ja, jeg er evig singel, men hovedsaklig er det min feil. Så har vi det klarert.

Mange kvinner idag regner seg selv som feminister, og er opptatt av likestilling og kvinners rettigheter.

For meg handler feminisme om at kvinner skal være likestilt menn på alle områder. Personlig mener jeg det bare skulle mangle. Men mange feminister er så ekstreme at man føler at de hater menn, og nesten er mer opptatt av å heve seg over menn. Eller er det slik at de er opptatte av å knekke de fleste menn, bortsett fra de som er på "toppen" av rangsstigen?

Når det gjelder dating og kjærester er det riktignok ingen likestilling. Mange forventer at det er mannen som skal sjekke opp kvinnen (merk at jeg skriver mange, ikke alle) og at det er kvinnen som skal bli oppvartet.

For meg blir det litt merkelig at en del kvinner da styres av instinkter på enkelte områder. De vil at mannen skal være "over" henne, ha mer utdannelse, tjene mer penger, ha større status osv. De er opptatt av mannens høyde, utseende og kropp. Burde det ikke vært høyaktuelt for feminister å date en mann som hadde lavere status enn dem? 

Samtidig må vi erkjenne at kvinner har en enorm makt i datingmarkedet, og alt faller på deres premisser. Selvfølgelig er det naturlig at de har sine preferanser, men de styres altså av instinkter.

Utvilsomt kan vi si at feminisme fører til økt forekomst av skilsmisser, fordi kvinner nå i stadig større grad stiller krav til mannen. Er de ulykkelige, bryter de ut av ekteskapet. Jeg sier ikke at det er feil, men det er feminismens "skyld". Feminismen fører til mange ulykkelige menn. Igjen ikke disse kvinnenes feil direkte, men det er feminismens bakside.

Til dere som regner dere som feminister, og likevel er styrt av instinkter på datingmarkedet, hva tenker dere om dette? Er det hyklersk?
Viser side 1 av 2 sider, 10 kommentarer per side
Første |   << Forrige  Neste >>  |  Siste
Anonym
Hva med mennene? Når skal menn starte å være menn? Hvorfor tilater dere å være tøffelhelter...la menn være menn, og damer være damer sier jeg. :)) Mannsjåvenister synes jeg er litt for mye mann, synes damer bør la menn få lov å være mann innimellom.Og damer like så. Når man gjør det så tror jeg at man finner en gylden balanse,ingen er sjef over noen,eller overhode.Ja,jeg tror nok der finnes mange ulykkelige menn pga damer må ta mannens plass,og mannen lar henne gjøre det...jeg synes der er altfor mange menn som oppfører seg som damer...og blir skremt når de pluttselig må ta ansvar og lede...ta avgjørelser.


Du beskriver vel litt av problemet her, @Ester. Det finnes til og med kvinner som har påpekt dette. Hører stadig vekk at kvinner ønsker at "menn skal være menn", men så kommer det alltid et men...

"synes damer bør la menn få lov til å være mann innimellom"??? En euroeisk født kvinne kommenterte for en stund siden nettopp slike holdninger som dette. Hun mener nemlig at dette er essensen i skandinaviske kvinners syn på mannen. Grovt sett mener hun at kvinner gjennom likestillingskampen har fått den mannen de ønsket seg; en kvinne i en mannskropp, som får lov til å være mann når det passer kvinnen. 

Nå tror jeg ikke at du mente noe negativt med den setningen, men flere og flere kvinner innser nå at likestillingen kanskje har gått litt for langt. Vi kommer aldri til å bli like, vi er skapt forskjellig. Derfor er det mye bedre å snakke om likeverd og droppe fokuset på at vi på død og liv skal bli så like.

Bibelen forteller at Gud skapte kvinnen fordi han så at det ikke var godt for mannen å være alene. Bibelen sier også at hun skal være hans like og hans hjelper. Hjelper her betyr selvsagt ikke slave.

Jeg tror at hvis vi fokuserer mer på likeverd og hyller våre forskjeller, så vil det komme mye godt ut av det.

Selv er jeg mann 365 dager i året og jeg forventer at dere jenter er jenter også hele året :).
Anonym
Hei Remi. Er du enig eller uenig i det du selv har postet?


Jeg tror forfatteren har noen gode poeng. Likestillingen har gått for langt, i hvert fall hos enkelte. Jeg tror likevel at likestillingskampen har vært positiv for skandinaviske kvinner og for samfunnet i det store bildet. Nå tror jeg det er viktigere å fjerne fokuset på at vi menn og kvinner skal være likestilt i alt, og heller fokusere på likeverd.

100% likestilt vil vi aldri bli! Vi er skapt fysisk forskjellig og er skrudd sammen forskjellig både genetisk og følelsesmessig. Derfor tror jeg at vi fint kan omfavne forskjellene og fremdeles fremme like rettigheter og plikter som gir oss likeverd og respekt for hverandre.
Anonym
Jeg leste en profil på en annen datingside her om dagen, hvor kvinnen regelrett skriver at hun ikke betaler for medlemskapet og at hun forventer at vi menn faktisk betaler ekstra slik at hun som gratismedlem kan kontakte oss.

Greit nok, det er noe "gentle about it". I "gamle dager" var det liksom mannens rolle. Han skulle ta første skritt, han skulle sjekke opp henne, han skulle betale for daten, åpne dører osv. Men hvor i all verden passer dette inn i likestillingen? 

Hvorfor i all verden skal vi menn finne oss i det? 

Nå er det viktig å si at jeg ikke er mot likestilling, men det betyr faktisk det ordet sier. Det handler ikke kun om likestilling når det passer kvinnen! Hvorfor kan ikke dere kvinner ta første steg? Hvorfor kan ikke dere sjekke opp oss menn?

Nå er jeg klar over at jeg sikkert provoserer noen, men det er ikke hensikten. Hensikten er å få dere til å tenke over hva likestilling egentlig betyr og om vi egentlig vil ha den slik den har blitt.

Egentlig liker jeg ordet "Likeverd" bedre enn "likestilling". Det beskriver mer hva det egentlig handler om. Vi har lik verdi, vi har like rettigheter osv. Jeg vil at menn skal være menn. Jeg vil at kvinner skal være kvinner. 100% like blir vi aldri, men lik verdi, det har vi :).

Det hadde vært gøy å vite hva dere tenker om dette.

Anonym
Hva med mennene? Når skal menn starte å være menn? Hvorfor tilater dere å være tøffelhelter...la menn være menn, og damer være damer sier jeg. :)) Mannsjåvenister synes jeg er litt for mye mann, synes damer bør la menn få lov å være mann innimellom.Og damer like så. Når man gjør det så tror jeg at man finner en gylden balanse,ingen er sjef over noen,eller overhode.Ja,jeg tror nok der finnes mange ulykkelige menn pga damer må ta mannens plass,og mannen lar henne gjøre det...jeg synes der er altfor mange menn som oppfører seg som damer...og blir skremt når de pluttselig må ta ansvar og lede...ta avgjørelser.Er så enig!!
Anonym
Når man starter et svar med spørsmålet: "Når skal menn starte å være menn?", som en slags kritikk til mannen som skrev innlegget jeg delte her, og samtidig sier at det er greit at menn får lov til å være menn, innimellom, er det ikke det da et spørsmål som dere kvinner selv bør svare på? Enten så vil dere ha en mann som er mann 365 dager i året, eller så vil dere ha en mann som dere tillater å være mann, innimellom. Altså en tøffelhelt.

Vil dere ha en tøffelhelt, en alfamann eller noe midt i mellom? 

Man kan ikke kritisere menn for å være tøffelhelter og samtidig si at det er akkurat det man vil ha. 

"jeg tror det finnes mange ulykkelige menn pga damer som ta mannens plass...", hva slags holdning til menn ligger i slike kommentarer? For det første så "må" ikke damer ta mannens plass, men kvinnekampen ønsket å ta den og de tok den.

Nå er det mye bra som har skjedd pga kvinnekampen, så jeg er ikke mot kvinner. Er heller ikke mot likestilling. Jeg skulle bare ønske at flere kvinner så at likestillingen på enkelte områder kanskje har gått for langt, istedenfor å kritisere menn for alt og ingenting. 

Jeg er tilhenger av at menn skal være menn og kvinner skal være kvinner. Så er vi alle forskjellige. Noen kvinner liker å være hjemmeværende husmødre, noe samfunnet faktisk burde premiert. Andre vil jobbe litt og noen sikter høyt og vil ha en toppstilling i næringslivet. Noen menn liker myke jobber, andre liker harde jobber. Alt dette er helt greit, slik jeg ser det. 

Fra skapelsen av tror jeg det ligger noen genetiske forskjeller i oss som betyr noe. Når likestillingen forsøker å viske ut disse forskjellene, får vi problemer. 

Derfor tror jeg vi burde fokusere mer på "likeverd" og mindre på "likestilling".
Anonym
Hva om vi stiller spørsmålet:

Kvinner: Hva slags mann vil du egentlig ha?

Menn: Hva slags kvinne vil du egentlig ha?


Hva er svaret ditt? 
Anonym
Jeg vil ha den kvinnen som passer inn i Guds plan for våre liv.
Fastholder at det er kun en kvinne  som er den rette...).. 


At det kun er en kvinne som er den rette, er jeg ikke enig i. Hva med de som blir enkemenn? Det er klart at det gjør.

Så var det dette med at vi vil finne ei som passer inn i Guds plan for våre liv. Hvis man vet at man for eksempel har et kall som misjonær, så er det best å finne en ektefelle som har samme kall. Har man ikke et definert kall enda, tror jeg ikke at vi skal vente med å finne ektefelle til vi har fått et definert kall. Et kall kan også endre seg over tid.

Jeg tror at Gud ser til våre hjerter. Han ser hva vi innerst inne ønsker og lengter etter, også når det kommer til livsledsager. Jeg tror ikke at Gud peker ut en spesiell, men jeg tror at han via DHÅ kan veilede oss frem til et godt valg. Det er derfor viktig å be for og takke for den man omsider gifter seg med - før man vet hvem hun/han er.

Vi må heller ikke glemme at vi er mennesker og at Guds tanke først og fremst er at vi skal finne en livsledsager som vi liker og elsker, en som vi passer sammen med. Her er det jo uendelige variasjoner. Noen liker ditt og noen liker datt. Gud velsigner våre valg, men til syvende og sist er det vi som må velge og det er vi som må få forholdet til å fungere.
Anonym
Jeg er en av disse kvinnene. En som vil ha en mann som prater i stedet for å brøle og slå. En mann som ikke anser det som under sin verdighet å bytte i oppvaskmaskinen. En som tåler at jeg kjører vinkelsliper, og gjerne også en som selv forstår det når han behøver en dusj og rent tøy. 

Men enkelte ting har ikke forandret seg. Det er fortsatt vi kvinner som bærer tyngst under et svangerskap, og med små barn. Det er vi som kun har noen få år på oss til å føde de barna vi absolutt må ha. 
Dere menn kan fysisk sett ha en unge her og en unge der. Dere kan prøve og feile litt. Ei eller annen dame, med en ny fyr, kan alltids ta seg av avkommet deres. I nødsfall gjør dere det selv. 

Vi SKAL se dere an. Vi måler styrken deres, utholdenheten, dedikasjonen til oss, før vi tillater dere å ta verdifulle år av livene våre, og før vi velger en av dere som far til våre barn. Gjør vi ikke den jobben, kan vi risikere å tape stort, også på vegne av våre barn. 

Og dessuten, ei dame som legger seg etter en mann blir fortsatt sett på som "needy" og billig. Dere kan gjerne drømme om henne, kanskje sette en unge på henne, men det er ikke henne dere vil tilbringe livet deres med. 


Du får sette deg på gjerdet og vente, eller bli med på leken. Selv har jeg fått mine barn, og står ikke i så akkutt behov for en make at jeg har begynt å lete på gjerdene. Skulle jeg ha en mann, måtte det være en av de som gidder å følge etter meg litt. Da gidder han kanskje til og med å være god med de barna jeg allerede har. 


Takk, er ikke spesielt uenig her. Høres ut som at du har hatt noen dårlige erfaringer.
Dere kvinner skal selvsagt gjøre deres research og vi menn skal gjøre vår.
Du ble ikke blokkert pga dette :D
Anonym

svartmenyndig

Du er ny og så  legger du ut kommentarer sånn helt uten videre ?Hva er dette for en kommentar? Selvsagt har hun rett til å kommentere så mye hun vil selv om hun er ny! Det skulle da bare mangle!
Anonym
Så bra, da. Da har du funnet en annen grunn. Hmmm.... jeg er helt ny her i forumet. Mon tro hva jeg har gjort galt...


Du har ikke gjort noe galt :)) 
Viser side 1 av 2 sider, 10 kommentarer per side
Første |   << Forrige  Neste >>  |  Siste