Normisjon
siljepus
siljepus sier: Hei,skal løpe misjonsløp imorgen og trenger sponsorer (pengene går til thailand) visst du vil hjelpe så ta kontakt her. ellers ha en velsignet dag <3
Skriv i megafonen

Forum >> Kjærlighet og relasjoner >> Debatt


Anonym

Hva sier Gud i bibelen om samboerskap utenfor ekteskap

Dette er noe Gud forteller om i bibeln og hvor det er fortalt allrede før disse ting skjedde, at nå i dagtidens værden, lever mennesker i samboerskap, som om at dem er gift og oppfører seg som om at dem er gifte. Men dem gifte oppfører seg som dem ikke er gifte sier GUD, som betyr at dem er utro i ektskapet. Begge deler er hor" HVA MENER DERE.
Viser side 1 av 4 sider, 10 kommentarer per side
Første |   << Forrige  Neste >>  |  Siste
Anonym
Dette er noe Gud forteller om i bibeln og hvor det er fortalt allrede før disse ting skjedde, at nå i dagtidens værden, lever mennesker i samboerskap, som om at dem er gift og oppfører seg som om at dem er gifte. Men dem gifte oppfører seg som dem ikke er gifte sier GUD, som betyr at dem er utro i ektskapet. Begge deler er hor" HVA MENER DERE.


Samboerskap i seg selv er ikke galt. Spørsmålet er heller hvilket nummer i rekken av partnere du er samboer med.
Høres rart ut?

Saken er at det er ingenting i Bibelen som tilsier at en mann og kvinne må gifte seg foran en prest eller en annen forordningsmann for at ekteskapet skal være bibelsk gyldig. Adam bare tok Eva og Bibelen sier at de deretter var "ett". Ekteskapet er en pakt mellom mann og kvinne både overfor hverandre og innfor Gud. Fyllbyrdelsen av denne pakten skjer når man havner i sengekosen etterpå, og frukten er (forhåpentlig) barn og en mengde andre ting.

I middelalderens Norge var samboerskap helt vanlig fordi folk ikke hadde råd til bryllupet, ja det var til og med vanlig blant ordinerte prester. Ekteskapet, som altså i praksis var samboerskap etter hvordan de fleste tolker det i dag var det derimot få som IKKE hadde råd til å la være fordi det var et gjensidig avhengighetsforhold mellom mann og kvinne på en helt annen måte enn i det postmoderne samfunnet. Dengang var det ingen som så ned på samboerskapet såvidt jeg vet.

Men så er det dette med troskap osv., det å holde den pakten man i praksis har inngått. Har du som mann eller kvinne hatt sex og/eller samboerskap med en av det motsatte kjønnet har du i praksis "giftet deg" i bibelsk forstand. Jeg vet dette høres rart ut for den moderne vestlige hjerne, men slik var det før her i Vesten også og er det fortsatt f.eks i muslimske land.
Anonym
Mine tanker om dette er helt på linje med vsi.
Om du går inn i et samboerskap med et oppriktig hjerte (det er her pakten gjøres) om at dere skal være ett resten av livet så begår du ikke hor om partneren er din første. Gud er kun interessert i det som er i våre hjerter, ikke i religiøse skikker i vår tid. Vi tar altså ikke ¨lettere¨ på et samborskap.
Anonym
Hmm" Gud referer til at det er hor og synd, å ha sex før ekteskap" så hva du sier, henger jo selvsagt ikke på greip. Og muslimer er satans disippler. Når det er sagt,så skal mann å kvinne gifte seg etter hva Gud har sagt. Gud sier det er hor og synd, å bare bo sammen i samboerskap. Og Å ha sex uten å  giftet seg etter slik dem skal i kirken fremfor vittner og guds tjenere som vier dem." Jesus sier også i bibelen, at mennesker ville komme til å leve sammen, som om at dem var gift.  Ergo altså i samboerskap uten å være gift er SYND. Men DISSE oppfører seg som om at dem var gifte. dette er hor sier Gud. Mens di som er gifte, sier gud at disse kvinnene oppfører seg som om at dem ikke var gifte. som betyr dem er utro og horer seg med andre menn, bak mannens rygg.  og omvendt- at mannen horer seg bak ryggen på sin kone han er gift med.
Anonym
både feil og riktig. bibelen sier en mann skal leve alene,resten av sin levetid, og være i den stand han er frem til Herren kommer tilbake. Men så sier Gud også at hvis en mann ikke greier å låvære å pille påseg selv, eller ikke greier å lavære å ha samleie med kvinnfolk. så skal mannen alikavell gifte seg, så han ikke fortsetter å synde. så sier Gud også at det er bedre at mannens sæd går i kvinnens vagina, en at mannen synder og holder påmed seg selv og lar sæden falle til bakken. DA sier Gud det er bedre da helle at sæden går inn i en kvinne.
Anonym
Guds ord er vår rettesnor, men også viktig,  han vet hva som er i våre hjerter.
Nåden og hans kjærlighet er stor. Også for de som er skilt..)
Åpne profilen til kontakt
Det er tilgivelse for slikt. Det eneste som ikke blir tilgitt er synd mot DHÅ.
Anonym
Kun spott mot den hellige ånd vil ikke bli tilgitt hverken i denne værden eller den kommende værden eller den neste. sier Gud.
Anonym
Svar #3. Postet i dag kl 13:37 av GODGUTTEN.Hmm" Gud referer til at det er hor og synd, å ha sex før ekteskap" så hva du sier, henger jo selvsagt ikke på greip. Og muslimer er satans disippler. Når det er sagt,så skal mann å kvinne gifte seg etter hva Gud har sagt. Gud sier det er hor og synd, å bare bo sammen i samboerskap. Og Å ha sex uten å giftet seg etter slik dem skal i kirken fremfor vittner og guds tjenere som vier dem." Jesus sier også i bibelen, at mennesker ville komme til å leve sammen, som om at dem var gift. Ergo altså i samboerskap uten å være gift er SYND. Men DISSE oppfører seg som om at dem var gifte. dette er hor sier Gud. Mens di som er gifte, sier gud at disse kvinnene oppfører seg som om at dem ikke var gifte. som betyr dem er utro og horer seg med andre menn, bak mannens rygg. og omvendt- at mannen horer seg bak ryggen på sin kone han er gift med
Anonym
Gud sendte oss et menneske, ikke en bok og ikke et nytt sett med steintavler. Det er en vesentlig forskjell som jeg tror vi skal ha i bakhodet også når vi diskuterer moralspørsmål.
Åpne profilen til ester
Svaret er vel ganske enkelt..man skal ikke bo sammen før man har forpliktet seg til å holde sammen til døden skiller en. Utroskap er det eneste som ellers gir den andre rett til å bryte det båndet.  Det handler lite om hva vi ønsker eller hva man mener er praktisk. Men hva Herren mener er best for en, for at man skal leve rent og i hans vilje.
Viser side 1 av 4 sider, 10 kommentarer per side
Første |   << Forrige  Neste >>  |  Siste