Angela sier: En mann som vil drikke kaffe ute med meg ? Sandnes / Stavanger
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

HÅKON L
Opprettet 24.09.2022 av HÅKON L, mann, 27 år, Østfold.
Det moralske kompass
Har vi et moralsk kompass må det prøves ut.
Dette er den tanke som ble gitt meg ved Guds ord

På den ene siden av kompasset er egenkjærlighet på den andre siden er Kjærlighet uttrykt ved godhet og barmhjertighet

Samvittigheten er peileren(rettesnoren) på kompasset

Kompasset er basert på Galaterne 5:22-26
22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 ydmykhet og selvbeherskelse. Slike ting rammes ikke av loven! 24 De som hører Kristus til, har korsfestet kjøttet med dets lidenskaper og begjær. 25 Lever vi ved Ånden, så la oss også vandre i Ånden. 26 La oss ikke være drevet av tom ærgjerrighet så vi utfordrer og misunner hverandre.

Siden disse ting ikke rammes av loven er de karaktertrekk som er i overenstemelse med loven
For Gud er kjærlighet og oppsummeringen av ordene til forskynneren er frykt Gud og hold hans bud.

Test kompasset mot sabbaten
2 eksempler om døden
2mos 35: 1-3 gjør ikke opp ild på sabbatsdagen noe som er definert som et arbeid. Konsekvens død
4mos 15:32-36 ikke sank ved. konsekvens død fra vers 37-41 grunnlaget hold hans Bud ikke gå våre egne veier
ser vi Jesaja 58

13 Om du slutter å tråkke på sabbaten
og gjøre som du vil på min helligdag,
men kaller sabbaten en lyst
og Herrens helligdag ærverdig,
om du holder den i ære
og ikke går dine egne veier,
gjør som du vil og taler tomme ord,

(her får vi også bekreftet at det ikke er våre egne veier(egenkjærlighet) vi skal følge, men Herrens vei. Leser vi hva Jesus gjorde på sabbaten bekrefter det at det er barmhjertighet Herren vil ha.

en sønn hadde en mor og de holdt begge av sabbaten så kom vinteren. Moren begynte og fryse på sabbatsdagen og holder på å bli syk, Hun led på sabbatsdagen og fant det vanskelig å kalle sabbaten en lyst og holde den i ære. Vedkurven var tom, ovnen var det ikke ild i. Sønnen tenkte at det er bedre å vise barmhjertig ved å hogge nok til å gjøre opp ild, så moren ikke led, men kunne prise Herren, for det var det Jesus gjorde når han helbredet på Sabbaten. Galaterne 5:22-26 bekrefter dette.

La samvittigheten være peileren som viser oss veien.

Hva tenker du?

Svar på innlegg

compaq
#1. Postet 24.09.2022 av compaq
Ingen sabbatslov i dag, for ingen har myndighet til å iverksette dødstraff for overtredelse av sabbaten.

kol 2:16: La derfor ingen dømme eder for mat eller drikke eller i spørsmål om høytid eller nymåne eller sabbat.

Kristne må utføre uselvisk arbeid på Guds hviledag, tro og lydighet. ( Joh 6:29) ( Rom 11:6) ( Heb 4:3,6,11) (Es 56:2)

På den jødiske sabbat kunne man gjøre gode gjerninger som for eksempel å forkynne og hjelpe andre. Markus 3:4: Og han sa til dem. Er det tillatt på sabbaten å gjøre godt eller å gjøre ondt, å berge liv eller å slå i hjel.

Sabbaten på den sjuende dag et forbilde på kristi tusenårige regjering som konge til gagn for menneskeslekten.
HÅKON L
#2. Postet 25.09.2022 av HÅKON L
Ingen sabbatslov i dag, for ingen har myndighet til å iverksette dødstraff for overtredelse av sabbaten.

kol 2:16: La derfor ingen dømme eder for mat eller drikke eller i spørsmål om høytid eller nymåne eller sabbat.

Kristne må utføre uselvisk arbeid på Guds hviledag, tro og lydighet. ( Joh 6:29) ( Rom 11:6) ( Heb 4:3,6,11) (Es 56:2)

På den jødiske sabbat kunne man gjøre gode gjerninger som for eksempel å forkynne og hjelpe andre. Markus 3:4: Og han sa til dem. Er det tillatt på sabbaten å gjøre godt eller å gjøre ondt, å berge liv eller å slå i hjel.

Sabbaten på den sjuende dag et forbilde på kristi tusenårige regjering som konge til gagn for menneskeslekten.
Det er sant at ingen på jord kan gi dødstraff det er overgitt til Jesus Kristus vår yppersteprest i himmelen. Gud ønsker ikke å dømme mennesker til død, han vil helst at den urettferdige vender om, men på dommens dag på Jesus andre gjenkomst kommer han til dømme alle de som ikke blir frelst til tilintetgjørelse som om de aldri hadde eksistert.
Kol 2:16 taler det til sabbaten eller offringene som skulle gjøres på sabbaten

1krønikerne 23:31-32
31 og de skulde hjelpe til ved enhver ofring av brennoffer til Herren på sabbatene, på nymåne-dagene og på høitidene, i fastsatt tall, således som det var foreskrevet for dem - all tid for Herrens åsyn. 32 Således skulde de da ta vare på hvad som var å vareta ved sammenkomstens telt, og hvad som var å vareta ved helligdommen, og hvad som var å vareta for deres brødre Arons sønner ved tjenesten i Herrens hus.

kol 2:17 taler om kroppen til kristus i hebreerne taler det kristus var fullkomment offer at det ikke lenger trenges mer offerdyr(se spesielt Hebreerne 10:10). taler det da om at sabbaten er avskaffet, slettes ikke kun ofringene
Her detaljert beskrivelse av Kol 2:16 se link
https://adventistreview.org/2012-1506/2012-1506-14/

Sabbaten er til for å gjøre godt, både for enkeltindivid og for andre og for lovprise vår skaper og den er ikke opphevet som noen har en tendens til å unnskyld seg med. om sabbaten er et forbilde skal den like fullt holdes. men jeg kan ikke med sikkerhet si det at sabbaten er et forbilde på 1000års rike. Kristus viste oss et sant eksempel på hvordan vi kunne holde sabbaten, samtidig er det ledetråder rundt om i bibelen for hvordan vi skal praktisere sabbaten. To ting vi kan si med sikkerhet om sabbaten ut fra de ti bud er at den er et bevis for Guds autoritet og grunnlag for tilbedelse.
Inia
#3. Postet 25.09.2022 av Inia
Samvittigheten er et fantastisk kompass nedfelt i våre hjerter.
Den aktiveres også i mye større grad når Guds Ord taler direkte inn i våre hjerter.
Også veldig fint når en tanke dukker opp i vårt sinn og se om vi finner bekreftelse på dette i Bibelen slik at vi kan vite at det er i samsvar med Guds Ord, de kloke og riktige valg en bør ta for akkurat den enkeltes situasjon i livet.
Er det kanskje overgivelse som bestemmer hvorvidt overgitt en blir i henhold til Åndens frukt i Ånd og Sannhet.
Åndens frukter leder oss inn på stier der virkelig gode frukter vil manifistere seg i andres og eget liv.
Og heller jobbe for og sette en strek over stahet, stolthet, utilgivelse osv. for livet er kort og Evigheten Evig.


compaq
#4. Postet 25.09.2022 av compaq
Betyr så det at de kristne ikke er underlagt De Ti bud at de ikke trenger å holde noen lover i det hele tatt. Slett ikke. Jesus innførte en ny pakt. Den var basert på et bedre offer, nemlig på hans fullkomme menneskeliv. De kristne er under denne nye pakt og må holde de kristne lover. ( Heb 8:7-13) ( Lukas 22:20) Mange av disse lovene er blitt hentet fra Moseloven.

Du vil kunne se det når du leser De Ti bud og så sammenligner dem med disse kristne lovene og læresetningene : Herren ( Jehova) din Gud skal du tilbe og bare ham skal du tjene(Matt 4:10) ( 1.kor 10:20-22) Vær på vakt mot de falske guder. Hold dere altså borte fra avgudsdyrkelsen, mine kjære.( 1.Joh 5:21) (1.kor 10:14) Fader vår, du som er i himmelen.La ditt navn holdes hellig ( og ikke bli misbrukt.( Matt 6:9) Og Bibelen gjør det helt klart at mord, ekteskapsbrudd, tyveri, løgn og begjær alt sammen er i strid med de lovene som gjelder for de kristne.

De kristne blir ikke oppfordret til å holde de ti bud men til å oppfylle kristi lov. Jesus gav mange befalinger og påbud og når vi adlyder dem holder eller oppfyller vi hans lov. Jesus la spesielt stor vekt på å vise kjærlighet. Ja, påbudet om å elske andre er en kristen lov. Den danner grunnlaget for hele Moseloven for Bibelen sier: Hele loven blir sammenfattet i dette ene bud. Du skal elske din neste som deg selv. ( Gal 5:13-14)(Rom 13:8-10)

Den lov som ble gitt gjennom Moses, de ti bud innbefattet var en samling rettferdige lover fra Gud. Og selv om vi ikke er underlagt denne loven idag, har de guddommelige prinsipper som lå til grunn for den, stor verdi for oss. Når vi studerer dem og anvender dem i vårt liv, vil vår verdsettelse av den store lovgiver Jehova Gud øke. Men vi bør spesielt studere de kristne lover og læresetninger og leve i samsvar med dem. Kjærligheten til Jehova vil anspore oss til å gjøre alt det han nå krever av oss. ( 1.Joh 5:3)
Angela sier: En mann som vil drikke kaffe ute med meg ? Sandnes / Stavanger
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16