Forum > Religion og tro > Debatt

armagadon
Opprettet 17.01.2022 av armagadon, mann, 73 år, Hordaland.
Adam og Eva.

Adam og Eva.

Historien om Adam og Eva, som trosser Guds advarsel om å spise av frukten på Kunnskapens tre, har alltid forundret meg. Hva står Livets tre for? Hva står Kunnskapens tre for?

Når jeg leser at straffen for å spise av Kunnskapens tre er forvisning fra Paradis og det evige liv, til døden i dødsriket, da tenker jeg som så. Vi, menneskeheten, er formodentlig etterkommere av Adam og Eva, og således har vi altså arvet deres synd og straffen er døden.

Hva er så død om ikke det motsatte av evighet. Jeg vender blikket mot himmelen og skuer et univers som tilsynelatende er uendelig. Tallet på planeter, stjerner og galakser synes også uendelig. Men hva skjer med universet? Det fødes og det dør. Det hevdes at alt begynte med et Big Bang og at det vil engang ende i et Big Crunch. Altså, alt vil dø ut til slutt. Betyr det at det universet vi lever i er et dødsrike, et forvisningssted, der våre forfedre ble sendt fordi de var ulydig mot Gud?

Tilbake til innledningsspørsmålet. Kan det tenkes at vi lever i fortid? Kan det også tenkes at i Paradiset lever livet evig fordi skapningene der bare spiser av Livets tre som med et annet begrep kan kalles; Øyeblikkets tre? Kan det tenkes at Kunnskapens tre med et annet begrep kan kalles; Hukommelsens tre? Kan det tenkes at Adam og Eva fikk hukommelse av å spise av dette treet og dermed husket hvor de egentlig kom fra før de havnet i Paradiset. Kan det tenkes at vi alle er døde og lever i fortiden vår? Og er det grunnen til at det hevdes at man kan se inn i fremtiden som eksempelvis i drømmer?

Svar på innlegg

Stigejacob
#1. Postet 17.01.2022 av Stigejacob
Det er jo mange ting du nevner som klæsjer her da, enten er det den ene tingen eller den andre. Ting ekskluderer hverandre jo, som et samfunn anno 2021, om det virkelig er årstallet for i fjor. Død er slått av. Når vi ikke har elektrisk spenning i kroppen, da er vi døde, akkurat som en hårføner er. Derfor driver leger å gir oss støt om vi skulle bli slått av, av Gud. Så, det er døden. I grunnen bare en søvn, en høneblund. Eller en laaang lur om du vil. Så inspiserer Gud hjertet, så får vi bli med eller ei. Og får vi ikke bli med, da vet ikke jeg hva skjer, kanskje må vi repetere livet en gang til, som den filmen groundhog day. Og da er det best å leve det neste livet som hovedpersonen i den filmen gjorde.

Universet! Skal du ikke bare tro på universet nå, men også være sikker på det? Er du astronaut? Har du forlatt denne planeten? Trolig ikke, skal spise romstøvlene dine om du kan produsere bevis for å være astronaut. Litt naivt å tro på uten å ha sett ned på planeten. Irrelevant nonsens. Absurd at supermaktene svidde av 10% av budsjettene sine på det romkappløpet i noen tiår, og ikke får til noenting, med de beste hjerner på planeten headhuntet til jobbene, og uendelige budsjett. Så kommer det noen underlige nye billionærer og oppfinner en hel masse andre ting, og bruker 1 år på å designe og utvikle romskip som kan gå veldig langt, brukes om igjen, og er veldig billige i drift. Og Hilter skapte jo teknologien til å gjøre det, som så USA visstnok brukte få år på å få satt ut i live, så dro man til månen visstnok, gravde noe månestein, og etter det ingenting. Skal jeg tro på at man bare brente enorme summer i 50 år, og ikke klarte komme tilbake til månen engang? Absurd.

Vi lever kanskje i fortiden, dette er en absurd verden, så det er meget trolig at det er Jacobs stige dette her. Men om så er tilfelle, så er det bare du som har problem med å komme til aksept av at du er død, og fri deg fra det verdslige liv, og vi andre er ikke virkelige, bare en del av din bevissthet som du manifesterer fordi du ikke er klar for å komme deg videre. Noe du ikke burde ha noe problem med, da du visstnok er 71 år gammel. Så du må slippe ankerne, og komme deg til himmelen da. Eller du har kanskje noe uferdig, som du føler du må gjøre først. Mange har det sånn, jeg også. Så i mellomtiden gjør vi masse poengløse ting mens vi venter.

Kunnskapens tre er ikke øyeblikkets tre, for vår far og mor Adam og Eva, skulle jo aldri ha vært på epleslang. Dødens tre kanskje. De spiste eplene, og innså at de måtte dø, og ble hysteriske, det var ikke godt for dem, eller oss etterkommere. Alt ble galt for dem om du husker historien, var som om de fikk alskens sperrer, ikke kunne de gå rundt uten blygsel, de gjemte seg for Far i himmelen som om de hadde gjort noe galt, fordi de ikke ville vise seg nakne, fordi de skammet seg over sin kropp og fikk dårlig selvbilde, var ikke pga av epleslang eller for å ha lyttet på Satan, var kroppen. En selvbevisthet, som ble selvopptatthet, noe de ikke kunne kontrollere, som ble deres undergang. Og som det sies, så skal vi vandre hvileløst rundt med de samme dårlige følelsene til evig tid i menneskeslekten. Med dårlig selvfølelse, og uvesentlige bekymringer, noe som er helt feil. Vi skal være fornøyd med hvordan vi ser ut, med de jobbene vi har eller ikke har, med alt hva vi har fått, skal vi være glad for. Så, bare kas
compaq
#2. Postet 18.01.2022 av compaq
Jehova Gud hadde plantet livets tre og treet til kunnskap om godt og ondt i Eden med tanke på mennesket. Om noen fugler eller dyr spiste av livets tre og treet til kunnskap om godt og ondt, var det ikke å vente at de ved den handlingen og som følge av en slik føde ville oppnå retten til evig liv og få en kunnskap som satte dem i stand til å avgjøre og bestemme hva som er godt og hva som er ondt.

Det første menneske, Adam var på prøve i Eden og så vidt man kan se av Bibelen, nevnte eller utpekte eller identifiserte ikke Gud livets tre midt i hagen for Adam. Men da Gud minte Adam om at han var på prøve for at det kunne bevises om han var verdig til å få fortsette å leve i Edens paradis, erklærte han at treet til kunnskap om godt og ondt var et forbudt tre. Og Gud Herren tok mennesket og satte ham i edens hage til å dyrke og vokte den. Og Gud Herren bød mennesket: Du må fritt ete av alle trær i hagen men treet til kunnskap om godt og ondt, det må du ikke ete av, for på den dag du eter av det, skal du visselig dø. ( 1.Mos 2:15-17) Ifølge dette skulle ikke mennesket dø hvis det lot være å spise av kunnskapens tre men det skulle dø hvis det spiste av det så lenge det var forbudt. Det ble altså ikke forholdt Adam noe livsviktig ved dette forbudet. Hva kunnskapen om godt og ondt angikk, så var det noe Adam trygt kunne overlate til Gud uten frykt for å bli beskjemmet på grunn av uvitenhet.

Gud gav Adam frihet til å velge om han ville spise av frukten eller ikke. Gud fristet ikke Adam til ulydighet og synd ved å sette kunnskapens tre i hagen for Adam kunne spise så meget han hadde lyst til av de andre trærne. Gud oppmuntret ham tvert imot til lydighet og troskap mot Gud som den høyeste ved å advare ham om straffen for å spise av den forbudne frukt. Adam kunne derfor ikke bli bedratt av noen frister med hensyn til dette.

Etter at Gud hadde gitt Adam sine instrukser og advart ham mot den vei som ville føre til døden., skapte han en hustru til sin jordiske sønn Adam og forente henne med ham i ekteskap. Som Jehovas synlige talerør eller profet fortalte Adam sin hustru om den forbudne frukt og advarte henne om dødstraffen. Han gjorde det fordi hun var en del av hans legeme, var ett med ham og han ønsket ikke at hans eget kjød skulle lite skade. Han elsket henne og ønsket ikke å miste henne i døden. Ingen annen skapning på jorden hadde rett til å opptre som guds profet overfor henne. Enhver selvbestaltet profet på jorden var en falsk profet og ville føre henne vill og i døden. Men det kom en dag da en annen stemme lot seg høre i Edens paradis. Det var ikke Jehovas stemme og det var ikke Adams stemme. Eva sa til slangen: Vi kan ete av frukten på trærne i hagen men om frukten på det tre som er midt i hane har Gud sagt: I skal ikke ete av den og ikke røre ved den, for da skal I dø. Da sa slangen til kvinnen: I skal visselig ikke dø for Gud vet at på den dag I eter av det, skal eders øyne åpnes og I skal bli liksom Gud og kjenne godt og ondt. ( 1. Mos 3:1-5) Hm dette var en ny tanke for Eva i forbindelse med det treet.
annonseRadio 3:16