Øystein-Skum93 sier: Vil ikke bo og vil ikke bosette meg en eneste plass nei på Vestlandet. Ikke en eneste plass nei på Vestlandet!
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 27.03.2021 av Anonym.
En ufattelig kjærlighet.

"Vi kan bare svakt forstå Guds kjære Sønns ubeskrivelige sjeleangst i Getsemane, da Han følte atskillelsen fra sin Far som følge av at Han bar menneskets synd. Han ble synd for den falne slekt. Følelsen av at Faderens kjærlighet hadde forlatt Ham, tvang frem disse sørgmodige ordene fra Hans angstfylte sjel: "Min sjel er bedrøvet inntil døden." "Er det mulig, da la denne kalk gå Meg forbi! Dog, ikke som Jeg vil, men som Du vil!" Matt. 26: 38-39

Guds guddommelige Sønn var avmektig, døende. Faderen sendte et sendebud fra Sitt åsyn for å styrke den guddommelige lidende og sette Ham i stand til å gå den blodstenkte sti.

Kunne dødelige mennesker ha sett engleskarens forferdelse og bedrøvelse da den med stum sorg ga akt på at Faderen holdt Sine stråler av lys, kjærlighet og herlighet tilbake fra Sin hjertenskjære Sønn, ville de bedre kunne forstå hvor anstøtelig synden er i Hans øyne.

Rettferdighetens sverd skulle nå våkne opp mot Hans dyrebare Sønn. Med et kyss ble Han forrådt i Sine fienders hender og hastig ført til domshuset og stilt for en jordisk rett for der å bli hånt og dømt til døden av syndige, dødelige mennesker. Der ble Guds herlige Sønn "såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger". Han utsto fornærmelse, spott og skammelig mishandling inntil "Han ikke så ut som et menneske", "så ille tilredt var Ham. Jesaja. 53: 5, 52:14.

Hvem kan fatte den kjærligheten som her blir utfoldet! Med forundring og sorg så engleskaren Ham som hadde vært himmelens Majestet og båret herlighetens krone, nå bære en tornekrone, et blødende offer for vold utøvd av en rasende pøbel som en satanisk vrede hadde opphisset til avsinn. Se den tålmodige, lidende! På Hans hode sitter tornekronen. Hans livs blod flyter ut fra hver sønderreven blodåre. Alt sammen som følge av synd!

Ikke noe annet enn en evig, forløsende kjærlighet som alltid kommer til å være en gåte, kunne ha fått Kristus til å forlate Sin ære og høyhet i himmelen og komme ned til en syndig verden for der å bli tilsidesatt, foraktet og forkastet av dem Han kom for å frelse, og for til sist å lide på korset."


- Veiledning for Menigheten, bok 1. http://effatha.dk/egwdb/no-opslag.asp?bog=vfm1&kap=44



&

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 17.05.2021 av Anonym

En forbilledlig lærdom

"Isak var et bilde på Guds Sønn, som ble et offer for verdens synder. Gud ville vise Abraham evangeliet om frelse for menneskene. For at det kunne skje og for å gjøre sannheten til en virkelighet for ham så vel som for å prøve hans tro krevde Gud av ham at han skulle ofre sin elskede Isak. Hensikten med all den sorg og angst som Abraham måtte gå igjennom i denne mørke og fryktelige prøven, var å gi hans forstand et inntrykk av gjenløsningsplanen for falne mennesker. Hans egen erfaring fikk ham til å forstå hvor usigelig stor den evige Guds selvfornektelse var når Han ga sin egen Sønn i døden for å redde mennesket fra fullstendig undergang. For Abraham kunne ingen sjelelig tortur sammenlignes med den han gikk gjennom da han lød den guddommelige befaling om å ofre sin sønn.

Gud ga sin Sønn til et liv i fornedrelse, selvfornektelse, fattigdom, strev og fornærmelse, ja, til den smertefulle døden ved korsfestelse. Men da kom det ikke noen engel for å forkynne det gledelige budskapet: "Det er nok! Du behøver ikke å dø, Min elskede Sønn." Legioner av engler ventet med sorg i håp om at Gud, slik som tilfellet var med Isak, i siste øyeblikk ville avverge Hans vanærende død. Men englene fikk ikke lov til å bringe et slikt budskap til Guds kjære Sønn. Ydmykelsen i rettssalen og på vei til Golgata fortsatte. Han ble spottet, hånt og spyttet på. Han måtte tåle spottegloser, hånsord og fornærmelser fra dem som hatet Ham, helt til han bøyde sitt hode på korset og døde.

Kunne Gud gi oss et større bevis på sin kjærlighet enn ved slik å gi sin Sønn til å gå gjennom denne lidelsen? Og på samme måte som Guds gave til menneskene var en frivillig gave og Hans kjærlighet uten grenser, slik er Hans krav til vår tillit, vår lydighet, til hele vårt hjerte og hele vår hengivenhet tilsvarende ubegrenset. Han krever alt som det er mulig for mennesket å gi. Underkastelsen fra vår side må stå i forhold til Guds gave. Den må være fullstendig og uten forbehold. Vi er alle sammen skyldnere overfor Gud. Han har krav på oss som vi ikke kan oppfylle uten at vi gir oss selv som et helt og villig offer. Han krever punktlig og villig lydighet, og vil ikke godkjenne noe mindre enn det. Nå har vi anledning til å sikre oss Guds kjærlighet og velbehag."

Ellen Whites bøker (effatha.dk)

Anonym
#2. Postet 17.05.2021 av Anonym

"Den som er død er rettferdggjort fra synden."! Rom. 6:7
Anonym
#3. Postet 17.05.2021 av Anonym

"Den som er død er rettferdggjort fra synden."! Rom. 6:7
"Og regn vår Herres langmodighet som frelse, slik også vår kjære bror Paulus har skrevet til dere, etter den visdom som er gitt ham. I alle brevene sine taler han også om disse ting. I disse brevene er det noen ting som er vanskelig å forstå. Og de som er ulærde og ubefestede, forvrenger dette, slik de også gjør med de andre Skriftene, til sin egen undergang."
- 2. Peter 3:15-16
Anonym
#4. Postet 17.05.2021 av Anonym
"Og regn vår Herres langmodighet som frelse, slik også vår kjære bror Paulus har skrevet til dere, etter den visdom som er gitt ham. I alle brevene sine taler han også om disse ting. I disse brevene er det noen ting som er vanskelig å forstå. Og de som er ulærde og ubefestede, forvrenger dette, slik de også gjør med de andre Skriftene, til sin egen undergang."
- 2. Peter 3:15-16
Hva i all verden har 2. Pet, 3:15-16 med Rom. 6:7 å gjøre??
Rom. 6:7 "For den som er død er frigjort fra synden."
Det var de lovlærde som forvrengte, de krevde fysisk omskjæring og trodde ikke på Jeus død og oppstandelse.
Skjønner du ikke hva Rom. 6:7 betyr? Da bør du sannelig lese hva Paulus skriver om hva Kristus har gjort for oss frelste på korset. DET han skriver er i hvert fall ikke "forvrengning", med mindre noen har en agenda om å la folk tro det.

"5 For ER vi blitt forenet med ham ved en død (Kristi død) som er lik hans død, så skal vi også bli det ved en oppstandelse som er lik hans oppstandelse.

6 Vi vet at vårt gamle menneske ble korsfestet med ham FOR AT syndelegemet skulle bli TILINTETGJORT, så vi ikke lenger skulle bli slaver under synden.

7 For den som er død, er rettferdiggjort fra synden.

8 Men døde vi MED KRISTUS, er da tror vi også at vi skal LEVE MED HAM. 9 For vi vet at etter Kristus er oppreist fra de døde, dør han ikke mer. Døden har ikke mer noen makt over ham. 10 For sin død, den døde han en gang for synden, men sitt liv lever han for Gud. SLIK skal også DERE regne dere som DØDE FOR SYNDEN, MEN LEVENDE FOR GUD I KRISTUS JESUS.

Dette gjorde Gud for alle frelste mennesker gjennom Jesu død på korset, hvor han også tok oss med på korset og hvor vi døde med ham. Hvordan dette har skjedd forstår vi ikke, men TROR det. "Av NÅDE ER DERE FRELST, VED TRO."

Den som ER frelst, er allerede død og rettferdiggjort fra synden, men lever likevel, men nå I KRISTUS, er blitt del i Jesu kropp/legeme (som er menigheten), hvor han er hodet.
Dermed "ER vi døde, men LEVER vår for Gud I KRISTUS" (vers 11).

Jeg er død, rettferdiggjort fra synden, derfor lever jeg (for Gud)! (se også vers 2)
Den som bare lever, og ikke er død, er ikke rettferdiggjort.
Anonym
#5. Postet 17.05.2021 av Anonym
Hva i all verden har 2. Pet, 3:15-16 med Rom. 6:7 å gjøre??
I 2. Peter 3:15-16 så nevner Peter dette med at noe av det Paulus skriver er for noen vanskelig å forstå, og da de ikke forstår det, så blir det til at de forvrenger det. Slik som deg, da du tror at du er frelst ved å bare å tro etc. Derfor har Romerbrevet (skrevet av Paulus) noe med 2. Peter 3:15-16 å gjøre. Resten av din melding er akkurat det som Peter advarer om, at det blir forvrengning av Skriften. Det er da ikke noe vits å kommentere.
Anonym
#6. Postet 18.05.2021 av Anonym
I 2. Peter 3:15-16 så nevner Peter dette med at noe av det Paulus skriver er for noen vanskelig å forstå, og da de ikke forstår det, så blir det til at de forvrenger det. Slik som deg, da du tror at du er frelst ved å bare å tro etc. Derfor har Romerbrevet (skrevet av Paulus) noe med 2. Peter 3:15-16 å gjøre. Resten av din melding er akkurat det som Peter advarer om, at det blir forvrengning av Skriften. Det er da ikke noe vits å kommentere.
FRELSE VED TRO:

" 21 Men nå er Guds rettferdighet som loven og profetene vitner om, blitt åpenbart UTEN loven, 22 det er
Guds rettferdighet ved TRO på Jesus Kristus, til alle og over alle som TROR.

26 Ved dette ville Gud vise sin rettferdighet i den tid som NÅ er, så han kunne være rettferdig og rettferdiggjøre (legg merke til at det er Gud som rettferdiggjør, det kan vi ikke gjøre selv!) den som har TROEN på Jesus Kristus.

27 Hvor er vår ros? Den er utelukket.
Ved hvilken lov? Gjerningenes lov?
NEI, ved TROENS LOV.

28 For vi er overbevist om at mennesket blir rettferdiggjort ved TRO, uten lovgjerninger.

29 Eller er Gud bare jøders Gud? Er han ikke også hedningers? Jo, han er også hedningers Gud,

30 så sant Gud er en, han som rettferdiggjør de omskårne av TROEN og de uomskårne VED TROEN." Rom. 3

"6 Slik priser også David det menneske salig som Gud tilregner rettferdighet uten gjerninger (men ved tro)....

9 Vi sier jo at TROEN ble regnet Abraham til rettferdighet....13 For det var ikke ved LOVEN Abraham eller hans ætt fikk det løftet at han skulle være arving til verden, men ved TROENS rettferdighet...15 Derfor fikk han det løftet ved TRO, for at det kunne være av nåde." Rom. 4.

"8 Da Skriften forutså at det var ved TRO Gud rettferdigjør hedningene, forkynte han på forhånd dette evangelium for Abraham: I deg skal alle folk velsignes.

10 For alle som holder seg til lovgjerninger, er under forbannelse, for det er skrevet: Forbannet er hver den som ikke holder fast ved ALT det som står skrevet i lovens bok, slik at han gjør det.

11 Og INGEN blir frelst ved loven, det er klart, for: Den rettferdige av TRO, skal leve. 12 Og LOVEN HAR IKKE NOE MED TROEN Å GJØRE...." Gal. 3

"8 For av nåde ER dere frelst VED TRO. Og dette er ikke av dere selv, det er en GUDS GAVE. 9 Det er IKKE av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg. 10 For vi er hans verk (ikke vårt eget ved gjerninger)..." Ef. 2.
Anonym
#7. Postet 18.05.2021 av Anonym
FRELSE VED TRO:
"Abraham kalles de troendes far. Bibelen sier at han trodde Gud og det ble regnet ham til rettferdighet. Vel, sier noen. Der har du beviset på at tro alene rettferdiggjør. Beklager. Heller ikke i denne teksten betyr tro en løsrivelse fra handling. Gud ba Abraham dra bort fra sitt eget hjem til et land Gud hadde utpekt. Han trodde Gud og det ble regnet ham til rettferdighet.

Hva var det han gjorde som Gud satte slik pris på? At han trodde? Nei, hans tro "alene" var ikke vært 5 øre. Abraham gjorde det Gud ba ham om å gjøre. Han adlød Gud i handling, valg, prioritering og atferd. Derfor ble han de troendes far. Hvis han bare hadde blitt sittende i teltet sitt og "trodd," ville hans respons aldeles ikke brakt han rettferdiggjørelse.

Alle som ønsker å kalle seg Abrahams barn og søker å bli rettferdiggjort av Gud, må kopiere den samme troens lydighet han demonstrerte. Bibelen sier at Abraham var "fullt viss på at det Gud hadde lovt, det var han og mektig til å gjøre," Rom. 4:21. Men Gud kunne ikke ha gjort noe av det han lovet, om Abraham ikke hadde oversatt sin tro til handling, gjerning og atferd. Tro "alene" var ikke nok.


Jakob sier det rett ut, at "troen virket sammen med hans gjerninger," slik at "troen ble fullkommen ved gjerninger," Jakob 2:22. Fullkommen tro, med andre ord, er ikke tro alene, men troens gjerning. Tro alene er en ufullkommen og mangelfull tro, som ikke når Guds løfter. For de som er helt ødelagt av årtier med ubibelsk forkynnelse, sier Jakob det rett ut i kap. 2:24. "Et menneske blir rettferdiggjort ved gjerning og ikke bare av tro."

Ved tro alene (mensviventer.no)
Anonym
#8. Postet 22.05.2021 av Anonym
"Abraham kalles de troendes far. Bibelen sier at han trodde Gud og det ble regnet ham til rettferdighet. Vel, sier noen. Der har du beviset på at tro alene rettferdiggjør. Beklager. Heller ikke i denne teksten betyr tro en løsrivelse fra handling. Gud ba Abraham dra bort fra sitt eget hjem til et land Gud hadde utpekt. Han trodde Gud og det ble regnet ham til rettferdighet.

Hva var det han gjorde som Gud satte slik pris på? At han trodde? Nei, hans tro "alene" var ikke vært 5 øre. Abraham gjorde det Gud ba ham om å gjøre. Han adlød Gud i handling, valg, prioritering og atferd. Derfor ble han de troendes far. Hvis han bare hadde blitt sittende i teltet sitt og "trodd," ville hans respons aldeles ikke brakt han rettferdiggjørelse.

Alle som ønsker å kalle seg Abrahams barn og søker å bli rettferdiggjort av Gud, må kopiere den samme troens lydighet han demonstrerte. Bibelen sier at Abraham var "fullt viss på at det Gud hadde lovt, det var han og mektig til å gjøre," Rom. 4:21. Men Gud kunne ikke ha gjort noe av det han lovet, om Abraham ikke hadde oversatt sin tro til handling, gjerning og atferd. Tro "alene" var ikke nok.


Jakob sier det rett ut, at "troen virket sammen med hans gjerninger," slik at "troen ble fullkommen ved gjerninger," Jakob 2:22. Fullkommen tro, med andre ord, er ikke tro alene, men troens gjerning. Tro alene er en ufullkommen og mangelfull tro, som ikke når Guds løfter. For de som er helt ødelagt av årtier med ubibelsk forkynnelse, sier Jakob det rett ut i kap. 2:24. "Et menneske blir rettferdiggjort ved gjerning og ikke bare av tro."

Ved tro alene (mensviventer.no)
Du blander jødedom med kristendom. Vi er ikke Abraham ættlinger, de er under loven og nåden. Vi troende hedninger er "hedningenes fylde" (se Rom. 11, 25) og er bare under nåden.
Jakobs brev er stilet de til 12 stammer i Israel, ikke til oss hedninger.
Anonym
#9. Postet 22.05.2021 av Anonym
Rom. 11:25: " For jeg vil ikke brødre, at dere kal være uvitende om denne hemmelighet - for at dere skal anse dere selv som kloke: Forherdelse er for en del kommet over Israel, inntil HEDNINGENES FYLDE ER KOMMET INN."

Gud har altså påført jødene en delvis forherdelse. Med andre ord har de fleste israelitter blitt forherdet til å tro på Kristus, denne forherdelsen er gjort av Gud. Slik Paulus her gjør det klart, var det for å gi rom for at verdens IKKE-JØDISKE FOLK, altså oss hedninger, kunne komme i forhold til Gud gjennom tro på Kristus.

Men Paulus sier dette er midlertidig. Israels forherdelse vil ta slutt når "hedningenes fylde er kommet", når antall hedninger som har kommet til troen på Kristus er så stort som Gud har bestemt, det tallet vet bare Gud. Det betyr ikke at alle hedninger vil bli frelst, men "hedningenes fylde" betyr "så mange som vil tro", det fullstendige tallet vet bare Gud.

Når dette mystiske tallet er nådd, vil det jødiske folket ikke lenger bli forherdet i sin vantro i Kristus. Det betyr selvsagt ikke at enhver isarelitt vil komme til troen på Kristus. Det betyr heller ikke at ingen jødiske personer før den tid kan komme til tro - men de fleste vil ikke.

Rom. 11 : 25-32 handler om Guds planer for sitt israelittiske folk. Han planlegger å fjerne forherdelsen av vantro jøder og fornye sin pakt med Israel. Dette viø skje når mange jødiske mennesker kommer til tro på Kristus på et seinere tidspunkt. De er dypt elsket av Gud på grunn av ans ugjenkallelige løfter til deres fedre, løfter ikke vi troende hedninger har fått. Og bare jødene har fått loven, til oss hedninger skriver Paulus, "hedningenes apostel" som fikk i forvalteransvar av Gud til å FULLFØRE GUDS ORD (Kol. 1:25) at loven er OPPHEVET (Ef. 2:15) og "Skyldbrevet, det som var skrevet med BUD" er "TATT BORT OG NAGLET TIL KORSET" (Kol. 2:14) "Av nåde ER (ikke en gang skal bli det!) dere frelst ved TRO. UTEN gjerninger" (Ef. 2:8) Denne frelsen vil nødvendigvis føre til gode gjerninger, men ingen nådefrelste skryter eller forteller om disse, det er en sak mellom Gud og den som er frelst, det foregår i stillhet og troend fører til et endret liv.
Enhver som ser seg som en synder og som har fått syndene tilgitt ved Jesu blod, er blitt del i Jesu kropp, hvor han er hodet. Uten et hode vil ikke kroppen fungere, men da det er Jesus Kristus som er vårt hode, er det han som bestemmer over kroppen, vi "er HANS VERK, SKAPT TIL gode gjerninger." Men dette er ikke lovgjerninger. Den som er Jesu kropp, kan ikke annet enn å være skapt til gode gjerninger, da Kristus er hodet på kroppen.Det er nådensom oppdrar oss, ikke vi selv.

"For alle de som holder seg til loven er under FORBANNELSE (de er forherdet), for det står skrevet: Forbannet er hver den som ikke holder fast ved ALT det som står skrevet i lovens bok, slik at han GJØR det. Og at INGEN blir rettferdiggjort av loven, det er klart, for: Den rettferdige av TRO, SKAL LEVE." Gal. 3:10-11.
Anonym
#10. Postet 22.05.2021 av Anonym
Du blander jødedom med kristendom. Vi er ikke Abraham ættlinger, de er under loven og nåden. Vi troende hedninger er "hedningenes fylde" (se Rom. 11, 25) og er bare under nåden.
Jakobs brev er stilet de til 12 stammer i Israel, ikke til oss hedninger.
Jeg er klar over at du ikke er Abrahams ætt. Da du forkynner det er bare å tro (tro alene), så blir man frelst.
Abrahams ætt forkynner jo ikke vranglære.

"Var det ved tro alene Abel fikk vitnesbyrdet om at han var rettferdig? Nei, det var da han i tro var lydig og handlet og derfor "bar - fram for Gud et bedre offer enn Kain," 1. Mos. 4:3-5. Hva gjorde han? Vel, Gud hadde bedt både Kain og Abel ofre et dyr som symbol på Frelseren (det sanne offerlam) som engang skulle komme og gjøre tilgjengelig en frelse fra synden deres foreldre (Eva og Adam) innførte ved sin ulydighet. Derfor adlød Abel Gud og resultatet var at hans offer var bedre og riktigere enn Kains, som besto av det han selv hadde lyst til å ofre, ikke det Gud ba om.

Kain var ulydig og trodde ikke Gud. Abel var lydig og trodde Gud, derfor ble han rettferdiggjort ved sin lydighet.

Var det alene ved tro Noah ble arving til rettferdigheten av tro? Nei. Det var da han viste nok tro til å ta imot "ferdighet til å gjøre rett," (rett-ferdig-het) og derfor i "hellig fryd" (ærefrykt og respekt) handlet ved å lyde Gud og gjøre etter Hans vilje, slik at han bygde en ark etter Guds spesifikasjoner. I 120 år viste han sin tro ved å arbeide, handle, slite, gjøre og utføre Guds befaling. Derfor er han nevnt blant troens (lydighetens) helter.

Var det ved tro alene Israels barn gikk "gjennom Rødehavet som over tørt land?" Nei, det var ved å gå (gjerningsord) gjennom havet på Herrens ord, for bare da kunne troen uttrykkes.

Var det ved tro alene de gikk omkring Jerikos murer i sju dager? Heb. 11:30. Nei. Troen sto ikke alene, men ble oversatt i at de gikk (adlød.)"

Ved tro alene (mensviventer.no)
Øystein-Skum93 sier: Vil ikke bo og vil ikke bosette meg en eneste plass nei på Vestlandet. Ikke en eneste plass nei på Vestlandet!
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16