Bamse22 sier: Kaffe, latter, god mat og klining til helgen? ;)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 12.11.2019 av Anonym.
Olav Den Hellige
Hei alle Jesus venner.

Lurte på om noen av dere har et tall på hvor mange som døde under kristningen av Norge.

-Jesus være med dere:)

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 12.11.2019 av Anonym
Det har vel aldri vært noko eksakt tall så vidt eg har fått med meg.. Når det er sagt
så sjølvom Olav Den Heillage var en av de som kristna Noreg så vart
Norge kristna mest av engelske munker.
Anonym
#2. Postet 12.11.2019 av Anonym
Ok, takk
Anonym
#3. Postet 13.11.2019 av Anonym
Hei alle Jesus venner.

Lurte på om noen av dere har et tall på hvor mange som døde under kristningen av Norge.

-Jesus være med dere:)
Utrolig mange Piktere i Scottland måtte bøte med livet for å vise vikingene ekte kjærlighet, om det var det du lurte på.

Olav den Hellige var nok en politikker som gav blaffen i vanlig folks byrder, i motsetning til Jesus Kristus.
Anonym
#4. Postet 13.11.2019 av Anonym
Kristningen, sett fra de involverte sine motiver, handlet nok mest om makt, posisjon og egeninteresser. Altså rent religiøse motiver.
Men, Gud kan bruke alt og alle til å oppnå sine hensikter. Og, selvsagt benyttet han de menneskene vikingene kom i kontakt med på sine reiser/tokter.
Anonym
#5. Postet 13.11.2019 av Anonym
Norge vs Dyret ( Katolisisme,Pavedømmet. )

"- År 993 Olav Trygvason blir døpt av en Irsk/skotsk keltisk eneboer på Scillyøyene og ble hos han nokså lenge og lærte den kristne tro. Han fikk også med seg prester og andre lærde menn derfra. Han ble under sitt England opphold også gift med Gyda, kongsdatter fra Irland og bror til stedets konge, som også viste at han var tilhenger av den keltiske tro. At kong Olav ble konfirmert senere er ikke med i noen norrønsk beretning, men finnes kun i katolske kilder.

-Kong Olav T. er ikke populær i den katolske kirke. Den katolske skribent Adam von Bremen skriver at han; "drev med trolldomskunst og hadde sortekunstnere hos seg som tjenere". Håkon den gode fikk også sitt pass påskrevet av samme katolske skribent. Han blir her kalt Håkon den onde og den grusomme.

1000-tallet:-Kong Olav drar på ferd for å kristne Norge og fikk lest opp "kristenloven" på tinget. Men historien beretter at i sjøbygdene var folk døpt nesten over alt. Jarlene som styrte hadde latt det være opptil hver enkelt om de ville følge kristendommen. Men vi kan likevel tenke oss at det har vært familefeider om et så viktig emne, hvis da ikke kristen dommen var kommet for lenge si den.

-1030 Olav den hellige drept på Stiklestad. Dette var en sammensvergelse mellom danskekongen (katolikk) og de hedenske jarlene i Trøndelag. Da de nå kom inn under katolsk herredømme, angret de fort da de ikke fikk den friheten de hadde trodd. At Olav den Hellige ikke var katolikk har Dr.Theol. Martha Steinsvik gitt en grundig redgjørelse for. Bl.a. nevner hun; at han hadde keltiske biskopper og prester med seg fra England (gifte!). Han førte ikke kirken i Norge under den katolske erkebispestolen i Bremen. Han var i strid med den katolske danskekongen.

-Bror til Olav den hellige var tilstede på Stiklestad bare 15 år gammel. Etter slaget der katolikkene og de hedenske trønderne drepte hans bror, dro han til Hellas og meldte seg inn i hæren der, hvor han også senere ble høvding. Etter å ha vært i Israel og hjulpet med å befri Sidon fra hedninger, dro han hjem til Norge og ble konge der. Han grunnla bl.a. Oslo og ble da kong Magnus døde, enekonge i Norge. Han bygde flere kirker enn de fleste konger i norsk historie. Hans forhold til den katolske kirke ble ikke bedre senere. Det kan man lese i historien om den katolske kirke i Bremen. Biskopen der klaget sin nød over kong Harald (Hardråde), som ikke ville åpne sitt land for katolsk innflytelse." - http://www.mensviventer.no/mvv11/tusen.htm

Dyret vant og idag er kristendommen i Norge under katolsk innflytelse. Veien er klar for Dyrets merke.
Anonym
#6. Postet 13.11.2019 av Anonym
Exodus

Kan du definere legger i begrepet "Norsk kristendom"?
Anonym
#7. Postet 13.11.2019 av Anonym
Exodus

Kan du definere legger i begrepet "Norsk kristendom"?
Har gjort om på det, så slipper akkurat de to ordene fra hele innlegget å lage vanskeligheter for deg.
Anonym
#8. Postet 13.11.2019 av Anonym
De som følger Guds ord, og Jesus Kristus, er under Den hellig Ånd sin innflytelse.
Blant de andre kristne, de som følger helt andre ting, finner du selvsagt mye rart...
Anonym
#9. Postet 13.11.2019 av Anonym
De som følger Guds ord, og Jesus Kristus, er under Den hellig Ånd sin innflytelse.
Blant de andre kristne, de som følger helt andre ting, finner du selvsagt mye rart...
Helt enig med deg. Det er mye rart her inne. Mange som sier de følger Guds Ord og er under Den Hellige Ånds innflytelse, men tråkker på Guds bud og forkaster budskapet Sønnen har gitt. Skulle nesten tro det var Jesuitter som har profiler her inne. Noe som ikke hadde vært no overraskelse.
Anonym
#10. Postet 13.11.2019 av Anonym
Norge vs Dyret ( Katolisisme / pavedømmet ) del 2.

"I referatene fra de katolske kirkemøtene er sak nr. 1 på sakslista gang etter gang fordømming av lørdagen og gjentatt vedtak som forbød den. Men nordmennene nektet å gi opp sabbaten og ble derfor umulige å "kristne". Den hellige paven kom med trusler om hevn over dem som ikke sluttet med lørdagshelg og gikk over til søndagen. (History of King Christian the 3. Krag og Stefanius)

"I 1435 og 1436 ble det holdt minst tre kirkemøter i Oslo og Bergen hvor Lørdagen ble forbudt på det sterkeste. Den som ble tatt i slikt, skulle straffes med 10 merker i bot." (The History of the Norwegian Church under Catholisism. R. Keyser)

"Den gamle keltiske kirken kalte paven for Baal. I komplottet mot Hellige-Olav på Stikkelstad 31. august 1030, allierte katolikkene seg med jarlene og fikk narret dem til å drepe kongen sin, ham som sto i veien for katolsk innflytelse.

Når man ikke fatter forskjellen på katolisisme og kristendom, skjønner en heller ikke den såkalte "kristninga" av Norge. Eller hvorfor katolikkene fjernet vår gamle historie da de hadde makten her i landet. Kristen-Norge er lurt trill rundt når de tror at vi feirer 1000-årsjubileum for innføringen av kristendommen. Dette er 1000-årsmarkeringa for katolisismens inntog i Norge, og det er noe helt annet. Det var dette bevisstløse nordmenn applauderte over hele landet i 1995, sin egen undertrykkelse. Pavemakten, som rev ned det kristne norske kongeriker og gjorde oss til en nasjon analfabeter. Adam von Bremens og katolikkene sin tilfusking av norsk historie er grundig avslørt av dr. teol. Marta Steinsvik."

- http://www.mensviventer.no/mvv11/olav2.htm
Bamse22 sier: Kaffe, latter, god mat og klining til helgen? ;)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16