Fryd sier: Ønsker alle her på KD en velsignet påske :)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 21.09.2019 av Anonym.
Er du født på ny ?
Jesus Kristus sier i Johannes 3,3

Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike.

Jeg kunnet tatt med mer for å sette det i sammeng, men dette står sterkt for seg selv. Veldig klar tale fra jesus kristus.
Du blir ikke frelst om du ikke blir født på ny. Den nye fødsel er en sterk personlig opplevelse/åpenbaring og de som ER født på ny vet når det skjedde!!
Spørsmålet hver enkelt må spørre seg selv er jo da; Har jeg hatt denne sterke personlig opplevelsen, dette møtet, med Gud? Den som er i tvil, eller som synes dette er litt ubehagelig å tenke på, er IKKE født på ny. Det vil være den sterkeste opplevelsen i ditt liv, noe som snur opp ned på hvordan du tenker og hvordan du lever livet videre. Om du går fra ateist til frelse, eller fra religiøs til frelse, spiller liten rolle. Forvandlingen er total og synlig. Synlig, fordi du kan ikke være frelst og ikke endre på hvordan du tenker og lever.

Her må man være ærlig med seg selv, det handler ikke om å ha "rett" i teologiske diskusjoner, det handler om hvor du skal tilbringe evigheten!

Til de som ikke er født på ny:
Den som måtte være i tvil på dette må bare be til Gud om "å komme inn i mitt hjerte. Det som ber om det, med åpent hjerte og i fiull overgivelse til Gud, vil oppleve at Gud kommer. D
Den som ber med et lukket hjerte, fordi man føler at man står på trygg grunn i utgangspunktet, og egentlig ikke har behov for å gjøre dette, han er på vei i fortapelsen.

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 21.09.2019 av Anonym
"AV NÅDE ER DERE FRELST, VED TRO." Ef. 2, 8.

Dette er det eneste som frelser oss. Og troen vår er på Kristus og korset.

"Ved TRO skal den rettferdige leve." (Jobs bok)

Jesus: "Din TRO har frelst deg."
Anonym
#2. Postet 21.09.2019 av Anonym
"AV NÅDE ER DERE FRELST, VED TRO." Ef. 2, 8.

Dette er det eneste som frelser oss. Og troen vår er på Kristus og korset.

"Ved TRO skal den rettferdige leve." (Jobs bok)

Jesus: "Din TRO har frelst deg."
Det er merkelig hvordan du kjemper imot dette med en ny fødsel, ett nytt hjerte, endring av karakter. Det blir nesten krampaktig hvordan du prøver stadig å rettferdiggjøre deg selv ved kun tro uten gjerninger. Akkurat som om du aldri har fått denne nye fødselen, og du kjemper imot all forkynnelse om dette. Hvis du ikke selv har erfart at din tro har gitt deg en ny fødsel, ett nytt hjerte, nye tanker, nye motiver, hat av synd, forandring av karakter, så er det vel kanskje på tide å be til Gud om dette? Istedenfor å mislede andre her inne? Stå opp og gå til din Far. Han venter på deg. Slik som den bortkommen sønnen i Jesus lignelse, vil Han ta deg imot med stor glede!

"Omvendelse betyr at vi er bedrøvet over synden og vender oss bort fra den. Vi vil ikke avstå fra synden før vi innser hvor avskyelig den er. Og før vi vender oss bort fra den av hele vårt hjerte, vil det ikke skje noen virkelig forandring i vårt liv.

Når hjertet gir etter for Guds Ånds påvirkning, blir samvittigheten vakt til live, og synderen begynner å forstå noe av dybden og helligheten i Guds lov, som danner grunnlaget for hans styre i himmelen og på jorden. «Det sanne lys, som lyser for hvert menneske» (Joh 1,9) skinner inn i menneskets indre, og det som er skjult i mørket, blir åpenbart. Sinn og hjerte blir overbevist. Synderen kommer til å forstå Herrens rettferdighet, og idet han erkjenner sin egen skyld og urenhet, blir han grepet av frykt for å tre frem for ham som kjenner hjertene. Han ser Guds kjærlighet, hellighetens skjønnhet og gleden ved å leve rent. Han lengter etter å bli renset, etter igjen å oppleve samfunn med himmelen.

Ingen villfarelse innenfor kristenheten er mer provoserende mot Guds autoritet eller strider mer mot fornuften eller har skadeligere følger enn den populære oppfatning at mennesker ikke lenger er bundet av Guds lov."

- http://www.veientilkristus.no/omvendelse/
Anonym
#3. Postet 21.09.2019 av Anonym
Vi er frelst ved tro, bare ved tro, men tro uten omvendelse og den ny fødsel er ikke verdt noe.
Det er jo Jesus Kristus som sier at vi må være født på ny!

Slik jeg har forstått det er den nye fødsel, og ekte bibelsk omvendelse, to sider av det samme; man har overgitt sitt hjerte til Jesus Kristus slik at man hører hans røst.

For å sette det på spissen kan vi si at til og med Djevelen "tror" på Jesus Kristus, i betydning av at han vet hvem han er, men har er jo selve opprøreren!
Anonym
#4. Postet 21.09.2019 av Anonym
Den nye fødsel er en sterk personlig opplevelse/åpenbaring og de som ER født på ny vet når det skjedde!!
Spørsmålet hver enkelt må spørre seg selv er jo da; Har jeg hatt denne sterke personlig opplevelsen, dette møtet, med Gud? Den som er i tvil, eller som synes dette er litt ubehagelig å tenke på, er IKKE født på ny. Det vil være den sterkeste opplevelsen i ditt liv, noe som snur opp ned på hvordan du tenker og hvordan du lever livet videre.
Enig med mye du skriver på denne tråden. Herrens budbringer forklarer mer om dette temaet her :

"Et menneske er kanskje ikke i stand til å oppgi nøyaktig tid eller sted for sin omvendelse, eller til å etterspore alle de forhold som har ført til den. Men det er ikke noe bevis for at han ikke er omvendt. Kristus sa til Nikodemus: «Vinden blåser dit den vil, du hører den suser, men du vet ikke hvor den kommer fra og hvor den farer hen. Slik er det med den som er født av Ånden» (Joh 3,8). Vinden er usynlig, men vi ser og merker tydelig dens virkninger. Slik er også Guds Ånd, som virker på menneskehjertet. Denne gjenfødende kraft, som ikke noe menneskelig øye kan se, fører til nytt liv i menneskets indre. Den skaper et nytt vesen i Guds bilde.

Samtidig som Åndens virksomhet foregår stille og umerkelig, er virkningen av den tydelig for alle. Er hjertet blitt fornyet av Guds Ånd, så vil livet vitne om det. Mens vi selv kan ingenting gjøre for å forandre oss eller for å komme i harmoni med Gud, og mens vi på ingen måte kan stole på oss selv eller på våre gode gjerninger, vil vårt liv gi til kjenne om Guds nåde bor i oss eller ikke. En forandring vil komme til syne i karakteren, i våre livsvaner og i våre handlinger. Forskjellen mellom hva vi har vært og hva vi er, vil være avgjort og klar. Karakteren kommer ikke til syne ved tilfeldig gode eller dårlige handlinger, men ved vårt daglige liv, vår tale og oppførsel." -Veien til Kristus, EGW.
Anonym
#5. Postet 21.09.2019 av Anonym
Syndenes omvendelse er loven.

Paulus sier: "Kristus frelste oss mens vi ENNÅ var syndere." Ingen er da omvendt fra synden.

Loven sier: GJØR dette, og du skal leve."

Nåden sier: "TRO dette, og du skal leve (så lenge du lever selvsagt)".

Av NÅDE er du frelst, ved tro.

Paulus sier: "Vi er ikke under loven, vi er under nåden." Pussig da at noen vil legge oss under loven.

Og veldig pussig når Paulus sier vi hedninger IKKE HAR loven (Rom, 2, 14ff og Salme 149, 19-20).

TRO er number 1 i Bibelen (f. 2, 8). Vi er alle frelst i troen på Kristus og korset.

Kunnskap er number 2 (Ef. 1, 17)
Uten kunnskap kan vi ikke forstå NT. Den kunnskapen må vi hente fra GT. Dette ser det ut til at svært mange overser, de har fått Den Hellige Ånd, da trenger en visst ikke lese mye av bibelen, kan det se ut til. Det er en stor feil, men man mister ikke frelsen, tror jeg.
Anonym
#6. Postet 21.09.2019 av Anonym
"Vi er ikke under loven, vi er under nåden"

"Sannsynligvis blir dette verset brukt til å innvende mot lovens evigvarighet, mer enn noen annen. At loven her er de ti bud er vi alle enige om. Hva menes da med begrepet ‘under loven’? Vi forstår det å bety, å bli fordømt av loven. Våre motstandere hevder at det betyr å være forpliktet til å overholde loven, og som Paulus sier at vi ikke er under loven, hevder de at vi ikke nå er forpliktet til å holde loven. Kan det være at vi ikke trenger å holde budene mot utroskap, drap, tyveri, avgudsdyrkelse osv.? Hvis deres posisjon er riktig, må dette være tilfelle, for dette er en del av loven. Pauls hele argumentasjon i denne boka viser at dette ikke er meningen hans.

Hvilket tema har han vurdert i dette kapitlet? Det er ikke forskjellen mellom den gamle loven og den nye, endringen fra den gamle dispensasjonen til den nye, men endringen som skjer hos individer ved konvertering, en forandring fra den gamle til den nye mannen, fra synd til hellighet.

Det vil si at når du har brutt av dine synder, sluttet å bryte loven, trodd på Kristus og blitt døpt, blir du nå ikke lenger styrt av synd, og heller ikke fordømt av loven, fordi du har funnet nåde i Guds øyne, og syndene dine tilgitt. Så spør han, i neste vers, ‘Hva da? Skal vi synde [det vil si, overtred loven, for husk at ”synd er lovens overtredelse”] fordi vi ikke er under loven, men under nåden? Gud forby!' -https://m.egwwritings.org/en/book/951.337

-"Ingen villfarelse innenfor kristenheten er mer provoserende mot Guds autoritet eller strider mer mot fornuften eller har skadeligere følger enn den populære oppfatning at mennesker ikke lenger er bundet av Guds lov."

-"Overalt hvor Guds lov blir forkastet, virker synden ikke lenger syndig, og rettferdigheten føles ikke lenger som noe ønskverdig."

-"De som lærer andre å være likegyldige overfor Guds bud, sår ulydighet og vil høste ulydighet"

http://www.mothistoriensklimaks.no/mhk36.html
Anonym
#7. Postet 21.09.2019 av Anonym
Romerbrevet 6:14

"Sier Paulus at siden vi er under nåde, kan vi fortsette i synd som bryter Guds lov? (1. Johannes 3: 4; Romerne 4:15) Dessverre er dette et annet av mange vers som brukes av de som har blitt ført på villspor av herskeren i denne verden for å unngå kjærlig lydighet mot Gud. Derfor blir ikke det aller neste verset sitert fordi det gir et så klart svar om vi kan fortsette i synd, siden vi ikke er under loven, men under nåden.

Dette er hva Paulus sa i det følgende verset som egentlig ikke burde kreve ytterligere avklaring. Romerne 6:15 “Hva da? skal vi synde fordi vi ikke er under loven, men under nåden? Gud forby. ”

Og i aller neste vers, (Romerne 6:16), uttaler Paulus at vi enten fortsetter å bryte loven som han sier er å "synde til døden", eller vi overholder loven som er "lydighet mot rettferdighet." I begynnelsen av dette kapitlet finner vi også at Paulus gjorde det enda tydeligere at vi ikke fortsetter med "synd til døden" fordi vi er under nåde. Disse to versene siteres sjelden fordi de er mye vanskeligere å skille og bevise en løgn, og så veldig tydelig at nåden ikke er en lisens til å fortsette i synd, som bryter Guds lov."

Og hvorfor ville noen som virkelig elsker Herren, fortsette med synden som spikret sin kjærlige frelser på korset og resulterte i at han gikk gjennom så mye smerte og lidelse? Og hvordan ville vi være annerledes enn resten av verden hvis vi gjorde det? Romerne 6:23 informerer oss om at Jesus døde for å løse oss fra straffen for synd som er døden, ved å ta straffen for vår synd på seg selv, ikke for at vi kunne fortsette å leve i synd.

Og Hebreerne 10: 26-29 uttaler at det ikke er noe offer som vil dekke bevisst og forsettlig synd til tross for at han er under nådens Ånd. Spør deg selv hva som ville skje hvis du ble satt ut på prøve for å være kristen. Vil du bli funnet skyldig eller ikke skyldig i å være som Kristus som et resultat av måten du levde ditt liv på? Jesus sa i Johannes 14:15, "hvis vi elsker Ham, så hold Hans bud."

-http://www.the-ten-commandments.org/romans_6-14-15.html
Anonym
#8. Postet 21.09.2019 av Anonym
Det er merkelig hvordan du kjemper imot dette med en ny fødsel, ett nytt hjerte, endring av karakter. Det blir nesten krampaktig hvordan du prøver stadig å rettferdiggjøre deg selv ved kun tro uten gjerninger.
33 La enten treet være godt og dets frukt god, eller la treet være dårlig og dets frukt dårlig; for på frukten skal treet kjennes.
34 Orme-yngel! hvorledes kan I tale godt, I som er onde? for hvad hjertet flyter over av, det taler munnen.
35 Et godt menneske bærer frem gode ting av sitt gode forråd, og et ondt menneske bærer frem onde ting av sitt onde forråd.
36 Men jeg sier eder at for hvert unyttig ord som menneskene taler, skal de gjøre regnskap på dommens dag;
37 for efter dine ord skal du kjennes rettferdig, og efter dine ord skal du fordømmes.
Matteus 12:33-37

Du kom inn i denne tråden, ikke for å formane, ikke for å lytte, ikke for å hjelpe, men for å tråkke på, håne. Som du gjorde der. Dette er heller ikke første gangen du gjør noe slikt, for du gjør ikke dette helt ut av det blå, helt uten videre; du oppfører deg slik fordi det er blitt en vane for deg.
"For hvad hjertet flyter over av, det taler munnen".
Anonym
#9. Postet 21.09.2019 av Anonym
La enten treet være godt og dets frukt god, eller la treet være dårlig og dets frukt dårlig; for på frukten skal treet kjennes.
34 Orme-yngel! hvorledes kan I tale godt, I som er onde? for hvad hjertet flyter over av, det taler munnen.
35 Et godt menneske bærer frem gode ting av sitt gode forråd, og et ondt menneske bærer frem onde ting av sitt onde forråd.
36 Men jeg sier eder at for hvert unyttig ord som menneskene taler, skal de gjøre regnskap på dommens dag;
37 for efter dine ord skal du kjennes rettferdig, og efter dine ord skal du fordømmes.
Matteus 12:33-37

Du kom inn i denne tråden, ikke for å formane, ikke for å lytte, ikke for å hjelpe, men for å tråkke på, håne. Som du gjorde der. Dette er heller ikke første gangen du gjør noe slikt, for du gjør ikke dette helt ut av det blå, helt uten videre; du oppfører deg slik fordi det er blitt en vane for deg.
"For hvad hjertet flyter over av, det taler munnen".
Du kom inn i denne tråden, ikke for å formane, ikke for å lytte, ikke for å hjelpe, men for å prøve arrestere meg på alle mulige måter. Klarer du det ikke på en tråd, søker du etter meg på en annen tråd, for så å angripe på nytt.

Jeg formaner pensjon om og om igjen. Jeg har nå brukt den siste halvtimen på å finne artikler som på best mulig måte kan forklare pensjon, at vi alle er under loven ( lydighet mot den), selv om vi er under nåden. Jeg har vært inne på Google translate og oversatt for han, og vil mer enn gjerne at denne mannen leser og våkner opp fra sin villfarelse. Men, det er ikke lett når du kommer inn og er enig i hva han skriver. Nok engang angriper du Guds bud.

Så ta dine falske anklager ett annet sted! Vik bak meg, Satan!
Anonym
#10. Postet 21.09.2019 av Anonym
Syndenes omvendelse er loven.

Paulus sier: "Kristus frelste oss mens vi ENNÅ var syndere." Ingen er da omvendt fra synden.

Loven sier: GJØR dette, og du skal leve."

Nåden sier: "TRO dette, og du skal leve (så lenge du lever selvsagt)".

Av NÅDE er du frelst, ved tro.

Paulus sier: "Vi er ikke under loven, vi er under nåden." Pussig da at noen vil legge oss under loven.

Og veldig pussig når Paulus sier vi hedninger IKKE HAR loven (Rom, 2, 14ff og Salme 149, 19-20).

TRO er number 1 i Bibelen (f. 2, 8). Vi er alle frelst i troen på Kristus og korset.

Kunnskap er number 2 (Ef. 1, 17)
Uten kunnskap kan vi ikke forstå NT. Den kunnskapen må vi hente fra GT. Dette ser det ut til at svært mange overser, de har fått Den Hellige Ånd, da trenger en visst ikke lese mye av bibelen, kan det se ut til. Det er en stor feil, men man mister ikke frelsen, tror jeg.
Nettopp! Fariseerne var troende. De var slaviske. Men de var uten ånd, uten kjærligheten til Gud.
Så selv om de hadde levd etter loven fra de var barn, og så på seg selv som plettfrie, uten det gran synd, så svarte Jesus dem som han gjorde i Johannes 8:44.

Kjærligheten er selve oppfyllelsen av loven. Trenger en mann som elsker sin kone av hele sitt hjerte, en lov som sier, "du skal ikke voldta", for at han ikke skal voldta? Nei, av kjærlighet gjør han godt mot sin kone; og hun mot ham.

7 De sa til ham: Hvorfor bød da Moses å gi hustruen skilsmissebrev og skille sig fra henne?
8 Han sa til dem: For eders hårde hjertes skyld gav Moses eder lov til å skilles fra eders hustruer; men fra begynnelsen av har det ikke vært således.
Matteus 19:7-8

Loven sier bare, "her går grensen". Mer gjør den ikke. Hjertet formaner.
Fryd sier: Ønsker alle her på KD en velsignet påske :)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16