Bamse22 sier: Kaffe, latter, god mat og klining til helgen? ;)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 13.09.2019 av Anonym.
Nådens vei - eller lovens og eget strevs vei? Kristus alene...eller jeg og Kristus?
På korset forlikte Gud seg med menneskene gjennom Kristi forsoningsverk. På korset holdt Gud dom over synden, han ofret sin egen Sønn, Jesus Kristus, som et syndoffer for å gjøre opp for alle våres synder en gang for alltid og fullbyrdet slik straffen for all vår synd, en gang for alltid. Straffen ble lagt på ham for at vi skulle få fred, og ved hans sår har vi fått legedom.

Derfor er det ikke lenger noen synd mer som stenger veien til Guds helligdom og hans hjerte for oss, for Jesus har ved sin død fjernet alt som stengte for vårt forhold til Gud. Det var umulig for oss å oppnå dette selv, derfor gjorde Gud det for oss ved å gi oss et nytt liv gjennom en ny fødsel, ved å tro på ham.

Alle formaningene om en gudryktig livsførsel, er kun for de som er født på nytt og er blitt Guds barn, "en ny skapning i Kristus".
Mennesker som ikke er født på nytt av Gud kan umulig formanes til å leve rett for Gud. For å motta Guds forlikelse med oss må den enkelte se seg som en totalt fortapt synder som er fullstendig uten redning, men nå kan ta imot frelse fra Gud selv, av nåde - som en ren gave. I denne gaven innebærer det at Gud har tilintetgjort vårt syndelegeme, slik Paulus sier, og vi er korsfestet med Kristus, døde med ham, begravet med ham, oppvakt med ham og satt i himmelen med ham.
Vår syndige natur må vi fortsatt leve med, men den er tilintetgjort av Gud, den er ikke for Guds åsyn mer, for han har selv tilintetgjort den ved Kristi syndeoffer.
Å være født på nytt betyr å sette all sin lit til Gud og stole helt og fullt på dette.

Dersom vi ikke stoler på at alle syndene våre er tilgitt og glemt av Gud, men selv arbeider og strever med å bli kvitt syndene våre for å bli ren og bra nok for Gud, da strever vi til ingen nytte. For da vraker vi Guds nådes gave og ringeakter det Gud selv har gjort for å redde oss fra å gå fortapt.
Da fornekter vi at Gud selv har betalt det vi skylder ham ved sitt offer i vårt sted på Golgata, og vi fornekter at Gud har tilintetgjort vårt syndelegeme. Og ved denne fornektelsen gir vi til kjenne at det ikke er gått opp for oss hva Gud har ettergitt oss, eller hvem vi selv er i forhold til vår Skaper og Gud.

Jesus sier at på grunn av det ordet han har talt til sine, så er de allerede rene. Det forutsetter selvsagt at de har tatt imot ham. Tenk for et budskap!
Så den eneste synden som nå er årsak til fordømmelse og fortapelse, er den vantro som ikke av ren nåde vil tilegne Jesus Kristus all fortjeneste for å ha gjort opp for vår synd en gang for alltid.
Vi er fortsatt syndere, for Kristus kom ikke for å frelse rettferdige. Vi er tilgitte syndere. Og BARE Guds nåde kan oppdra oss til å leve rettere og mer gudfryktig for Gud. Vårt syndelegeme vil vi slite med til vi går i graven, men det er ikke for Guds åsyn mer, det er tilintetgjort av Gud selv gjennom Kristis soningsverk på korset, gjelden er kjøpt og betalt ved hans syndeoffer - en gang for alltid, bare av nåde. Ja, ALT av nåde!

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 13.09.2019 av Anonym
Vår onde natur er beskrevet i Gal. 5, 19-21:

"hor, umoral, utskeielser, avgudsdyrkelse og trolldom, fiendskap, strid, rivalisering, sinne, selvhevdelse, stridigheter, partier og misunnelse, fyll, festing og mer av samme slag."

Men kan vi ha slike synder når vi er født på nytt? Ja!

Men når vi er født på nytt kan vi begynne å avlegge disse syndene, fordi alt er oppgjort og tilgitt av Gud! For det er nå Guds nåde som oppdrar oss, og ikke vi selv. Og når han oppdrar oss, blir det etter hvert resultater, selv om vi er gjenstridige og synden henger så fast ved oss.

Og fruktene av Guds nåde blir etter hvert "glede, fred, overbærenhet, vennliget, godhet, trofasthet, tålmodighet og selvbeherskelse osv." Gal. 5, 22-23.

"Og selv om VI feiler, er Gud trofast."

Som en kjærlig Far oppdrar Gud sine barn med tålmodighet og gir dem av sin nåde, han tilgir sine barn de feil de gjør og aviser dem ikke for det, han vet de er svake og at han må være tålmodig med dem, slik bare en kjærlig Far kan være. For I KRISTUS er syndeofferet kjøpt og betalt en gang for alltid! Og Gud ser oss bare I KRISTI syndeoffer, ikke i oss selv, for vårt syndelegeme er tilintetgjort av Gud selv.

Paulus sier efeserne er "hellige", likevel er halve brevet formaninger, for de er ennå syndere, og han ber dem "ikle dere det nye mennesket"....bare Guds nåde kan oppdra oss til det, selv klarer vi det ikke. Så er det ikke opp til meg, men til Gud:

"Derfor er de ikke noe, verken den som planter den som vanner, MEN BARE GUD, SOM GIR VEKST!" 1. Kor. 3, 7.

ALT av nåde.
Anonym
#2. Postet 13.09.2019 av Anonym
Loven og evangeliet

"Da jødene forkastet Kristus, forkastet de grunnvollen for sin tro. I dag gjør kristenheten, som bekjenner seg til å tro på Kristus, en lignende feil som den jødene gjorde, fordi de forkaster Guds lov.

De som sier at Kristus er deres eneste håp, mens de viser forakt for moralloven og profetiene, er ikke bedre stilt enn de vantro jøder var.

De kan ikke på rett vis kalle synderne til omvendelse, for de kan ikke på en fornuftig måte forklare dem hva de skal vende om fra. Når synderen blir formant til å vende om fra sin synd, har han rett til å spørre hva han skal vende seg fra, hva synd er. De som tror på Guds lov, kan svare at synd er lovbrudd. Paulus stadfester dette når han sier at uten loven ville han ikke ha visst av synden.

Bare de som tror at moralloven fortsatt står ved makt kan forklare forsoningen. Kristus kom for å være mellommann mellom Gud og mennesket, for å føre mennesket tilbake til Gud og lydigheten mot hans lov. Loven kan ikke tilgi den som overtrer den. Jesus alene kan betale synderens gjeld.

Men den kjensgjerning at Jesus betalte den angrende synders gjeld, gir ikke synderen rett til å fortsette med å overtre Guds lov.

Fra den stund må han leve i lydighet mot den. Guds lov eksisterte før mennesket ble skapt, for ellers kunne Adam ikke ha syndet. Lovens prinsipper ble ikke forandret etter Adams fall, men de ble tilpasset menneskets nye tilstand. I samråd med sin Far innførte Kristus offersystemet. Overtrederen ble ikke øyeblikkelig straffet med døden. Straffen ble overført til en stedfortreder, et offer som skulle være et skyggebilde av det store og fullkomne offer, Guds Sønn."

-The signs of the times, 1878. EGW.
Anonym
#3. Postet 13.09.2019 av Anonym
"Da Moses var på fjellet hos Gud, ble frelsesplanen, som først ble åpenbart ved Adams fall, klart fremstilt for ham. Han fikk da vite at engelen som ledet israelittene på deres vandring, skulle komme til verden som et menneske. Guds kjære Sønn, som var ett med Faderen, skulle gjøre alle mennesker som trodde på ham, til ett med Faderen.

Moses forstod den sanne betydningen av sonofrene. Kristus underviste ham om evangeliets plan, og herligheten i evangeliet ved Kristus gjorde at ansiktet til Moses lyste så folk ble redde.

Moses visste ikke selv at ansiktet hans reflekterte denne herlighet, og han forstod ikke hvorfor folk ble redde. Han ropte på dem, men de våget ikke å se på det herliggjorte ansiktet hans. Da Moses fikk vite at folk var redde på grunn av denne herligheten, la han et slør over ansiktet.

Herligheten som lyste ut av ansiktet til Moses, var skremmende for israelittene fordi de hadde overtrådt Guds hellige lov.

Dette er et bilde på følelsene hos dem som lever i overtredelse av Guds lov. De vil bort fra det skarpe lyset fra den, det som slår overtrederen med redsel. Men for de trofaste er loven hellig, rettferdig og god. De som har aktelse for den, har forutsetning for å forstå at Kristi soning var nødvendig fordi Faderens lov var overtrådt."

-
Signs of the times, 1879, EGW

http://effatha.dk/egwdb/tidsskrifter/opslag-no.asp?datokode=st-03-14-78-1&tidskr=ST
Anonym
#4. Postet 14.09.2019 av Anonym
Ikke misbruk Guds nåde!

"Med den første definisjonen av nåde som har å gjøre med Guds uovertrufne tjeneste og barmhjertighet overfor oss, og at dette er nåden som vi faktisk blir frelst av med vår Herre - det som vil skje videre med noen kristne er at de deretter vil prøve å dra nytte av denne nåden. Med andre ord, de vil prøve å misbruke det. Når du er klar over at alle dine synder fra fortid, nåtid og fremtid vil bli tilgitt fullt og helt under blodet som Jesus allerede har utøst for deg, blir det veldig enkelt å bli lat og deretter bli fristet til å ønske å skyve konvolutten med Gud Faderen for å se nøyaktig hva du kan komme unna med og hvor langt du kan presse visse ting med ham.

Apostelen Paulus var langt foran denne muligheten med uttalelsen som han gir i de neste to versene. Her er den veldig høytidelige advarselen som Paulus gir oss hvis vi tror vi kan gå tilbake til våre gamle syndige måter igjen etter at vi er blitt frelst.

1. "Hva skal vi si da? Skal vi fortsette med synd at nåden kan florere? Absolutt ikke! Vi som døde fra synden, hvordan kan vi fortsette å leve i den?”(Romerne 6: 1-2)

2. "For synd skal ikke herske over dere, siden dere ikke er under lov, men under nåden. Hva da? Skal vi synde fordi vi ikke er under lov, men under nåde? Helt klart ikke! ”(Romerne 6: 14-15)


Legg merke til i det første verset som Paulus forteller oss at selv om vi er blitt frelst ved Guds nåde - betyr det ikke at vi kan gå tilbake til syndige måter igjen. Paulus forteller oss at vi ikke kan bruke Guds nåde som vi nettopp er blitt frelst med som unnskyldning og lisens for å fortsette å synde. Han forteller oss at vi nå er “døde fra synden” og derfor ikke lenger skal leve og velte i den. Guds nåde er ikke en åpen invitasjon til å fortsette å synde.

Dette andre verset forteller oss at Guds nåde nå har frigjort oss fra synd og kraften den brukte å ha over oss. Dette verset forteller oss spesifikt at “synd skal ikke herske over dere”, og at vi ikke kan gå tilbake til å synde igjen bare fordi vi nå er blitt frelst ved Guds nåde. Når Paulus forteller oss at synd ikke lenger skal "herske" over oss, er det han prøver å fortelle oss at Guds nåde og kraft nå kan hjelpe oss å overvinne ønsket om å ville synde, og hvis vi tilfeldigvis faller i en tyngre synd-situasjon, da kan Guds nåde og kraft bidra til å trekke oss ut av det og hjelpe oss med å frigjøre oss fra dens dødsgrep."

-Michael Bradley https://www.bible-knowledge.com/do-not-abuse-the-grace-of-god/
Anonym
#5. Postet 14.09.2019 av Anonym
Exodus79

Så vidt jeg har registrert vet at alle som skriver på tådene at nåden ikke er en åpen invitasjon til å fortsette å synde.

Så hva????
Anonym
#6. Postet 14.09.2019 av Anonym
Exodus79

Så vidt jeg har registrert vet at alle som skriver på tådene at nåden ikke er en åpen invitasjon til å fortsette å synde.

Så hva????
Da har du ikke fått med deg at Pensjon forkynner at loven ikke er gitt til hedninger, men kun jøder.

Altså, i hans øyne er det ingen lov for han, og da heller ingen synd å vende seg bort ifra. For synd er brudd på Guds bud.

Han skriver mye om Paulus, så da tenkte jeg å legge ut denne artikkelen som beskriver akkurat det du nevner, for å advare pensjon at vi alle, uansett rase eller farge er gitt loven av Faderen.
Anonym
#7. Postet 14.09.2019 av Anonym
Tanker om Romerbrevet.

Rom. 7:6. “Men nå er vi løst fra loven, etter som vi er døde fra det vi var fanget under”. Hvorfor er den gjenfødte troende løst fra loven? Er det fra lovens gyldighet vi er løsrevet, slik at det å bryte Guds lov nå er uproblematisk? Tanken er absurd. Eller kanskje Paulus mener at tilgivelsen som alltid er tilgjengelig, gjør at det å bryte loven ikke har noen betydning? Også dette forslaget må forkastes.

Nei, løsrivelsen kommer av at den troende er død (gir ikke respons til), det vedkommende var fanget under. Og hva er den uomvendte fanget under? Loven fanger ingen, den bare påpeker, slik at et slikt forslag lett kan avvises. Fangenskapet er selvfølgelig til det å måtte gi etter for og slave under den falne og syndige naturens lyster. Det er jo nettopp det som er temaet i disse versene.

Som gjenfødte mennesker, argumenterer Paulus, er vi ikke nødt til å gi respons til (vi er døde fra) den falne naturen. Synden som gjør oss skyldige for Gud, er ikke det faktum at vi har en slik natur fra fødelsen av. Ingen steder i Guds Ord anklager Gud et menneske for å ha en fallen natur. Men du verden hvor ofte han påpeket det beklagelige at vi gir etter for den.

Gud tilbyr altså de troende et forhold til seg selv som løser og fritar oss fra å måtte være syndens slaver. Hvis du blir tatt i en fartskontroll fordi du bryter og overtrer trafikklovene, er du under lovens fordømmelse eller straff. Hvis du kjører korrekt og av den grunn ikke blir stanset i kontrollen, er du ikke under loven, (under dens fordømmelse.) For å kunne være løst fra trafikklovens fordømmelse, må du altså la være å bryte den. Hvis Gud skal løse oss fra sin lovs fordømmelse, må han gi oss en kraft som vi ikke har i oss selv, slik at vi ikke behøver å overtre den."

- http://www.mensviventer.no/mvv52/romerbrevet.html
Anonym
#8. Postet 15.09.2019 av Anonym
Da har du ikke fått med deg at Pensjon forkynner at loven ikke er gitt til hedninger, men kun jøder.

Altså, i hans øyne er det ingen lov for han, og da heller ingen synd å vende seg bort ifra. For synd er brudd på Guds bud.

Han skriver mye om Paulus, så da tenkte jeg å legge ut denne artikkelen som beskriver akkurat det du nevner, for å advare pensjon at vi alle, uansett rase eller farge er gitt loven av Faderen.
l

Når jeg skriver at loven ikke er gitt til oss hedninger, så er det jo fordi det står i Guds ord, og jeg har både skrevet ordrett de versene her før, og oppgitt hvor det står, nemlig Salme 149, 19-20 og Rom. 2, 14!
I tillegg kan man jo lese f. eks. 2. Mos. kap. 19 og 20 og se HVEM som fikk loven, det skulle vel ikke være vanskelig.

Hvis du mener at hedninger har fått loven, så burde du vel kunne vise oss det ved Guds ord? Og ikke en artikkel hvor det ikke er en eneste henvisning.

Jeg forventer selvsagt svar fra deg.
Anonym
#9. Postet 15.09.2019 av Anonym
Exodus79

Så vidt jeg har registrert vet at alle som skriver på tådene at nåden ikke er en åpen invitasjon til å fortsette å synde.

Så hva????
Utklippet er svar fra Joseph til Exodus.
Og jeg er HELT ENIG med Joseph!
Hver eneste gang loven ble diskutert på Verdidebatt.no, så kom denne "beskyldningen".

Den kristenkonservative Hanne N. Herland var ikke bedre da hun i sin tale på Oslo Symposium 2019 ropte ut: "DE HATER GUDS BUD!"

Ganske grovt, spør du meg!

Det hadde vært fristende å rope ut tilbake "De hater nåden!", men jeg skal ikke gjøre det.
Anonym
#10. Postet 15.09.2019 av Anonym
Noen har "gitt seg av med EVENTYR" som "fører til UNYTTIG STRID"..."DE VIL VÆRE LOVLÆRERE, MEN FORSTÅR IKKE SELV HVA DE SIER OG DE SPØRSMÅL SE SÅ SELVSIKKERT UTTALER SEG OM."...."De har LIDD SKIBBRUDD PÅ TROEN"!

Nei, for all del, det er ikke mine ord!
Det er Paulus som sier det, til Timoteus...han oppfordrer Timoteus til å FORMANE disse, så de kan jo ikke være helt fortapt, men han skriver om dem: "Dem har jeg overgitt til Satan, for at de skal bli tuktet så de lar være å spotte." 1. Tim. 1, 20.
Så visst er det håp! "Den Herren elsker, tukter han."

"7 De vil være lovlærere, men forstår verken det de selv sier eller de spørsmål de utatler seg så selvsikkert om.
8 Vi vet jo at loven er god dersom en bruker den på lovlig vis.

9 En må vite det at LOVEN ER IKKE GITT FOR RETTFERDIGE, men for lovløse og ulydige, ugudelige og syndere, vanhellige og urene, fadermordere og modermordere, drapsmenn, horkarer, menn som ligger med menn, menneskenrøvere, løgnere, menedere, og hva det ellers kan være som strider mot den sunne lære (Guds frelseråd i TROEN, vers 4)".

Vi må ha klart for oss hvem disse "noen" (se første setning i kommentaren) er!
De er de samme som Paulus omtaler i Gal. 1, de som Paulus der sier om: " 6 Jeg undrer meg over at dere (galatere) SÅ SNART VENDER DERE BORT FRA HAM SOM KALTE DERE VED GUDS NÅDE, TIL ET ANNET EVANGELIUM - 7 SKJØNT DET FINNES IKKE NOE ANNET - det er bare noen som FORVIRRER DERE OG VIL FORVRENGE KRISTI EVANGELIUM.
8 Men selv om vi eller en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt dere, han være forbannet! 9 Som jeg før har sagt, så sier jeg det nå IGJEN: Om noen forkynner dere et annet evnagelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet!"


Den som hadde forvirret galaterne, var de omskårne jøder som forlangte at galaterne skulle omskjære seg! De var de verste fiendene Paulus hadde, og de ilfiltrerte menighetene hans. De var disse som var forbannet, og ikke de som var "forvirret" eller hadde "lidd skibbrudd på troen"!
Vi er NØDT TIL å sette det som skrives i rett historisk kontekst!

Ingen av oss er omskårne jøder på kjødet!
Bamse22 sier: Kaffe, latter, god mat og klining til helgen? ;)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16