Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 08.07.2019 av Anonym.
Ellen Gould Harmon White blir avslørt!
I 1888 års utgave av sin bok, "The Great Controversy", skriver Ellen White om sin inspirasjon til sine skrifter:
As the Spirit of God has opened to my mind the great truths of His word, and the scenes of the past and the future, I have been bidden to make known to others that which has thus been revealed—to trace the history of the controversy in past ages, and especially so to present it as to shed a light on the fast-approaching struggle of the future.
(side xi i inntroduksjonen)

Hun hevder altså at hun er en profet som taler på Guds vegne. Bibelen sier om profeter at:

20 Men den profet som i overmot drister sig til å tale noget i mitt navn som jeg ikke har befalt ham å tale, eller som taler i andre guders navn, den profet skal dø.
21 Og om du sier ved dig selv: Hvad skal vi kjenne det ord på som Herren ikke har talt? -
22 (da skal du vite:) Når det ord profeten taler i Herrens navn, ikke skjer og ikke går i opfyllelse, da er det et ord som Herren ikke har talt; det er et ord som profeten i overmot har dristet sig til å tale, og du skal ikke være redd ham.

5 Mosebok 18:20-22

Det vil si at de som sier de er profeter skal prøves på dette: hvis noe de sier skal skje ikke skjer så kommer det de sier fra dem selv, ikke fra Gud. Da skal vi vende ryggen til dem. Det står ikke, "drep", det står, "den profet skal dø". Som i, la den "profetens" skrifter og ettermæle dø med den. Der er ikke noe gudelig i det, det er bare menneskelig.

Hvis Ellen Whites profetier alle er sanne så er hun en profet sendt av Gud. Men om så bare en profeti ikke er oppfylt, da er hun et menneske, en falsk profet, en løgner.

Har Ellen White kommet med noen slik profeti som er falsk? Ja, flere. La oss begynne med den mest kjente, den om Jerusalem som aldri ville bli gjenoppbygget.

The Lord has shown me that the message of the third angel must go, and be proclaimed...Then I was pointed to some who are in the great error of believing that it is their duty to go to Old Jerusalem, and think they have a work to do there before the Lord comes. Such a view is calculated to take the mind and interest from the present work of the Lord, under the message of the third angel; for those who think that they are yet to go to Jerusalem will have their minds there, and their means will be withheld from the cause of present truth to get themselves and others there....I also saw that Old Jerusalem never would be built up; and that Satan was doing his utmost to lead the minds of the children of the Lord into these things now, in the gathering time, to keep them from throwing their whole interest into the present work of the Lord, and to cause them to neglect the necessary preparation for the day of the Lord.
"Early writings of Ellen White", side 75, "Gathering times"

Som vi vet så er Jerusalem blitt gjenoppbygget. Siden 1948 kan vi avkrefte denne "profetien".
Det holder med en profeti som er falsk, så kan profeten bekreftes som falsk.

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 08.07.2019 av Anonym
Her er likevel en til:

Said the angel: “Hear, O heavens, the cry of the oppressed, and reward the oppressors double according to their deeds.” This nation will yet be humbled into the dust...A portion of the queen’s subjects are waiting a favorable opportunity to break their yoke; but if England thinks it will pay, she will not hesitate a moment to improve her opportunities to exercise her power and humble our nation. When England does declare war, all nations will have an interest of their own to serve, and there will be general war, general confusion...Had our nation remained united it would have had strength, but divided it must fall.
"Testimonies for the Church", side 259.

Ellen White var overbevist om, hun mente rent av Gud hadde fortalt henne det gjennom en engel, at Storbritannia ville angripe USA (nord-statene) under borgerkrigen. Som vi vet så skjedde det ikke. Med mindre der har vært en enorm konspirasjon og det egentlig skjedde, men er blitt dysset ned og... nei. Du skal være passe gal skal du være overbevist om det. Uansett så ble ikke USA, "humbled into the dust". Altså er dette nok en falsk profeti.

I saw greater distress in the land than we have yet witnessed. I heard groans and cries of distress, and saw large companies in active battle. I heard the booming of the cannon, the clash of arms, the hand-to-hand fight, and the groans and prayers of the dying....God's people must take warning and discern the signs of the times. The signs of Christ's coming are too plain to be doubted, and in view of these things everyone who professes the truth should be a living preacher....All heaven is astir. The scenes of the earth's history are fast closing. We are amid the perils of the last days.
"Testimonies for the Church", side 260.

Ellen White var overbevist om at endetiden var nær. Borgerkrigen, mente hun, var et tegn på at Jesus gjenkomst var rett rundt døren. Det var det ikke. Den amerikanske borgerkrigen er nå over. Vi vet fortsatt ikke når Jesus vil komme igjen. Men det vet vi, borgerkrigen i USA er over og Ellen Whites profeti om at Jesus skulle komme under borgerkrigen slo feil.

Flere av Ellen Whites falske profetier kan leses om her:
http://members.tripod.com/~Help_for_SDAs/egwindex1.htm
Her:
https://www.gospeloutreach.net/egw1.html
Og dette med at England skulle gå til krig mot nord-statene under borgerkrigen kan du lese mer om her:
https://actheologian.com/2016/02/19/invasion-of-england/

I tillegg, her er en god youtube-video som tar opp en del av disse feilslåtte profetiene til Ellen White:
https://www.youtube.com/watch?v=Yaa_80ntg98
Anonym
#2. Postet 08.07.2019 av Anonym
Hva kan man si om en "profet" som dette? Enig med deg på dette Andreas. Loven er klar om falske profeter. Den som ikke lytter vil gå til grunne i sin villfarelse. EGW er en mikset pose. Mye bra, men også mye ikke bra slik som fleste etablerte relgioner. Sabbaten er hellig men ikke hennes egene doktriner og opphøyelse av seg selv på ubibelsk vis og doktrin at loven består av kun di 10 bud. Da er det ikke mye forskjell fra den lovløse romkirke doktrinelt sett se bort i fra sabbaten og fine utsagn av en form for tro.

Anonym
#3. Postet 08.07.2019 av Anonym
Hva kan man si om en "profet" som dette? Enig med deg på dette Andreas. Loven er klar om falske profeter. Den som ikke lytter vil gå til grunne i sin villfarelse. EGW er en mikset pose. Mye bra, men også mye ikke bra slik som fleste etablerte relgioner. Sabbaten er hellig men ikke hennes egene doktriner og opphøyelse av seg selv på ubibelsk vis og doktrin at loven består av kun di 10 bud. Da er det ikke mye forskjell fra den lovløse romkirke doktrinelt sett se bort i fra sabbaten og fine utsagn av en form for tro.
Det er rart med det, men ingen av tilbederne hennes har ønsket å forklare hva hun mente med det sitatet der. Merkelig. Lurer på hva det kommer av?

Vi er alle Guds barn. Like høyt elsket. Vi kan alle komme like nær, hvis vi tilbringer tid med vår Far.
Anonym
#4. Postet 09.07.2019 av Anonym
"Neither are the Father and the Son parts of one being. They are two distinct beings" EGW (LAGO1.2)

Kolosserne 1:Han er den usynlige Guds bilde, den førstefødte, som står over alt det skapte. 16 For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og usynlige, de som troner og de som hersker, både makter og myndigheter – alt er skapt ved ham og til ham. 17 Han er før alle ting,og alt består ved ham, 18 han er hodet for legemet, som er forsamlingen. Han er opphavet, den førstefødte av de døde, så han i ett og alt kan være den fremste.19 Det var Guds vilje å la hele sin fylde ta bolig i ham, 20 og ved ham forsone alle ting med seg selv, alt i himmelen og på jorden, da han skapte fred ved hans blod, på korset.

Kolosserne 2:8 Pass på at ingen får fanget dere med visdomslære og tomt bedrag som stammer fra menneskelige overleveringer og grunnkreftene i verden og ikke fra Kristus. 9 For i hans kropp bor hele guddomsfylden, 10 og i ham, som er hodet for alle makter og åndskrefter, har dere fått denne fylden.
Anonym
#5. Postet 15.07.2019 av Anonym
Men Ånden sier med tydelige ord at i de kommende tider skal nogen falle fra troen, idet de holder sig til forførende ånder og djevlers lærdommer ved hykleri av falske lærere, som er brennemerket i sin egen samvittighet, som forbyder å gifte sig og byder å avholde sig fra mat, den Gud har skapt til å nytes med takk av dem som tror og har lært sannheten å kjenne.
For all Guds skapning er god, og intet er å forkaste når det mottas med takk; for det helliges ved Guds ord og bønn.

1 Timoteus 4:1-5
Anonym
#6. Postet 22.09.2019 av Anonym
Man trenger ikke lete mye lengre for å skjønne at dette er skrevet av en person uten inspirasjon av den Hellige Ånd.
Det står ikke at, "den Hellige Ånd skal avsløre for dere om profeten er sendt av Gud eller ei", det står at om det profeteres om så mye som en eneste sak som ikke slår til, så er det ikke av Gud, men av menneske.

Ellen Harmon Gould White profeterte om mye som ikke slo til. Som at Jesus skulle komme før slaveriet opphørte i USA.


Nei, Andreas. Det faller ned på hva man velger å tro.
Ja, hvis du velger å tro at England erklærte krig mot USA under borgerkrigen, så for all del. Eller hvis du velger å tro at Jerusalem fortsatt ligger øde, så for all del.
Men det handler ikke om å tro, det handler om å lukke øynene for virkeligheten. For i virkeligheten er Jerusalem gjenoppbygget. I virkeligheten erklærte England aldri krig mot USA, under borgerkrigen deres. I virkeligheten kom ikke Jesus tilbake før borgerkrigen i USA var over.
Det skal mer enn tro til for å få hennes profetier til å stemme med virkeligheten. Det handler om å gjøre seg blind, med viten og vilje.

Du har valgt og ikke tro henne.
Jeg har valgt å tro bibelen. Den sier at vi skal teste profetene. Slår alt de sier inn? I så fall er det av Gud. Slår ikke alt de sier inn? I så fall er det av menneske.

Du har valgt å avfeie hennes budskap, som er gitt henne av vår Herre.
Gud er ikke en løgner. Når hun løy og sa at ting ville skje, som aldri skjedde, så var ikke det av Gud.

Jeg også, hvis jeg vil kan finne artikler som forklarer at Gud ikke eksisterer og legge dem fram foran deg, betyr det at dette er sant? Absolutt ikke.
Det betyr at det er sant at du kan finne artikler som hevder det. Men selv en ateist blir stående svar skyldig overfor flere filosofiske spørsmål.
Hvorfor finnes noe istedet for ingenting?
(Ofte forsøker de å vri dette til at, "ute i verdensrommet så er ikke ingenting, ingenting. Der er det energi og partikler likevel", og en rekke forklaringer som skal komme rundt dette med hvordan noe kan bli til av ingenting. Men med ingenting menes ikke, "i det tomme verdensrommet". Med ingenting menes den negative negasjonen til "noenting". Altså, fravær av både materie, tid og rom.)
Finnes det noen objektiv moralsk standard?
(Her viser ateister ofte til at, "hvis flertallet vil det er det moralsk". Men det er fortsatt subjektivt, altså, noe som er moralsk galt fordi folk "synes" det er galt. Her har teister den luksusen at en kan henvise til at, "det er moralsk galt/riktig fordi Gud". Det vil si, det er et objektiv holdepunkt som er uavhengig av tid,
Anonym
#7. Postet 22.09.2019 av Anonym
Men, orker ikke skrive mer med deg. Har formanet deg nok nå. Får ikke gjort noe mer.
Det er da det hjelper å be. Hat og bitterhet vil ikke gi styrke. Kjærlighet, derimot, kommer fra Gud. Be om at Gud ikke gjør ditt hjerte hårt.

Så ikke forvent mer svar fra meg.

Tar deg med i bønn til Faderen etterpå. Jeg håper virkelig at du vil ta imot det samme lys som ble gitt Ellen.
Det samme lys blir gitt oss alle, deg, meg, det ble også gitt Ellen Gould Harmon White.

For vi nærmer oss merket, som vil avgjøre din evige skjebne.
Vet du hva mørke er? Mørke er fravær av lys. Lyset er Guds kjærlighet. Uten kjærlighet kan ingenting eksistere.

Ha en velsignet 1. ukedag.
Ha en fortsatt riktig god helg, Exodus!
Anonym
#8. Postet 23.09.2019 av Anonym
Hun hevder altså at hun er en profet som taler på Guds vegne. Bibelen sier om profeter at:

20 Men den profet som i overmot drister sig til å tale noget i mitt navn som jeg ikke har befalt ham å tale, eller som taler i andre guders navn, den profet skal dø.
21 Og om du sier ved dig selv: Hvad skal vi kjenne det ord på som Herren ikke har talt? -
22 (da skal du vite:) Når det ord profeten taler i Herrens navn, ikke skjer og ikke går i opfyllelse, da er det et ord som Herren ikke har talt; det er et ord som profeten i overmot har dristet sig til å tale, og du skal ikke være redd ham.

5 Mosebok 18:20-22
Hva Bibelen sier om profeter...her kunne man kanskje tatt med hva Paulus også sier, som etter mitt syn er det viktigste:

"Han er den som GAV noen til profeter...." Ef. 4, 11.

Paulus sier ikke her "den som GIR noen til profeter" eller "skal gi (en gang) noen til profeter"....nei, Paulus sier "den som GAV noen til profeter." Han visste nok hva han sa. Gud gir ikke noen til profeter mer, de som "han GAV " leser vi om også i NT...noen flere trengs ikke fra Guds side, han har gitt oss dem vi skal ha, flere gir han oss ikke. Vi må da regne med at å gi noen til profeter hadde tatt slutt da Paulus skrev dette i ca år 62-63 e.Kr., det nest siste brevet han skrev.
Anonym
#9. Postet 24.09.2019 av Anonym
Har jeg da forstått Paulus rett (min forrige kommentar), så er det nok andre trosretninger som har falske profeter også, og ikke så få heller.
Anonym
#10. Postet 24.09.2019 av Anonym
Ellers kan det jo se ut som Ellen G White har laget sin egen "lille bibel" (Joh. 3, 16):

"For så har Gud elsket verden at hver den som holder sabbat ikke skal gå fortapt, men ha evig liv."

Og jeg som trodde mannen skulle være kvinnens overhode !
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16