dagen sier: Ønsker alle her inne en fin påske.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 29.04.2019 av Anonym.
Har du omvendt deg fra synd ?
"Bibelen lærer ikke at en synder må vende om før han kan ta imot Kristi innbydelse: «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile» (Matt 11,28). Det er Kristus som gir kraft til sann omvendelse. Peter gjorde dette klart i sin tale til jødene da han sa: «Ham har Gud opphøyd og satt ved sin høyre hånd som frelser og høvding, for å gi Israel omvendelse og syndstilgivelse» (Apg 5,31). Vi kan like lite omvende oss uten at Kristi Ånd vekker samvittigheten som vi kan få tilgitt vår synd uten Kristus.

Kristus er kilden til enhver god tilskyndelse. Ingen annen kan pode fiendskap mot synden inn i våre hjerter. Hvert ønske om å være sanne og rene, hver overbevisning om hvor syndige vi er, er beviser for at hans Ånd virker på oss. Jesus har sagt: «Og når jeg blir løftet opp fra jorden, skal jeg dra alle til meg» (Joh 12,32). For en synder må Kristus åpenbare seg som Frelseren som døde for verdens skyld. Når vi betrakter Guds lam på Golgatas kors, begynner tanken å trenge inn i gjenløsningens hemmelighet, og Guds godhet leder oss til omvendelse.

Da Kristus døde for syndere, åpenbarte han en kjærlighet som ingen kan fatte. Når synderen betrakter denne kjærlighet, blir hans hjerte mildnet, hans sinn blir påvirket, og det blir vakt en anger i ham. Det er sant at mennesker til tider skammer seg over sine onde veier og at de bryter med noen av sine dårlige vaner før de er bevisst at de blir dratt til Kristus. Men når de blir drevet av et alvorlig ønske om å gjøre det som er rett, og prøver å forbedre seg, så er det alltid Kristi kraft som drar dem. De blir påvirket av en innflytelse som de ikke er seg selv bevisst, samvittigheten blir vakt, og det ytre liv blir forbedret.

Når Kristus leder dem til å se på korset og betrakte ham som deres synder har gjennomstunget, trenger budet inn i samvittigheten. Deres ugudelige liv og synden som er så dypt rotfestet i sinnet, går opp for dem. De begynner til en viss grad å forstå Kristi rettferdighet, og sier: «Hva er synden, siden den skulle kreve et slikt offer for synderens frelse? Var all denne kjærlighet, all denne lidelse og ydmykelse nødvendig for at vi ikke skulle gå fortapt, men ha evig liv?» Synderen kan motstå denne kjærlighet og nekte å la seg lede av Kristus. Men dersom han ikke står imot, vil han bli dratt til Jesus. Kunnskapen om frelsesplanen vil føre ham til korset i anger over synden, som var årsaken til Guds kjære Sønns lidelser."

mer lys her : http://www.veientilkristus.no/omvendelse/

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 02.05.2019 av Anonym
"Det er sant at mennesker til tider skammer seg over sine onde veier og at de bryter med noen av sine dårlige vaner før de er bevisst at de blir dratt til Kristus. Men når de blir drevet av et alvorlig ønske om å gjøre det som er rett, og prøver å forbedre seg, så er det alltid Kristi kraft som drar dem. De blir påvirket av en innflytelse som de ikke er seg selv bevisst, samvittigheten blir vakt, og det ytre liv blir forbedret.

Når Kristus leder dem til å se på korset og betrakte ham som deres synder har gjennomstunget, trenger budet inn i samvittigheten. Deres ugudelige liv og synden som er så dypt rotfestet i sinnet, går opp for dem. De begynner til en viss grad å forstå Kristi rettferdighet, og sier: «Hva er synden, siden den skulle kreve et slikt offer for synderens frelse? Var all denne kjærlighet, all denne lidelse og ydmykelse nødvendig for at vi ikke skulle gå fortapt, men ha evig liv?»

Synderen kan motstå denne kjærlighet og nekte å la seg lede av Kristus. Men dersom han ikke står imot, vil han bli dratt til Jesus. Kunnskapen om frelsesplanen vil føre ham til korset i anger over synden, som var årsaken til Guds kjære Sønns lidelser.

Den samme guddommelige ånd som virker i naturen, taler til menneskehjertene og skaper et usigelig behov etter noe som de ikke har. Det som hører verden til, kan ikke tilfredsstille deres lengsel. Guds Ånd taler til dem om å søke det eneste som kan gi fred og hvile, nemlig Kristi nåde, gleden ved et hellig liv. Ved synlige og usynlige innflytelser arbeider Frelseren stadig for å lede menneskenes sinn bort fra syndens utilfredsstillende gleder til de ubegrensede velsignelser som de kan eie i ham. Til alle som forgjeves søker å drikke av verdens sprukne brønner, lyder det guddommelige budskap: «Den som tørster, skal komme, og den som vil, skal få livets vann for intet» (Åp 22,17)."
Anonym
#2. Postet 10.05.2019 av Anonym
Hvordan kan et menneske bli rettferdig for Gud? Hvordan kan synderen bli rettferdiggjort? Bare ved Kristus kan vi komme i harmoni med Gud og leve et hellig liv. Men hvordan skal vi komme til Kristus? Mange stiller det samme spørsmål som mengden på pinsefestens dag da de ble overbevist om synd og ropte: «Hva skal vi gjøre?» De første ordene i Peters svar var: «Vend om.» Ved en annen anledning en kort tid etter sa han: «Gjør derfor bot og vend om, så skal deres synder bli strøket ut»

Omvendelse betyr at vi er bedrøvet over synden og vender oss bort fra den. Vi vil ikke avstå fra synden før vi innser hvor avskyelig den er. Og før vi vender oss bort fra den av hele vårt hjerte, vil det ikke skje noen virkelig forandring i vårt liv. Mange forstår ikke hva sann omvendelse er. En mengde mennesker sørger over at de har syndet og kan til og med gjøre ytre forandringer til det bedre, fordi de er redde for at deres onde gjerninger vil påføre dem lidelse. Men det er ikke omvendelse i bibelsk forstand. De beklager lidelsen i stedet for å sørge over synden. Slik var Esaus bedrøvelse da han forstod at han for alltid hadde mistet sin førstefødselsrett.

Da Bileam ble forferdet ved synet av engelen som stod i veien for ham med draget sverd, innrømmet han sin synd for ikke å bli slått i hjel. Men det var ingen sann anger, ingen forandring i hans beslutning, ingen avsky for det onde. Da Judas hadde forrådt sin herre, utbrøt han: «Jeg syndet da jeg forrådte en uskyldig og sendte ham i døden» Det som gjorde at han kom med denne bekjennelsen fra sitt skyldbetyngede sinn, var en fryktelig følelse av fordømmelse og en forferdelig redsel for dommen. De følger som hans handling ville føre til, fylte forræderen med skrekk. Men i hans sinn var det ingen dyp, sønderknusende sorg fordi han hadde forrådt Guds plettfrie Sønn og fornektet Israels hellige. Farao erkjente sin synd for å unngå flere ulykker da han led under Guds straffedommer. Men han fortsatte sin tross mot himmelens Gud så snart plagene stanset. Alle disse sørget over syndens følger. Synden selv fremkalte imidlertid ingen sorg hos dem.

Når hjertet gir etter for Guds Ånds påvirkning, blir samvittigheten vakt til live, og synderen begynner å forstå noe av dybden og helligheten i Guds lov, som danner grunnlaget for hans styre i himmelen og på jorden. «Det sanne lys, som lyser for hvert menneske» skinner inn i menneskets indre, og det som er skjult i mørket, blir åpenbart. Sinn og hjerte blir overbevist. Synderen kommer til å forstå Herrens rettferdighet, og idet han erkjenner sin egen skyld og urenhet, blir han grepet av frykt for å tre frem for ham som kjenner hjertene. Han ser Guds kjærlighet, hellighetens skjønnhet og gleden ved å leve rent. Han lengter etter å bli renset, etter igjen å oppleve samfunn med himmelen"
Anonym
#3. Postet 16.05.2019 av Anonym
Synd er å bryte Guds Torah (Lov, Bud, Forskrifter: Instruksjoner). Det vil si di hellige instruksjoner gitt via Moses for hva som er Hellig og hva som er vanhellig. Loven er ikke av tro. Men den som gjør loven skal få leve. Troen har alltid vert av Hebreerne og en er nødt å ta i mot evangeliet for å bli frelst. Å ta imot evangeliet er ikke hva di fleste tror. Mange vil nok være uenige og det er greit. La en hver være overbevist i sin egen tro.

1 Johannes 3:

4 Hver den som gjør synd, bryter også loven, og synd er lovbrudd. 5 Dere vet at han er åpenbart for å ta bort våre synder, og synd er ikke i ham. 6 Hver den som blir i ham, synder ikke. Hver den som synder (Lovløs), har ikke sett ham eller kjent ham. 7 Mine barn, la ikke noen forføre dere! Den som gjør rettferdighet (Loven, 5 Mos 6:25), er rettferdig, likseom Han er rettferdig. 8 Den som gjør synd (Lovløs), er av djevelen. For djevelen synder frabegynnelsen. Til dette ble Guds Sønn åpenbart, for at han skulle gjøre ende på djevelens gjerninger (Lovløshet). 9 Hver den som er født av Gud, gjør ikke synd (lovløshet), fordi Guds sæd blir i ham. Han kan ikke synde, fordi han er født av Gud. 10 På dette kan Guds barn og djevelens barn kjennes. Hver den som ikke gjør rettferdighet (Gjør loven, 5 Mos 6:25), er ikke av Gud, heller ikke den som ikke elsker sin bror.

Galaterne 3

11Og at ingen blir rettferdiggjort (gjort skyldfri) for Gud ved (Å gjøre) loven, er åpenbart; for: Den rettferdige, ved tro (På Kristus) skal han leve; 12 men loven har ikke noget med troen (På Kristus) å gjøre, men: Den som gjør det (Gjør loven), skal leve derved (Arve evig liv, Lukas 10.28, 5 Mos 30:6-8). 13 Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse (Evig død for overtredelse). idet han blev en forbannelse for oss - for det er skrevet: Forbannet er hver den somhenger på et tre -
Erlend90
#4. Postet 16.05.2019 av Erlend90
Ja, faktisk! :)

I de siste årene har jeg blitt mye flinkere,

nå vil jeg si at jeg lever tilnærmet syndefritt.

-Erl
Anonym
#5. Postet 16.05.2019 av Anonym

Lydighet er troens frukt
.

"Vi fortjener ikke frelse ved vår lydighet, for frelsen er en ufortjent gave fra Gud som vi må ta imot i tro. Men lydighet er troens frukt. «Og dere vet at han åpenbarte seg for å ta bort vår synd, han som selv er uten synd. Den som er i ham, lever ikke i synd. Den som synder, har ikke sett ham og ikke kjent ham.» Dette er det sanne kjennetegn. Dersom vi blir i Kristus og kjærligheten til Gud bor i oss, vil våre følelser, våre tanker og handlinger være i harmoni med Guds vilje, slik som denne er uttrykt i hans hellige lov. «Mine barn, la ikke noen føre dere vill! Den som lever rett, han er rettferdig, likesom Kristus er rettferdig» (1 Joh 3,5-7). Guds hellige lov, slik den er uttrykt i de ti bud fra Sinai, er den norm som avgjør hva rettferdighet er."

"For Kristus led for dere og etterlot dere et eksempel for at dere skulle følge i hans spor» (1 Pet 2,21)."

Evig liv

"Betingelsen for å oppnå evig liv er nøyaktig den samme nå som den alltid har vært, nøyaktig den samme som den var i Paradis før menneskets fall, nemlig fullkommen lydighet mot Guds lov, fullkommen rettferdighet. Hvis Gud skulle gi evig liv på mindre betingelser enn denne, ville hele universets lykke være i fare. Veien ville da ligge åpen for at synden med hele dens følge av smerte og ulykke kunne fortsette til evig tid.

Vi har altså ikke noe i oss selv som vi kan rose oss av. Vi har ingen grunn til å opphøye oss selv. Det eneste grunnlag for vårt håp må vi søke i Kristi rettferdighet som blir tilregnet oss, og som kommer til syne ved at hans Ånd virker i oss og gjennom oss."
Anonym
#6. Postet 16.05.2019 av Anonym
Di 10 bud er bare grunvollen av loven. Gud befaler Hans folk å gjøre alle Hans lover, bud og forskrifter. Ingen av dem er gjort bort med (Matteus 5:17-20). Troen er Hebraisk slik den alltid har vert.

Di tre første budene i di 10 bud innebærer:

Bud 1 (At Han er din Gud: Lydighet til alt Han befaler).
Bud 2 (Ikke ha andre guder: Inkludert seg selv eller forme Gud i sin egen versjon).
Bud 3 (At en ikke tar Hans navn for gjeves (Ser lett på Hans karakter ved å vanhellige Hans befalinger).

Det vil si en kan ikke holde di 10 bud uten å holde hele Torahen (Loven, budene og forskriftene) gitt av Moses.

Hva mener du Exodus79?

"Betingelsen for å oppnå evig liv er nøyaktig den samme nå som den alltid har vært"
Anonym
#7. Postet 16.05.2019 av Anonym
"Betingelsene for å oppnå evig liv er fullkommen lydighet av Guds lov/bud. I oss selv har vi ingen rettferdighet som oppfyller de krav Guds lov stiller. Men Kristus har vist oss en vei ut. Han levde på jorden med de samme prøvelser og fristelser som vi møter. Han levde et syndfritt liv. Han døde for oss, og nå tilbyr han å ville ta våre synder og gi oss sin rettferdighet. Hvis du overgir deg til ham og tar imot ham som din frelser, blir du for hans skyld regnet som rettferdig uansett hvor syndig ditt liv kan ha vært. Kristi karakter blir satt i stedet for din karakter. Gud tar imot deg som om du aldri hadde syndet."

Mange stopper der. De fortsetter sitt syndige liv. Men å tro på vår Herre, bringer frem lydighet. Gjør om vår karakter. Ny fødsel. Omskjærelse av hjertet. Gå i Ånden, istedenfor kjøttet.

Hva mener du med at troen er Hebraisk?

Troen er Hebraisk slik den alltid har vert.
Anonym
#8. Postet 16.05.2019 av Anonym
Hva mener du med at troen er Hebraisk?
2 Mosebok 3:18
Johannes 4:22
Matteus 22:32

Ser du på loven som di 10 bud eller eller alt som Gud befaler i 1-5 Mosebok?
Anonym
#9. Postet 16.05.2019 av Anonym
2 Mosebok 3:18
Johannes 4:22
Matteus 22:32

Ser du på loven som di 10 bud eller eller alt som Gud befaler i 1-5 Mosebok?
Ingen av de versene har ordet "tro" i seg, så hvordan blir dette til at "troen er Hebraisk"? Mener du at det er kun Hebreere som kan tro, bli frelst av tro? Eller hva mener du?

Jeg ser på loven, som den moralske loven. De 10 bud, skrevet av Gud på steintavler. Bud 1-4 er om å tilbe Han, Bud 5-10 er om hvordan vi bør behandle medmennesker. Disse to forutsetninger er summen av all moralsk lov. Og de vokser ut av det faktum at vi skylder alt til Gud, og at andre er Guds skapninger, så vel som oss selv. Den moralske loven som er delt opp i to deler, og trukket ut og uttrykt i ti ord, er nødvendigvis uforanderlig i sin karakter. Dens eksistens vokser ut av uforanderlige relasjoner som mennesket opprettholder mot Gud og mot sin medmann. Det er Guds gode standard for rett, og etter menneskets opprør, den store testen som synden blir vist på.
Anonym
#10. Postet 16.05.2019 av Anonym
Så du holder ikke di 10 bud på den måten at du elsker Gud ved å holde alle Hans lover, bud og forskrifter slik som lagt ut i Mosebøkene?

2 Mos 20:6
5 Mos 6:5-6
5 Mos 7:9
5 Mos 10:12-13
5 Mos 11:1
5 Mos 11:13
5 Mos 11:22
5 Mos 13-3-4
5 Mos 19:9
5 Mos 30:6-8
5 Mos 30:15-16
5 Mos 30:19-20

Matteus 22:37-40
Markus 12:29-30
Lukas 10:25-28
Lukas 11:42
dagen sier: Ønsker alle her inne en fin påske.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16