Agenda 3:16
Skriv en hilsen til alle på KristenDate.no
Skriv i megafonen
Skriv i megafonen

Forum >> Religion og tro >> Debatt


Anonym

Avgudsdyrkelse i kristendommen.

Her er noen ting eg synes er problematisk vist vi skal følge Jesus Kristus i ånd og sannhet! 

Ønsker du noen god jul/jol ønsker du dem god Odin! Joltir er ett anna navn på Odin og mest sannsynlig navnet til opphavet av festen. Sjølve julefesten er satt sammen fra mange forskjellige "religioner" men kan se ut som den har utspring i fra Babylon. Og var tidligere forbudt i  protestantiske kretser  på grunn av sine  store orgier og utskeielser!  Festendagene som vi kjenner det i dag har sitt ut spring fra en fest som heter saturnelia. Som varte i en periode fra 7-12 dager. Akkurat som fra julaften til nyttår, saturnelia vart feira nokre dagar før 25 desember i si tid.  Midnatt 24 desember blir sola født på ny og er solgudens /solgudens sønn fødselsdag fra gammelt. - i Jermia 10 kan vi lese : 3 for hendingenes skikker er bare tommhet. Noen hogger seg et tre fra skogen. Kunstneren s hender former det med øksen. De smykker det med sølv og gull. De fester det med nagler og hammer så det ikke skal falle.  Dette er bare noen av symbolene som bli omfavnet rundt jule feiringen. Lista er lang.  Obeliskens historie er att osiris ble delt oppi biter. Alle ble funnet uten om hans kjønnsorgan. Hans kone måtte lage ett kunstig! Og dermed mest sannsynlig en av de største fruktbarhets idolene oppfunnet!  Både juletret og kirketårnet har mest sannsynlig en direkte tilknytning til dette . Det som vi kjenner som kirkebygg i dag , hadde troligens sitt utspring fra greake rettshus. Selve orde kirke kommer fra avgudene circe, og er ikkje og finne i skrifta. Påske(easter) er en annen fest som er problematisk og kommer direkte fra avgudsdyrkelse! Og jesus stod ikkje opp på søndag!! Kor Mangen løgner skal vi svelge samtidig som vi kan bekjenne oss til bibelens Gud?  Har du fleire tradisjoner som kommer direkte fra avgudsdyrkelse post de her! Ver velsignet. Shalom

edit 1: derfor feirer vi søndag! Emperor Constantine -March, 321 A.D.
On the venerable Day of the Sun let the magistrates and people residing in cities rest, and let all workshops be closed. In the country, however, persons engaged in agriculture may freely and lawfully continue their pursuits; because it often happens that another day is not so suitable for grain-sowing or for vine-planting; lest by neglecting the proper moment for such operations the bounty of heaven should be lost. 

We observe Sunday instead of Saturday because the Catholic Church transferred the solemnity from Saturday to Sunday.” -Rev. Peter Geiermann C.SS.R., The Convert’s Catechism of Catholic Doctrine, p. 50
Viser side 1 av 12 sider, 10 kommentarer per side
Første |   << Forrige  Neste >>  |  Siste
Åpne profilen til Coffecup
Enig. Du kan ta med det Heliosentriske verdensbilde og treenigheten fra Romersk katolsk kirke.  Når skriften er tydelig på hvem Gud er og hvordan han har skapt verden (ingen ball). Er nok mange tradisjoner vi følger fra mennesker og ikke etter Kristus. Vi må tilbake til Gud og hans sønn. Flott innlegg. Veldig viktig. Jeg vil gjerne vite flere løgner jeg kanskje tror på. Sette det opp til ordet :) 
Åpne profilen til Øst
Hva med å studere bibelen framfor okkultisme. Det er evangeliet som er Guds kraft til frelse. Og å forvandle oss til Hans likhet. 
Påske eller Passover er av de mest grunnleggende høytider i bibelen. At hedninger forfalsker og forvrenger den, gjør ikke originalen mindre orginal og riktig. Men jeg er enig i at det er frihet i å separere seg fra jul og kirken.


Og hvem er det som forguder det heliosentriske verdensbildet? 
Åpne profilen til Vannmann
Kristne mennesker feirer vel jul i glede og takknemlighet over at Jesus kom til verden. Er det egentlig så galt å ta en tradisjon eller fest, renske ut alt hedensk og fylle den med kristent innhold? Og hvis man finner at det er galt, så kan man jo bare la være å feire jul. Så hva er egentlig problemet?

Å påstå at påsken kommer av avgudsdyrkelse blir jo helt absurd i lys av hva Bibelen sier om påskefeiring.

Anonym
Kanskje det er på grunn av ein har begynt å studere bibelen ein ser de hedenske skikker ein har holdt på med! Å spørre seg selv  om livet matcher med det som står i skriften! korfor gjør ein som ein gjør e det store spørsmålet Easter og passover e to heilt forskjelligefeiringa.  Og har ingen sammenheng! Herre har sine fester og dei vitner om kristus. korfor ikkje velge de bibelske festene som Gud sjølv har utvalget!Og har EiT sikkert vitnesbyrd. på ngenn måte i skriften ser eg att det er greita å laga sine egne fester basert på avgudsdyrkelse! Å gjøre seg større en Gud vil eg sei er på kanten til blasfemi. ver velsignett! 
Åpne profilen til Coffecup
Enig. Jeg kan ikke se noe annet enn Guds høytider i Bibelen. Synes det er perverst å holde seg til menneskelig tradisjoner og avguder isteden for Gud. Jeg har stoppet og feire Jul og feirer det Gud befaler meg og gjøre. Gud har heller ikke skapt alle dyr til å spises. Kristendommen idag er bare full av avgudsdyrkelse fra moder kirken. Et ondt tre kan ikke bære god frukt. Religion i seg selv er en dyrkelse. Vi er til å følge Gud i Ånd og sannhet. Den ene Gud Faderen. Kristi hode og Gud. Vi må følge Guds sønn vår Messias den førstefødte blant de døde:) Omvende sinnet hver dag og søke Guds sannhet over vår egen innsikt. Krever at vi ydmyker for ordet 
Anonym
Vi skal vokte oss så vi ikke kommer under forbannelser fordi vi har å gjøre med gjennstander eller utfører handlinger som kan knyttes til falske guder. Det blir jo som med Yoga det.
Å feire jul og påske ser jeg ingen problemer med for det er jo bibelske hendelser vi feirer.
Juletreet kan man absolutt stille spørsmål ved, men igjen, treet har ofte en stjerne i toppen og vi vet jo hva den symboliserer.

Vi må be DHÅ om å veilede oss i dette som i alt annet. Ånden vil peke på ting som er feil i våre liv om vi lar oss lede.
Det beste er å slutte å fundere og rett og slett be om veiledning...
Åpne profilen til compaq
hei benlakim , du skrev at Jesus stod ikke opp på søndag.  Jo, han ble gravlagt på fredagen og en tom grav om søndagen. Han er oppstått.

Det er nå sent fredag ettermiddag og sabbaten den 15. nisan vil begynne ved solnedgang. Jesus er død, mens de to røverne som henger ved siden av ham lever ennå. Fredag ettermiddag kalles forberedelsesdag for det er da man tilbereder måltider og fullfører annet nødvendig arbeid som ikke kan vente til etter sabbaten.. Den sabbaten som straks begynner, er ikke bare en vanlig sabbat ( den sjuende dagen i uken) , men også en dobbel eller stor sabbatsdag. Den blir kalt det fordi den 15. nisan, som er den første dagen i den sju dager lange høytiden som kalles de usyrede brøds høytid ( og alltid er en sabbat, uansett hvilken ukedag den kommer på) faller på samme dag som den vanlige sabbaten.

Ifølge Guds lov kan ikke noe lik bli hengende på pælen natten over. Jødene ber derfor Pilatus om at døden må framskyndes for dem som skal henrettes, ved at bena brytes på dem. Soldatene bryter derfor bena på de to forbryterne. Men siden det ser ut at Jesus allerede er død, ble ikke hans ben brutt. Dermed blir dette skriftstedet oppfylt: Ikke et ben skal brytes på ham. Men for å fjerne enhver tvil om at Jesus virkelig er død, stikker en av soldatene ham i siden med et spyd. Spydet gjennomborer hjerteregionen og straks kommer det ut blod og vann. Apostelen Johannes som er øyenvitne til dette, skriver at dette er en oppfyllelse av et annet skriftsted: De skal se på ham som de har gjennomboret.

En annen som er til stede ved henrettelsen, er Josef fra byen Arimatea, et høyt aktet medlem av Sandhedrinet. Han hadde ikke villet stemme for denne høye domstolens urettferdige dom over Jesus. Josef er i virkeligheten en disippel av Jesus, selv om han har vært redd for å vise at han er det. Men nå tar han mot til seg og går til Pilatus for å be om Jesu legeme. Pilatus tilkaller den ansvarshavende offiseren og etter at offiseren har bekreftet at Jesus er død, overlater Pilatus Jesu legeme til Josef. Josef tar legemet og svæper det i et rent, fint linklede for å gjøre det i stand til begravelsen. Han får hjelp av Nikodemus, et annet medlem av Sanhedrinet. Nikodemus hadde også unnlatt å bekjenne sin tro på Jesus på grunn av frykt for å miste sin stilling. Men nå kommer han med en blanding av myrra og dyre aloer, omkring 100 romerske pund. Jesu legeme blir svøpt i linklær med disse krydderiene i , slik det er jødisk skikk når noen begraves.

Legemet blir så lagt i Josefs nye grav, som er hogd ut i bergveggen i den hagen som er like i nærheten. til slutt blir en stor stein rullet foran inngangen til graven. For at Jesus skal bli gravlagt før sabbaten, er legemet blitt raskt gjort i stand til begravelsen. Dagen etter, som er lørdag ( sabbaten) går overprestene og fariseerne til Pilatus og sier: Herre, vi er kommet til å tenke på hva denne bedrageren sa da han ennå levde: Etter tre dager skal jeg oppstå. Gi derfor ordre om å holde vakt ved graven til den tredje dag er over, så ikke disiplene hans skal komme og stjele ham og si til folket at han er stått opp fra de døde. Da vill vi få et nytt bedrag, verre enn det første.  Tidlig søndag morgen kommer kvinnene til Jesus grav og finner tom. Han er stått opp fra de døde.
Anonym
Jesus stod ikkje opp på søndagen! Det er Noko av kyrkjendommens største bedreag! Du får ikkje Jona tegn 3 dager og 3 netter i den tidsperioden.. og ein bibelske dag starter om morgenen, ikkje om kvelden slik som praktiserers innen judaism i dag!
Åpne profilen til Øst
Jesus stod ikkje opp på søndagen! Det er Noko av kyrkjendommens største bedreag! Du får ikkje Jona tegn 3 dager og 3 netter i den tidsperioden.. og ein bibelske dag starter om morgenen, ikkje om kvelden slik som praktiserers innen judaism i dag!Jesus stod opp første dag i uken. Som starter 18 på lørdag og slutter 18 på søndag. 
Jesus kan umulig ha blitt korsfestet på fredag. 
Anonym
Nei dagen starter etter morgen som det står beskrevet i 1mosebok1:1-5 nehmja 15:19-21 1mos19:34 .. i dette verset kjem det frem helt klinkende tydlig-->3mos7:15! Det er vi bibelen guds heilage ord!  
Viser side 1 av 12 sider, 10 kommentarer per side
Første |   << Forrige  Neste >>  |  Siste