KristenDate på iOS og Android
Skriv en hilsen til alle på KristenDate.no
Skriv i megafonen
Skriv i megafonen

Forum >> Religion og tro >> Debatt


Åpne profilen til Aron2

Mange er kalt, men få er utvalgt

Kjent fra bibelen for alle her inne vil jeg tro, men hva betyr det egentlig ?

Jeg tror  at;
Når vi blir frelst blir vi kalt og vi blir frelst inn for å bli et levende lem på Kristus kropp, dvs vi blir frelst til en tjeneste. Kjenner du deg "utilfredstilt" som er kristen er det sannsynligvis fordi du ikke har kommet ut i ditt kall.
Den gode nyheten er at da jobber fortsatt Gud med deg..))..Din ånd drar deg mot ditt kall og da er det viktig at du ikke tenker at du vil vente til det "passer" bedre enn akkurat nå. Da risikerer du at du til slutt ikke blir utvalgt til tjenesten. Utvalgt blir du om du hele veien lyder Guds ånd og lar deg lede.
De fleste vil oppleve at det er en periode fra du blir frelst til du er utvalgt (du virker i ditt kall). Vi må læres opp og vi må kanskje testes før vi er klargjort. Testingen former vår kristne karakter.
Tålmodighet, noen kristne som ikke har hatt utfordinger med det ?..)).

Mange blir frelst (kalt), men alt for få kommer ut i det Gud har for de (utvalgt- innsatt av Gud i tjenesten).
Gud har fra før verdens grunnvoll ble lagt en plan for ditt kristne liv. Om du kjenner at Gud drar er det definitivt ikke for sent å bli utvalgt.
Alle dine tidligere NEI, uansett hvor mange det er, bryr Gud seg ikke om den dagen du sier JA..)

Det er også viktig å være klar over at ditt nivå av tro er tilpasset det du er kalt til å være i Kristi kropp.
Egentlig utrolig å tenke på. Vi kan altså slappe fullstendig av og la DHÅ få lede oss. Ikke pes og vær bekymret for ditt mål av tro.
Når han får lede hvert lem vil kroppen fungere optimalt.
Fantastisk...)))),)
Åpne profilen til Josjia
Herlig å lese :-) Jeg ble tilkalt tidligere i år og jeg har latt ånden lede meg. Den har hjulpet med å forandre på mitt liv. Tålmodighet ja, det er vel nøkkelen her.  Det er vel ikke føre Jesus kommer tilbake vi får vite om vi er utvalgt ?  
Åpne profilen til Aron2
Beklager at jeg har uttrykt meg feil/uklart.
Jeg burde også ha skrevet at ikke alle som blir kalt tar imot nåden/frelsen.

Når blir man kalt ?...
Jeg hadde hørt noe av Guds ord, som alle andre,  og hadde en barnetro på "Gud" som mange andre i dette landet. Ble ikke "kalt", Gud dro ikke på meg før jeg var veldig godt voksen og det var ikke egentlig ordet forkynt som dro meg heller.
Kunne jeg ha blitt frelst tidligere, om jeg hadde hørt det nytestamentlige evangeliet forkynt ? Det vet jeg ikke...

Slik jeg forstår ordet utvalgt, i Matt. 22,  betyr det at du tar imot frelsen og at du lar deg lede inn i tjenesten for Gud.
Er du utvalgt, så vet du det. 
Åpne profilen til Josjia
Da har jeg nok blitt utvalgt. Har hatt mine tanker om at jeg kanskje ikke har blitt det, men jeg vet at djevelen jobber i mot de som har blitt kalt. Så han har prøvd å friste meg på alle måter. Bare det at han har feilet siden jeg da har knyttet meg enda nærme til vår Gud. Bra at du også er blitt utvalgt. Spennede tider i vente. :-)
 
Åpne profilen til Aron2
Hvem kan si at de ønsker å ha det vondt og vanskelig ?
I vanskelige tider bygger vi mye vår kristne karakter og de lærer oss å holde ut.
I perioder må vi bare holde ut. Gud former oss om vi lar ham få lov.
Jeg tenker at han vil teste meg, uansett, men jeg ønsker å leve slik at han slipper å tukte meg i tillegg...)
Noe av det som fasinerer meg mest med Gud er hvordan han kan snu enhver ondskap og umulighet i våre liv til noe som faktisk er bedre enn utgangspunktet. Det er nesten som jeg hører ham si at; "OK, nå har djevelen fått prøve seg med sine triks, men se nå hva jeg kan gjøre "...)
Og vi vet at alle ting virker sammen  til det gode for den som elsker Gud, dem som er kalt etter hans rådslutning".
For en Gud vi har..))

Ordene kalt og utvalgt er brukt flere steder i bibelen. Disse ordene viser oss at  initiativet og regien er hos Gud.
Alt er ufortjent , av nåde, ikke pga at vi har gjerninger å skryte av, men fordi han er den han er.
Åpne profilen til Josjia

Ja, vondt og vanskelig er del av livet. Vi ble alle født syndere. Er glad for at han bestemte seg for å ta våres synder ved å sende sin eneste sønn Jesus. Er så glad for at jeg fant meningen med livet. Da jeg gikk 39 år uten å vite det.

Hehe, ja Gud vil alltids overgå djevelen. Han knuste den falne engelen på Golgata. Ja, alle ting virker sammen. Er ingen tilfeldigheter. Greit å ikke skryte av sine gjerninger, men heller gjøre gode gjerninger hvor kun den personen du hjelper vet om det.

Ja, vanskelig å beskrive med ord hvor bra vår Gud er. Hvordan han jobber med alle enkeltvis og får våres veier til å møtes. Som du nevner også, hvordan han snur det elendige til det fantastiske.

Hvor nærme tror du vi er Jesus sin tilbakekomst ? Jeg har en følelse at det ikke er så alt for lenge til føre anti-christ vil komme på scenen.

Åpne profilen til Aron2
Vi vet at Antikrist vil stå frem i en kort periode før Jesus kommer. Jeg har ingen klar personlig mening om når det skjer.

I en tolkning av en tungetale, i en menighet, for et års tid siden, fikk vi høre at "Jeg kommer tilbake før mange av dere tror"...
Du kan tolke det som du vil. De fleste kristne tror jo at det ikke er veldig lenge til.
Jeg har ikke glemt alvoret som sank inn i meg da jeg hørte det i alle fall. 
Åpne profilen til compaq
Når noen sier at Jesus er Gud men fornekter at Jesus er Guds enbårne Sønn. Han er antikrist, han som fornekter Faderen og Sønnen. ( 1.Joh 2:22 )

Falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under for om mulig å føre vill selv de utvalgte. ( matt 24:24) 

gjøre store tegn og under betyr at de opprer som Jesus og de tilbyr frelse eller helbredelse
Åpne profilen til Josjia

Ja, han kommer som en tyv om natten.  Kan jo godt være at 3 verdenskrig ( USA / EU / Israel ++ mot Iran , Russland og Kina ++  ) starter og etter det så kommer anti krist på scenen som vår "frelser". Gjør store tegn og ordner fred. Settes opp en ny styringsmakt som tar kontroll over hele verden. Av hva jeg forstår og har lest så tror jeg den Romerske Katolske kirken / Vatikanet vil være de som presenterer anti krist. Men det er bare hva jeg tror.

Paulus 2 brev til Timoteus 3 : 1 - 5  forklarer hvordan det vil være, og jeg syntes dette presenterer mye av det vi ser rundt omkring i verden og vårt samfunn i dag. Mennesker som :

 Elsker seg selv. Elsker penger. Skryter. Er stolte. Spotter. Er ulydige mot foreldre. Er utakknemlige. Vanhellige. Uten naturlig kjærlighet. Utilgivende. Baktalere. Er uten selvtukt. Brutale. Uten kjærlighet til det gode. Forrædere. Oppfarende. Oppblåste og slike som elsker lysten høyere enn Gud.