Sommer i Sør med GF
pekr
pekr sier: Hallo, sent men -god pinse!
Skriv i megafonen

Forum >> Kjærlighet og relasjoner >> Debatt


Åpne profilen til chrisso577

forholdt å kjønnsroller

Ser at de er mange kristne damer som blir sammen med menn som ikke er i troen eller mindre troende en dem selv ...dette fører nesten alltid å kansje alltid til og dårlige forhold ... alle damer trenger enn mann som kan gi dem trygghet å kjærlighet å er mannen som skal lede å som damen kan søke trygghet oss ikke omvendt :) å dette sier Guds ord og :) både menn å damer har forskjellige behov som di bare kan få fra ett menneske av motsatt kjønn å når mannen å damen fullfører sin kjønnsrolle så blir de en balanse der i ett forholdt .. akkurat som 2 brikker som går perfekt sammen :) både mannen å damen i ett forhold har forakjellige roller å forpliktelser å viss mannen begynner å gjøre ting damen skal gjøre å damen begynner å gjøre ting mannen skal gjøre så blir de forvirringer å ubalanse å konflikter .. de er noe å tenke på å God bless <3
Viser side 1 av 2 sider, 10 kommentarer per side
Første |   << Forrige  Neste >>  |  Siste
Åpne profilen til Sindre Bringslid
Thats right :) 

Er også ulovelig for en troende å gifte seg med en ikke troende og en som ikke aksepterer å følge Torah.
Barn produsert i slike forhold er "bastards".
Anonym
Så hvilke ting kan damer gjøre og ikke gjøre da, vennligst bruk bibelen som kilde.

Hvilke ting er det  menn IKKE kan gjøre i følge bibelen.

Bibelen sier kvinnen er det svake kjønn, dette er bevist, men dette er i muskelmasse, det står IKKE at kvinnen er uintelligent,der er det mange kristne menn som driter seg ut tror jeg. Det er i koranen kvinner anses som uintelligente. Så vær forsiktig, ikke bland disse tingene.
Åpne profilen til Sindre Bringslid
Kvinnen kan ikke trosse mannens autoritet gitt til å herske i et giftemål eller over menn generelt.

Gen 3:16 Unto the woman he said, I will greatly multiply thy sorrow and thy conception; in sorrow thou shalt bring forth children; and thy desire shall be to thy husband, and he shall rule over thee.

1Tim 2:12 But I suffer not a woman to teach, nor to usurp authority over the man, but to be in silence.
1Tim 2:13 For Adam was first formed, then Eve.
1Tim 2:14 And Adam was not deceived, but the woman being deceived was in the transgression.
1Tim 2:15 Notwithstanding she shall be saved in childbearing, if they continue in faith and charity and holiness with sobriety.

Anonym
For det første, at mannen styrer kvinnen er en forbannelse,så er vel ingenting å skryte av.

For det andre, når det kommer til kvinner som skal holde kjeft i en menighet, gjelder dette tempelhorene på den tiden. Ingen kvinner blir frelst via barnefødsler. Men dette var ment som et godt budskap til tempelhorer på den tiden, fordi de hadde ikke lov til å bli gravide og det var kvinnene som hersket over mennene.
Tempelhorer som giftet seg med kristne menn, måtte lære seg at i kristendommen trengte de ikke ha en lederrolle og de kunne få lov til å få barn og ville ikke komme til helvete av den grunn,slik deres religion lærte.

Er det noen Jesus betrodde seg til var det kvinnene. Det var kvinnene som forkynte Jesus sin oppstandelse til de mannlige disiplene, så kvinnene var de første til å tale det glade budskapet til meneskeheten.

En mann kan kun være en kvinnes hode om han følger Jesus sin karakter. Gjør mannen ikke det, er han ikke lenger en kvinnes hode og beskytter.
Så dere menn har litt å leve opp til om en kvinne skal ha respekt og se på dere som hode over henne.
For på hebraisk så betyr utroskap både utroskap mot guds lover og standarer, så vel som seksuelt utroskap.
Så dere menn har jammen noe å måtte leve opp til.

Ellers ser jeg i i ordspråkene 31 at drømmekvinnen er en dyktig kvinne som driver med kjøp og salg og styrer egen bedrift og er selvstendig.
Anonym


Til denne påstanden om at kvinner skal tie, svarer Paulus følgende: Var det kanskje fra dere Guds ord først gikk ut, eller er det bare til dere(brødre/menn) det er nådd frem?

Paulus viser tydelig en oppgitthet over brødrene i korint, som har trodd at de som menn er overlegne kvinnene når det kommer til å tale/profetere for gud i en menighet. Paulus var oppgitt fordi Bibelen tydelig har vist at det var kvinnene som først fikk gleden av å forkynne Jesus sin død og oppstandelse i Markus 16 vers 1 – 11 og Matteus 28 og Lukas 24– Kvinnene Maria Magdalena, Maria, Salome og Johanna og flere andre kvinner, var de første som fikk beskjed av englene og Jesus om å forkynne evangeliet, Jesus sin død og oppstandelse, til de mannlige disiplene.

Paulus understreker derfor at det er hans ord som gjelder, at ALLE kan taleNå vil jeg gjerne vite med bibelvers hva både kvinner og menn kan gjøre, og ikke kan gjøre.
Anonym

1 korinter 11:11 bør også kristne menn ta på alvor.

Og likevel: I Herren er verken kvinnen noe uten mannen eller mannen noe uten kvinnen.For likesom kvinnen er tatt av mannen, så er også mannen født av kvinnen. Men alt er av Gud.

Det skal altså ikke være noe kjønnskamp i kristendommen, kvinner og menn er like mye verdt. Greit å ha i bakhodet, ikke alle kristne menn som har fått med seg det.

Når det kommer til langt hår og å dekke til hode når man skal profetere, sier Paulus til slutt:
Men dersom noen vil være trettekjær, så skal han vite at en slik skikk har ikke vi, heller ikke Guds menigheter.


Anonym

 Ser ikke ut som om bibelen vil at kvinner skal tie og holde munn akkurat,hehe...

Korinter 16:7 og 16:19 - Paulus hilser til Akvilas og Priska(dame) som holder menighetssamling i eget hus.

1 Timoteus 3:2 og 3:12 – En tilsynsmann og diakon må være gift med en kvinne for å kunne utføre sin stilling.

Apost. 21:9 - Filip hadde 4 ugifte døtre som hadde profetisk gave.

Apost. 18:26 – Priskilla og Akvilas tar seg av apostelen Apollos og gir ham grundigere kjennskap til guds vei.

Romerne 16 – Paulus anbefaler søsteren Føbe, som gjør tjeneste i menigheten.

Lukas 2 vers 36 og 40 – Kvinnelig profet, Anna, som alltid holdt til på tempelplassen, hun tjente gud natt og dag og hun talte om Jesus barnet til alle som ventet på frelse for Jerusalem.

Lukas 8:3 – Kvinner hjelper Jesus og disiplene med det de eide.

Lukas 10 – Jesus sender ut 70 folk, to og to for å spre budskapet. Det står ingen ting om det er menn og kvinner.

Kolosserne 4:15 – Paulus sender hilsen til kvinnen Nymfa og menigheten som samles hjemme hos henne.

Matteus 27:55 - Det var mange kvinner tilstede når Jesus døde på korset, de hadde tjent ham.


Jeg venter fortsatt på bibelvers om aktiviteter menn og kvinner ikke kan gjøre.(ikke spydig ment)

Åpne profilen til Sindre Bringslid
En kvinne kan ikke utøve autoritet over en mann, gift eller ugift. Hennes autoritet er mannen og han skal herske over henne. En man kan ikke la vær å gi sin kone det hun trenger av klær, mat, og ekteskapelig rettighetter.
Anonym
Du glemte å oppgi bibelversene.

Alle skal underordne seg hverandre,står det også.

En kvinne skal ikke underordne seg en mann som bedriver motsatt lære av kristus,for kristus er mannens hode. Bare greit å huske på at dere menn må oppfylle visse standarer før dere kan kreve respekt fra en kvinne.

Det er derfor mange kristne menn sikkert sliter med å finne kristne damer, fordi diisse damene har høy standard og forventer mye mer av en kristen mann enn av en ikke kristen mann.

Kvinner kan også skille seg om nødvendig,så alt har en grense,greit at menn har det klart for seg. Om skilsmissegrunnen ikke er hor hverken i seksuelt utroskap eller hor mot guds lover, så kan man skille seg,men da må man leve singel resten av livet. (korinterne.) og da er det ikke noe mann som er hennes hode.

Bibelen forteller oss også om profetinnen Deborah, en dommer over isralittene, hun kontrollerte vel den mannlige hæren og gav dem ordre.

Jeg venter fortsatt på bibelvers hvor det står hva menn og kvinner ikke kan gjøre, hvorfor kan ingen svare?


Anonym
hei bra innleg. dynamikken mellom mann og kvinne er utrolig spennende! trur problemet kommer av at ein ikkje skjønner forskjellen mellom likeverd og likeposisjon og att ein har akspetert samfunnets forståelse av verdi. Det igjen gjer att ein ikkje klarar å sjå viktigheten av dei ulike rollen som må fyllast i ein familie og guds rike. "dagens" kvinner trenger desverre ikkje mannen på den måten som han er tiltenkt. noko som er vondt for begge parter.
Viser side 1 av 2 sider, 10 kommentarer per side
Første |   << Forrige  Neste >>  |  Siste