kenza454 sier: Hei, er det noen kristne, som bli venner? Er en 19 år gammel jente, som elsker Jesus. Og prøver å leve som han
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

compaq
Opprettet 14.12.2016 av compaq, mann, 68 år, Aust-Agder.
Den Hellige Ånd
Treenighetslæren er den sentrale lære i kristenhetens religioner. Den athanasianske trosbekjennelse finnes det tre guddommelige personer ( Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd )

The New Encycopædia Britannica sier: Verken ordet treenighet eller den klart formulerte lære som sådan forekommer i Det nye testamente og Jesus og hans etterfølgere tenkte heller ikke på å si imot Shema-verset i Det gamle testamente som lyder: Hør, Israel. Herren ( Jehova )er vår Gud. Herren er en. ( 5. Mosebok 6:4 ) Denne læren utviklet seg gradvis i løpet av flere århundrer og gjennom mange kontroverser. Mot slutten av det fjerde århundre fikk treenighetslæren i alt vesentlig den form den har hatt siden.

The Encyclopædia Americana leser vi: Kristendommen utsprang fra jødedommen og jødedommen var strengt unitarisk ( jødene trodde at Gud er en person. ) Veien fra Jerusalem til Nikaia var neppe en strak vei. Det fjerde århundres treenighetslære var ingen nøyaktig gjenspeiling av den første kristne lære om Guds natur, den var tvert imot et avvik fra denne læren.

Nowveau Dictionnaire Universel forteller : Den platonske treenighet, som bare var en omordning av eldre treeningheter som skrev seg fra tidligere folkeslag, ser ut til å være den rasjonelle filiosofiske attributt-treenighet som opphavet til de kristne kirkesamfunn lærer om. Denne greske filosofens forestilling ( Platons forestilling ) det fjerde århundre om den guddommelige treenighet kan man finne igjen i alle de gamle ( hedenske ) religioner.

Matteus 12: 31-32 : All synd og spott skal menneskene få tilgivelse for, men spott mot Ånden skal ikke bli tilgitt. Den som taler et ord mot Menneskesønnen skal få tilgivelse. Men den som taler mot Den Hellige Ånd, skal ikke tilgivelse, verken i denne verden eller i den kommende.

Dette ville ha vært i strid med treenighetslæren.

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 14.12.2016 av Anonym
Takket være DHÅ kan vi hente ut åndelig næring fra bibelen.
Anonym
#2. Postet 14.12.2016 av Anonym
Takket være DHÅ kan vi hente ut næring fra bibelen.
Nattvakt
#3. Postet 17.12.2016 av Nattvakt
AMEN!
compaq
#4. Postet 17.12.2016 av compaq
Som treenighetslæren tilhengere erkjenner, finnes ingen ordet treenighet eller selve treenghetslæren ibibelen. Men inneholder den de forestillinger som er samlet i dette dogmet? Lærer Bibelen at ingen av dem som sies å være en del av treenigheten, er større eller mindre enn en av de andre, at alle er jevnbyrdige at alle er allmekige?

Markus 13: 32: Den dag eller time kjenner ingen, ikke englene i himmelen og heller ikke Sønnen, men bare Faderen.

Dette ville naturligvis ikke ha vært tilfellet hvis Faderen,Sønnen og Den Hellige Ånd var jevnbyrdige og utgjorde en guddom. Hvorfor kjente ikke Den Hellige Ånd dagen eller timen.?

Hvis vi tenker på apostelens ord: For Gud er ikke forvirringens opphavsmann ( 1.kor 14:33 ) så forstår vi straks at denne læren ikke er av Gud. Men, kan en spørre, hvis det ikke er Gud som er opphavsmann til denne forvirrende læresetningen, hvem er det da som er det. Opprinnelsen til læren om treenighet kan en spore helt tilbake til de gamle babyloniere og egyptere og andre gamle folkeslags mytologier. Verken jøder eller kristne vil benekte at disse gamle folkeslagene dyrket demonguder, og at Guds forbilledlige folk Israel av grunn ble advart imot å blande seg med dem. Av dette kan vi slutte at Jehova Gud ikke er opphavsmann til denne læren. Vi kan legge merke til to andre interessante kjensgjerninger også. For det første: En religiøs forfatter som het Tertullian som levde i det annet århundre etter kristus i kartago i Afrika førte inn betegnelsen trinitas ( treenighet ) i latinske kirkeskrifter, enda ordet treenighet ikke er brukt en eneste gang i Bibelens inspirerte skrifter. For det annet: Læren ble først ført inn i den organiserte religion av en prest som het Theofilus som også levde i det annet århundre. I året 325 e.kr, kom mange høye geistlige sammen til et kirkemøte i Nikea i Lille-Asia og stadfestet treenighetslæren. Senere ble den proklamert som læresetning i kristenhetens religiøse organisasjoner, og presteskapet har alltid holdt fast på denne innviklede læren. Det er innlysende at vi må trekke den slutningen at Satan er opphavsmann til læren om treenigheten.
Anonym
#5. Postet 17.12.2016 av Anonym
Mak 13,32
Uttalt av Jesus da han vandret på jorden avhengig av DHÅ som vi er..

Tre personer framtrer i skriften der hver enkelt er Gud: Gud fader, Guds sønn og Gud DHÅ.
Entals - og flertalsformer blir brukt om Gud flere steder i bibelen.

Matt 12, 31-32
Hva vil det i denne konteksten bety å spotte den hellige ånd?
Jo, å snakke mot DHÅ i Jesus og ikke tro at han var Guds sønn. At det er utilgivelig er opplagt.
Anonym
#6. Postet 17.12.2016 av Anonym
Hei compaq

Du lår oss smake falsk lære

Alle Bibler i hele verden sier «Jeg er», som er Guds måte å forklare sin natur på, bortsett fra Jehovas Vitners bibeloversettelse, som blasfemisk nok sier «Jeg har vært»

De har et sett med ekstra bøker som man ifølge Vakttårnet må lese for å forstå Bibelen. De sier at dersom man ikke leser disse bøkene sammen med Bibelen, så ender man opp i et åndelig mørke.

Jehvas Vitner døpes ikke til Faderen, Sønnen og Ånden, men til selve organisasjonen. De har greid å få til dette ved å snu litt om på formelen som sies når folk blir døpt:

«… døper deg til denne Faderen og Sønnen og Åndsstyrte organisasjonen».

Dette er skremmende!!
Anonym
#7. Postet 17.12.2016 av Anonym
together

Består J.V. "frukttesten" som det står om i bibelen?
kenza454 sier: Hei, er det noen kristne, som bli venner? Er en 19 år gammel jente, som elsker Jesus. Og prøver å leve som han
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16