Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

compaq
Opprettet 27.05.2016 av compaq, mann, 68 år, Aust-Agder.
Kors
Det er ikke normalt å ha kors på halsen. Hvis en av dine beste venner ble drept av pistol på grunn av falske anklager. Ville du ha laget en etterligning av henrettelsesredskapet. Ville du ha vist det ærbødighet eller ville du heller ha holdt deg unna det?

Når vi hører om Tammuz, husker vi kanskje at måne-årets fjerde måned er oppkalt etter denne falske guden. Babylonierne og syrerne satte ham i forbindelse med vegestasjon, som i det sørvestlige Asia vokser i regntiden med dens velgjørende oversvømmelser og dør under den tørre årstiden. Vegestasjonens død var et bilde på Tammuz død og det var hans død som ble begrått av hans tilbedere hvert år på den tid da det var varmest. Når regntiden begynte igjen antok en at Tammuz hadde vendt tilbake fra underverdenen, symbolisert ved at vegestasjon igjen begynte å vokse. Tilbedelsen av Tammuz skal være en av de eldste former for falsk religiøs tilbedelse i menneskenes historie og enkelte steder på jorden har den ennå ikke forsvunnet helt.

Nimrod var sønnesønns sønn av Noah. Ifølge 1.mos 10:1,6,8-12 ble nimrod kjent som en mektig jeger i opposisjon til Jehova. Den religiøse tradisjon sier at Nimrod ble henrettet for sin opprørskhet mot Jehova, Noahs Gud. Nimrod tilhengere betraktet det at han led en voldsom død, som en stor ulykke eller tragedie og gjorde han til gud. Hver år ble hans død minnet den første eller den annen dag i lunarmåneden Tammuz og de avgudsdyrkende kvinnene gråt over bildet av ham. Blant oldtidens klassiske forfattere fikk han derfor navnet Bacchus som betyr den begråtte. Gråtingen over Tammuz svarer til gråtingen over den legendariske Adonis, en vakker, ung mann som venus eller Istar elsket og som ble drept av et villsvin i libanon-fjellene. Den latiniske oversettelsen Vulgata og den engelske oversettelsen Doway version bruker navnet Adonis i stedet for Tammuz i esekiel 8:14: Se kvinner satt der og sørget over Adonis eller Herren.

Ifølge en annen kilde ( The Two Babylons ) betyr navnet skjult eller dunkel, noe som er i samsvar med et at tilbedelsen av Tammuz bilde ble utøvd på et hemmelig sted slik det framgår av Esekiel 8:14: Han ble framstilt ved den første bokstaven i sitt navn, TAU, det vil si et kors. Korsets tegn var det religiøse symbol for Tammuz. Dette var altså et forsøk på i innføre tilbedelsen av det avguderiske, hedenske korset i Jehovas tempel i Jerusalem. Hvilken vanærende oppførsel hadde ikke disse israelittiske kvinnene som satt i Jehovas tempels indre forgård og gråt over Tammuz henrettelse, noe som er i virkeligheten betydde at de gråt over Nimrod, en mektig jeger i opposisjon til Jehova.

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 28.05.2016 av Anonym
Hm, men korset i kristendommen er vel et minne om det glade budskap og rett og slett symbolet på hva vår frelser måtte gå igjennom for å redde oss. En henrettelsesmetode han overvant. Korset sånn sett er vel til minne om dette og at vi aldri må glemme denne hendelsen i livet vårt.

Fin liten film som bør ses. Søk gjerne opp på youtube. PROOF THAT YAHSHUA/JESUS IS THE TRUE KING AND CREATOR OF THE UNIVERSE.
Anonym
#2. Postet 28.05.2016 av Anonym
Hm, men korset i kristendommen er vel et minne om det glade budskap og rett og slett symbolet på hva vår frelser måtte gå igjennom for å redde oss. En henrettelsesmetode han overvant. Korset sånn sett er vel til minne om dette og at vi aldri må glemme denne hendelsen i livet vårt.

Fin liten film som bør ses. Søk gjerne opp på youtube. PROOF THAT YAHSHUA/JESUS IS THE TRUE KING AND CREATOR OF THE UNIVERSE.
Problemet er at det ikke står noe om "kors" i den greske grunnteksten. Det står bare "stavros" som er samme ord som det norske "staur" som bare betyr en påle, stang o.l. Det finnes ikke håndfaste bevis på at Jesus ble henrettet på et kors, derimot finnes det en enorm mengde bevis for at korset som symbol ble brukt lenge lenge før Jesus ble født. Det er nok å nevne noen få ting som hakekorset (solkorset) som man f.eks finner så langt borte som i det hinduistiske India, det egyptiske Ankhkorset og andre kors i nær sagt hele Midtøsten fra oldtida.
Den spanske erobreren Cortez og hans soldater ble rystet da de kom til Sør-Amerika og så kors i inkaenes templer for å nevne en annen ting.
Anonym
#3. Postet 28.05.2016 av Anonym
Det finnes ikke håndfaste bevis på at Jesus ble henrettet på et kors
Et spørsmål til VSI: Er du også en JV?
Anonym
#4. Postet 28.05.2016 av Anonym
Hehe, nei på ingen måte. Jeg står fortsatt i statskjerka utrolig nok, det er bare latskap som har gjort at jeg ennå ikke har meldt meg ut :)
Anonym
#5. Postet 28.05.2016 av Anonym


Her f.eks er en assyrisk konge fra det ny-assyriske imperiet, jeg tipper et sted mellom 700 og 850 f.Kr. Korset han har hengende på brystet er til forveksling slående likt det vi i dag kaller et "malteserkors". Om ikke jeg tar feil finnes dette relieffet i dag i British Museum i London.
Anonym
#6. Postet 28.05.2016 av Anonym

Et kors er en figur der to linjer krysser hverandre, vanligvis i rett vinkel.Gjennom hele historien har korset vært brukt som et symbol i mange kulturer. Avbildninger fra steinalderen viser en form for kors. Det ble brukt av mange av oldtidens kulturfolk, og kanskje er Egypt mest kjent i så måte. Kors av mange slags typer er kjent fra så forskjellige steder som Midtøsten, antikkens Hellas, Romerriket, Asia og Amerika. Dets opprinnelse er omdiskutert. Kors er et ganske enkelt tegn, så det er ikke overraskende at folk mange steder har tegnet det. Korset har de fleste steder hatt en religiøs tilknytning og har mange steder blitt sagt å bringe hell. Dets betydning har blitt forklart på mange måter. Det har for eksempel blitt sett på som et symbol på årstidene eller himmelretningene, eller som fallos.


Det mest utbredte kristne symbolet er uten tvil korset. I Romerriket var korsfestelse en særlig nedverdigende form for henrettelse, og korset har for de kristne beholdt betydningen av Kristi lidelse og død. Under keiser Konstantin ble imidlertid korset et tegn på seier og på frelse, og har av den grunn mer enn noe annet symbol vært benyttet ved utformingen av kristne gravstøtter. Samme tanke ligger bak fremstillingen av korset som livets tre, ofte dekorert med bladverk og med Adams hodeskalle begravd ved korsets fot; ved Jesu blod blir også Adam frelst. Fra 312 e.Kr. ble korset ikke bare kirkens, men også keiserens offisielle symbol, og kom etter hvert til å stå for den kristne verden som helhet. Korset har fått mange utforminger; en tidlig form er kombinasjonen av de greske bokstavene khi og ro, de første bokstavene i Khristos (Kristus), ofte omgitt av en laurbærkrans, seierssymbolet. Ankeret er symbolet for håp.

Innlegget går hardt ut mot korset, er hensikten å ramme korset?
Eller å ramme de som bruker korset?

Matt 23:23 Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere, som gir tiende av mynte og anis og karve, men lar ugjort det som veier tyngre i loven: rettferd, barmhjertighet og troskap. Dette burde gjøres, og det andre ikke forsømmes.
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16