Fryd sier: Ønsker alle her på KD en velsignet påske :)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
Anonym
Opprettet 01.12.2015 av Anonym.
Hvorfor vente med sex?


1. Å vente betyr at du verd­set­ter noen så høyt at du er vil­lig til å sette dine egne behov til side. 2. Å gi fri­vil­lig av­kall på noe gjør at en vokser, mod­nes og øves opp i selv­kon­troll. 3. Kjær­lig­he­ten i kjæ­reste­for­hol­det øker ikke på grunn av sex. Det kan kan­skje føles sånn fordi man blir eks­tra bun­det til hver­and­re gjen­nom sex og føler at man har fått noe mer i for­hol­det enn før. Men der­som ikke tro­fast­he­ten og for­plik­tel­se lig­ger som grunn­lag for sek­su­elt fel­les­skap, vil ikke for­hol­det kunne vare. 4. Du fin­ner ikke ut om dere pas­ser sam­men ved å ha sex. Fy­sisk sett pas­ser menn og kvin­ner med hver­and­re, men om en pas­ser sam­men som per­soner, tren­ger en tid til å finne ut av. Sjan­sen er stor for at sex gjør det vans­ke­li­ge­re å opp­da­ge om for­hol­det byg­ges på ekte kjær­lig­het eller om det bare er for­els­kel­se og fy­sisk til­trek­ning. Re­sul­ta­tet kan være at en bin­der seg til en per­son en egent­lig ikke pas­ser sam­men med. 5. Mange unge har ne­ga­ti­ve sek­su­el­le er­fa­rin­ger. Når en har sex med noen er man på det aller mest in­ti­me og sår­ba­re og mange har vonde fø­lel­ses­mes­si­ge opp­le­vel­ser som det tar lang tid å lege. 6. Sex vil lett bli det do­mi­ne­ren­de ele­men­tet i et kjæ­reste­for­hold, og hind­re en i å ut­vik­le kjenn­skap til hver­and­re og egen­ska­per man har bruk for i et sta­bilt par­for­hold. 7. Sek­su­el­le er­fa­rin­ger med andre kan skade evnen til å være tro­fast mot den du gif­ter deg med. 8. Der­som du har sex ri­si­ke­rer du å få kjønns­syk­dom­mer eller bli gra­vid. 9. Der­som du lever i strid med Guds vilje, vil det på­vir­ke for­hol­det ditt til Gud. Der­som du lever sek­su­elt sam­men med kjæ­res­ten din, vil det på­vir­ke sam­vit­tig­he­ten din og nær­he­ten til Gud blir vans­ke­li­ge­re. 10.

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 01.12.2015 av Anonym
Nummer 10 kom ikke med i innlegget: Der­som du har fun­net «den rette» for deg, og øns­ker å gifte deg, har du alt å vinne på å vente med å ligge sam­men til etter bryl­lu­pet. Ved å vente vil dere gi hver­and­re trygg­het, re­spekt, økt selv­kon­troll, god sam­vit­tig­het osv.
Anonym
#2. Postet 01.12.2015 av Anonym
Ja dette er i grunn en oppsummering av 10 av de beste grunnene for å vente. Gud hadde heller ikke bedt oss om å vente om det ikke var det beste for oss (på mange måter). Det er hyggelig å få en påminnelse om alle disse fordelene for oss som faktisk venter. Mange føler det kanskje også som en byrde å måtte vente, og da kan disse ordene være trøstende, og oppmuntrende.
Takk for din respons :). Jeg klarte ikke å vente. Ble samboer nesten med en gang og vi giftet oss et år etter. Likevel er dette 10 gode grunner for å vente! Hørte ei si at bare det å slippe å sammenligne sex med tidligere erfaringer var verdt ventingen. De kunne starte sexliv og samliv med blanke ark :).
Fryd sier: Ønsker alle her på KD en velsignet påske :)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16