Øystein-Skum93 sier: Vil ikke bo og vil ikke bosette meg en eneste plass nei på Vestlandet. Ikke en eneste plass nei på Vestlandet!
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
Anonym
Opprettet 26.11.2015 av Anonym.
"Kristen SEX"


Jeg vokste opp i en kristen familie hvor vi ikke snakket om sex. Heldigvis er det mer snakk om dette blant kristne idag, men dessverre er det fortsatt slik at mange snakker om sex med en undertone av skam. I ungdommen opplevde jeg undervisning som oppfordret oss til å undertrykke seksuelle følelser frem til man var gift. Snakk om å skape frustrerte ungdommer! Hvordan er det mulig å undertrykke slike følelser frem til man er gift? En god del av disse følelsene er jo grunnen til at man blir forelsket, blir kjærester og så til slutt velger å leve sammen.

Dette skal ikke være en innlegg om hva som er rett eller galt i forhold til hvilke samlivsformer folk velger. Selv har jeg vært samboer og jeg har vært gift. I bunn og grunn så er det ikke så veldig stor forskjell på de to, men en forskjell er det. Jeg ser på ekteskapet som en fantastisk kjærlighetserklæring til et annet menneske og håper jeg får oppleve å bli gift igjen :). Ekteskapet er noe "hellig" og "vakkert" mellom to mennesker som elsker hverandre.

I dagens samfunn blir vi utsatt for sexfokus hver eneste dag og midt i alt dette er det er ikke alltid så enkelt å være kristen. Musikk, reklame, TV og film er full av seksuell påvirkning. Personlig var jeg samboer og gift med ei som ikke er kristen. Hun hadde hatt flere sexpartnere enn meg når vi traff hverandre. Jeg har kun hatt henne. For henne var sex bare sex selv om hun var enig med meg om at det var best med en man elsket. Først når vårt ekteskap var over forstod hun hva jeg hadde sagt at jeg ikke helt forstod hvordan folk kunne ha sex uten følelser.

Som kristen og som mann har jeg tenkt mye på dette. Alt det vi kristne ofte kaller "verdens definisjon av sex" er ikke nødvendigvis negativt, men det er unødvendig å gjøre det vulgært. Single kristne har også et sexliv selv om de ikke ligger med andre. Det er ikke bra undertrykke de følelsene kun fordi man er singel. Derfor burde ikke vi kristne bannlyse alt som omtales som sexhjelpemidler eller sexleketøy. Kristne par kan også nyte og utvikle sexlivet sitt sammen uten at det behøver å bli syndig av den grunn.

Jeg vokste opp med undervisning om å vente med sex til ekteskapet. All undervisning var ikke like god og jeg skal på ingen måte dømme de som ikke klarte å vente. Klarte ikke det selv. Leste en kommentar fra ei jente som sa at hun sa det var verdt ventingen. Det var deilig å ha et sexliv hvor hun slapp å sammenligne sex med erfaringer fra tidligere partnere. Siden de begge hadde ventet kunne de bygge sexlivet sammen. En slik kommentar setter verdien av å vente i et positivt perspektiv.

Hva så med oss som ikke ventet, eller vi som er skilt og har seksuell erfaring fra tidligere? Hvordan takler vi dette?
Hvordan tenker vi? Hva forventer vi av en ny kjæreste eller samboer/ektefelle? Hvilke forventninger har eventuelt de?

Jeg fant en blogg på nett skrevet av ei kristen ung gift kvinne. Hun var fantastisk til å beskrive sitt sexliv sammen med sin mann, hvilke utfordringer og gleder de hadde og hvordan de utviklet og skapte et godt samliv sammen. Ja, hun skal ha takk for at hun våget å gjøre det. Jeg tror hun hjalp mange kristne jenter, kvinner og menn med den bloggen. Jeg tror det er viktig at vi kristne blir flinkere til å snakke om sex både som single, men og

Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 26.11.2015 av Anonym
Jeg fant en blogg skrevet av en modig ung gift kristen kvinne. Fikk lyst til å dele litt av hva hun skriver:

Om å få mot naken…

Jeg husker starten. Den gang jeg ikke hadde sett en naken mann, og min kjære stod der naken foran meg.

Nakenheten var litt skremmende. Han var lysten og ivrig.

Jeg nølte. Han nølte ikke.

Vi kysset, koste og alt gikk så fort.

Fortere enn jeg hang med.

Visst var det godt, intimt og flott. Men noe i meg klarte ikke å følge.

Han tok initiativ. Kveld etter kveld.

En kveld kommanderte jeg ham på ryggen. Han lovte å ligge stille. Helt stille. Jeg fikk utforske ham.

Stryke, kjærtegne og undersøke. Bli trygg.

Det var ikke lett for ham å ligge stille.

Den kvelden ble jeg kjent med kroppen hans. En naken mann. Min mann. Min trygge ektemann.

Og nakenhenten gikk fra skremmende til vakker.



Dette er ting de aller fleste mennesker, kristne som ikke kristne, opplever. Vi kristne er bare ikke så flinke til å snakke om det.
Anonym
#2. Postet 26.11.2015 av Anonym
Bloggen jeg klippet fra finner dere her: http://fioljenta.vgb.no

Hun har sluttet å skrive for en stund siden, men jeg synes den er så fantastisk ærlig og herlig at jeg håper hun begynner å skrive igjen :).

Selvsagt mener jeg ikke at vi skal kopiere henne. Det blir jo ikke ekte. Likevel synes jeg at hun er flink på å fortelle om de utfordringene og gledene man har i et ekteskapelig sexliv. Jeg er sikker på at både den ene og den andre kan lære noe av å lese den bloggen.
Anonym
#3. Postet 30.11.2015 av Anonym
Jeg trodde sex var mellom en mann og en kvinne i ekteskapet...ikke lagt ut på en nettside,så andre kan få innblikk i hva de driver med...Har ikke ord over sånt,annet enn at det er veldig tydelig at Jesus snart kommer tilbake..
Anonym
#4. Postet 30.11.2015 av Anonym
Jeg trodde sex var mellom en mann og en kvinne i ekteskapet...ikke lagt ut på en nettside,så andre kan få innblikk i hva de driver med...Har ikke ord over sånt,annet enn at det er veldig tydelig at Jesus snart kommer tilbake..
Ja, som jeg skriver i innlegget mitt så tar ikke opp temaet om hvilke samlivsformer folk velger, men sex er definitivt noe mellom mann og kvinne i ekteskapet. Jeg skriver også at jeg ikke mener at alle skal kopiere det paret som det skrives om i bloggen, men at det er sunt for kristne å våge å snakke om sex. Med hverandre i ekteskapet, men også med andre. Etter å ha lest flere kristne blogger om temaet er det tydelig at mange har fått et bedre sexliv og et bedre ekteskap/samliv etter at de begynte å snakke sammen og med andre om hvilke problemer man hadde. Her må hver enkelt velge det som er riktig for dem.

Når det gjelder bloggen jeg referer til så synes jeg den legger frem temaet på en god måte. Hadde man lagt det frem på en vulgær og nærmest pornoaktig måte ville jeg ikke anbefalt den. Men, her er det ingen tvil om at vedkommende som skriver er en troende kvinne.

Uansett, takk for dine refleksjoner om saken :)
Anonym
#5. Postet 30.11.2015 av Anonym
En troende kvinne ville aldri lagt ut sexlivet!
Anonym
#6. Postet 30.11.2015 av Anonym
En troende kvinne ville aldri lagt ut sexlivet!
Nå dømmer du en du ikke kjenner! Du kjenner ikke vedkommende og kan heller ikke avgjøre om hun er troende eller ikke. Det blir feil.

Du har selvsagt din rett til å ikke være enig med henne og meg, men å bestemme hvem som tror eller ikke blir feil i mine øyne.
Anonym
#7. Postet 30.11.2015 av Anonym
Du skrev da at dette var en kristen,gift kvinne..Det er bare Gud som kan dømme,men vi som er kristne finner oss heller ikke i all slags svada.
Anonym
#8. Postet 30.11.2015 av Anonym
Er det rart at mange sliter i ekteskapet,så lenge det er "forventet og naturlig" å legge alt ut på nett....?
Anonym
#9. Postet 30.11.2015 av Anonym
Er det rart at mange sliter i ekteskapet,så lenge det er "forventet og naturlig" å legge alt ut på nett....?
Ingen som forventer at alt skal ut på nett! Jeg har heller ikke sagt at det er naturlig for alle. Brukte kun bloggen som et eksempel på at det er positivt å snakke sammen om sex. Budskapet mitt er IKKE at alle nå skal dele sexlivet sitt online, det har jeg aldri sagt!
Anonym
#10. Postet 30.11.2015 av Anonym
Du skrev da at dette var en kristen,gift kvinne..Det er bare Gud som kan dømme,men vi som er kristne finner oss heller ikke i all slags svada.
Hva som er svada er det sikkert mange meninger om...
Mye av det jeg vokste opp med som kristne "vedtatte sannheter" er i dag for de fleste svada og gammeldags. Målet mitt med dette innlegget var ikke å debattere rett og galt kristenliv, men å poengtere det at sex har vært tabubelagt i kristne miljøer veldig lenge er/kan være skadelig og ødeleggende i et forhold, men også for ungdommer før de går inn i ekteskapet.

Seksuelle følelser er noe Gud har lagt ned i oss mennesker og er derfor noe naturlig som vi ikke skal skamme oss over, men faktisk våge å snakke om. Det betyr selvsagt ikke at alle skal brette ut privatlivet sltt for alle. Er man i et forhold er det jo en god start å faktisk begynne å snakke om det sammen.

For ungdommen er det en god start å slippe å måtte lete etter svarene på alle spørsmål de måtte ha om sex på feil steder, og isteden være trygg på at de kan snakke om det med foreldre, gode nære venner, kjæresten sin, pastoren eller ungdomspastoren uten å føle skam.
Øystein-Skum93 sier: Vil ikke bo og vil ikke bosette meg en eneste plass nei på Vestlandet. Ikke en eneste plass nei på Vestlandet!
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16