Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

compaq
Opprettet 20.07.2015 av compaq, mann, 68 år, Aust-Agder.
Den gåtefulle Regnbuen
Verdens eldste historiebok, Bibelen forteller om den første regnbue og forklarer hvorfor regnbuen har fortsatt å vise seg siden da. Den forteller at Jehova Gud gjorde en pakt, at han ga et løfte til dem som overlevde den verdensomfattende vannflommen, Noah og hans familie og sa at aldri mer skal alt kjød utryddes ved vannflom. Gud sa videre til Noah om hva som skulle være tegnet på denne pakten: Min bue setter jeg i skyen og den skal være et tegn på pakten mellom meg og jorden. ( 1.Mos 9: 8-16 ) For en enestående måte Gud har minnet menneskeheten om sitt løfte på.

Selv om Bibelen ikke sier så mye om dette emnet, forteller den hvorfor regnbuen ble dannet og for dem som har tro, utgjør regnbuen den dag idag en forsikring om at Jehova Gud bryr seg om menneskene.

Det var da menneskene begynte å lure på hvordan regnbuen dannes at den viste seg å være et stort mysterium. De som har prøvd å gripe fatt i regnbuen er i mange tilfelle blitt sårbeinte. En av oldtidens detektiver den greske filosofen Aristotens mente at regnbuen ble dannet av stråler som ble reflektert eller kastet tilbake fra den ujevne overflaten på de små regndråpene i skyene. Han mente også at det bare var tre farger i regnbuen - en oppfatning som dominerte vitenskapelig tenkning i flere hundre år. En fenomen som har voldt mange hodebry er at det av og til blir dannet en dobbelt regnbue, en annen bue utenfor den første. Hvis regnbuen bare skyldes refleksjon, hva var da grunnen til at fargene i den ytterste buen forekom i akkurat omvendt rekkefølge i forhold til fargene i den innerste. Etter hvert som forskjellige teorier angående dette og andre trekk ved regnbuen ble forkastet. Til slutt begynte vitenskapsmennene å tro at lyset besto av bølger som oppførte seg på omtrent samme måte som lydbølger. Mange trodde det. De regnbuene som viste seg, oppførte seg imidlertid ikke i samsvar med de regler menneskene hadde satt opp.

Ytterligere forskning har ført til at en har kommet fram til en annen teori. Ifølge denne teorien består lyset av partkler som kalles fotoner og som opptrer som bølger og partikler på samme tid. Når alt kommer til alt må vi inrømme at menneskene fremdeles ikke kjenner det hele og fulle svar på det spørsmål Gud stilte Job for over 3000 år siden: Hva vei følger lyset når det deler seg? ( Job 38:24 ) Regnbuen er følgelig fremdeles en gåte og enten vi betrakter den som et teg på fred eller velger å studere den som et gåtefullt fenomen, gjør vi vel i å ha ærefrykt for den skaper. Det er sant på mange måter at ingen vil klare å gripe fatt i regnbuen.

Svar på innlegg

compaq
#1. Postet 22.07.2015 av compaq
De av Guds åndesønner som ble ulydige, traktet etter kjønnslig omgang med menneskenenes døtre. Det finnes ikke ekteskap blant englene. Deres rette bosted er i de usynlige himler. Deres plass var opprinnelig på det åndelige plan over menneskene og skulle fortsette å være der, ikke på det menneskelige plan. Deres aatrå gikk i retning av jorden og ledet dem i fristelse. De beskjeftiget sine tanker med hvor menneskenes døtre var og derved framkalte de hos seg et begjær etter deres legemer etter kjænnslig omgang med dem. De ønsker å gjøre som mennene og gifte seg med disse kvinner som sto under englene og leve sammen med dem som deres ektemenn.

Det betydde at disse Guds sønner måtte materialisere seg, ikle seg kjødelig skikkelse og begynne å leve sammen med sine jordiske hustruer og forlate sin tjeneste for Jehova Guds i hans usynlige himmelske teokratiske organisasjon. Ekteskap mellem menneskenes døtre og englene var en unatulig forbindelse. I likhet med Sodomas homoseksuelle innbyggere som begjærte de to materialiserte englers legemer da disse engler besøkte Lot i menns skikkelse, begjærte disse ulydige Guds sønner kvinnenes legemer for å tilfredsstille sine unaturlige lyster.

Det ble ikke frambrakt engler som en frukt av disse ekteskap. Menenskenes døtre kunne bare føde menneskebarn, barn av sitt eget slag og da det er moren som gir avkommet dets legeme ( et legeme av kjøtt og blod ) ble de var bastarder, mennesker av overnaturlig størrelse og vitaltitet fordi de hadde engler som fedre. De ble kalt nephilim som betyr fellere, det vil si de som får andre til å falle, fordi de var voldsomme og brutale og undertrykte den svakere ufullkomme menneskeslekt. Men jorden ble fordervet for Guds åsyn og jorden ble full av urett. Og Gud så på jorden og se, den var fordervet for alt kjød hadde fordervet sin ferd på jorden. ( 1.Mos 6:11-12 ) Noah som et profetisk bilde på Jesus. Noahs hustru som et profetisk bilde på menigheten, Jesu salvede etterfølgere. Noahs tre sønner og deres hustruer som en gruppe betraktet som et profetisk bilde på trofaste mennesker med god vilje overfor Gud nå i vår egen skjebnesvangre tid.
compaq
#2. Postet 26.07.2015 av compaq
Jesus har ikke langt hår men velstelt kort hår og velstelt skjegg ( 1.kor 11:14 ) og ikke så veldig tynn. Han er tømmersønn og har kraftig kropp.

Han måtte bære sin egen torturpæl ( 1 stokk ) ikke kors for han må bære 2 stokker ) fram til og kreftene hans snart tar slutt under tyngen av pælen. En forbipasserende Simon fra Kyrene i Afrika blir derfor tvunget til å bære pælen for ham.
compaq
#3. Postet 26.07.2015 av compaq
Hvorfor er det så mange religioner. I følge oversikt det 10 hovedreligioner og over 10 000 sekter. Det er mange faktorer som har bidratt til at det er blitt dannet nye religiøse grupper. Noen har sagt at de forskjellige religionene alle står for forskjellige måter å presentere den religiøse sannhet på.

Hvem er det som står bak denne religiøse forvirringen. Bibelen viser at Satan Djevelen er denne verdens gud. ( Jakob 4:4 ) og ( 2.kor 4:4 )

Dom 10: 6-7 : Israelittene fortsatte å gjøre det som var ondt i ( Jehovas ) øyne. De dyrket Ba'al-gudene og Astarte-bildene, Arams, Sidons og Mosabs guder og ammonittenes og filisterernes guder. De vendte seg bort fra Jehova og ville ikke tjene ham. Da flammer Jehovas vrede opp mot israelittene.

Det er tydelig at Jehova ikke godkjenner at vi tilber noe annet eller noen annen enn ham, den sanne Gud som har skapt himmelen og jorden.

Mark 7: 6-7 : Da sa Jesus til fariseerne og de skriftlærte: Jesaja profeterte rett om dere hyklere slik det står skrevet: Dette folk ærer meg med leppene, men hjertet er langt borte fra meg. De dyrker meg forgjeves for det de lærer er menneskebud.

Uansett hvem en gruppe hevder at de tilber er deres tilbedelse forgjeves hvis de følger menneskebud i stedet for Guds inspirerte Ord.
Her kan du skrive en melding som vil vises for alle på KristenDate.no.
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16