Fryd sier: Ønsker alle her på KD en velsignet påske :)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen

Forum > Religion og tro > Debatt

Anonym
Opprettet 13.05.2017 av Anonym.
Åndelige gaver

Tenkte jeg ville opprette en egen tråd for åndelige nådegaver, håper den kan være til oppmuntring til å finne dine egne nådegave(r). Dette er ett spennende tema, synes jeg. Håper det også er noen her som vil dele hvordan de oppdaget sine nådegaver, og hva du opplever når de fungerer i deg.

De åndelige nådegaver:

De åndelige nådegaver er gitt til den nytestamentlige menighet for at vi ved dem skal kunne oppbygges og stå rede til å møte Jesus. De er redskap i Guds menighet til å kunne oppmuntre, formane og gi kraft og mot på veien videre. De skal fungere i menigheten, og det skal vises respekt for de åndelige nådegaver. Det er Guds plan og vilje at alle som tilhører den nytestamentlige menighet skal være åpne for å kunne formidle hjelp til mange mennesker gjennom de åndelige nådegaver som Gud har gitt. La oss i sannhet søke de åndelige nådegaver i rikelig mål. La dem fungere til menighetens oppbyggelse mens vi venter på at Jesus skal komme og hente oss hjem til det sted som han har beredt for alle dem som tror på ham, og som har mottatt hans underfulle frelse.
1Kor 1:5-7
5 For i ham er dere blitt rike på alt, på all tale og all kunnskap,
6 fordi Kristi vitnesbyrd er blitt grunnfestet i dere,
7 slik at dere ikke mangler noen nådegave mens dere venter på vår Herre Jesu Kristi åpenbarelse.

De åndelige nådegaver kan deles inn i tre forskjellige grupper:
1: Nådegaver som fungerer gjennom tale:
Tunger, tydning, profetisk tale og visdoms tale.

2: Nådegaver som fungerer i menneskers ånd:
Tro og evne til å prøve ånder.

3: Nådegaver som fungerer gjennom spesielle handlinger:
Nådegaver til å helbrede og kraft til å gjøre undergjerninger.

Det ovenfor er ett utdag fra en side som greier ganske bra ut dette med nådegaver og hva bibelen sier om det. Klikk deg gjerne inn her, (Kilder: http://vekkelse.no/hva-sier-bibelen/andelige-gaver) for å lese mere og inngående om temaet. De gir deg en grei oversikt over nådegavene, og litt om en hvær gave.

Da er ordet ditt til å dele,diskutere og informere :)


Svar på innlegg

Anonym
#1. Postet 13.05.2017 av Anonym
Åndelige gaver består av tjenestegaver og nådegaver.

Så står det videre i Ef 4:12 for at de hellige kunne bli gjort i stand til tjenestegjerning, til oppbyggelse av Kristi legeme. 13 inntil vi alle når fram til enhet i tro på Guds Sønn og i kjennskap til ham, til manns modenhet, til aldersmålet for Kristi fylde. 14 for at vi ikke lenger skal være småbarn og la oss kaste og drive omkring av hver lærdoms vind ved menneskers spill, ved kløkt i villfarelsens listige knep.

Disse 5 tjenestegavene er tjenester og embeder, og de 9 nådegavene vil alltid være tilgjengelige, så lenge giveren av gavene, Den Hellige Ånd, er på jorden. Nådegavene er intet annet enn Den Hellige Ånds åpenbarelse og manifestasjoner i vår midte.
Hver av embetene/tjenestegavene inneholder flere nådegaver.
De 9 Åndens gaver finner du i 1 Korinter 12:4-11

1 Kor 14:1 Jag etter kjærligheten! Søk med iver å få de åndelige gaver, særlig å tale profetisk! 3 Men den som taler profetisk, taler for mennesker, til oppbyggelse, formaning og trøst. 4 Den som taler med tunger, oppbygger seg selv. Men den som taler profetisk, oppbygger menigheten.

Det er forskell på å tale profetisk og å være en profet.

Anonym
#2. Postet 15.05.2017 av Anonym

Desse 9 nådegavene som du nevner er nevnt i linken jeg la inn i trådstart. De fem grupperingene er de samme nådegavene som er nevnt i de tre gruppene. Tjestegaver og nådegaver er for meg det samme gavene...De er bare gruppert litt annerledes.Desse fem grupperingene,kan de sammenlignes med "yrker"? En hvær med sitt yrke kan ha flere nådegaver?

1.Kor 12: 4-11

4 Det er forskjellige nådegaver, men Ånden er den samme. 5 Det er forskjellige tjenester, men Herren er den samme. 6 Det er forskjellige kraftige virkninger, men Gud er den samme, han som er virksom og gjør alt i alle. 7 Hos hver enkelt gir Ånden seg til kjenne slik at det tjener til det gode. 8 For ved én og samme Ånd blir det gitt én å tale visdom, en annen å formidle kunnskap, 9 én får ved den ene Ånd en spesiell trosgave, en annen får nådegaver til å helbrede, 10 og én får kraft til å gjøre under. Én får den gave å tale profetisk, en annen å bedømme ånder, én får ulike slag av tungetale, og en annen kan tyde tungetale. 11 Alt dette gjør den ene og samme Ånd, som deler ut sine gaver til hver enkelt slik han vil.



Anonym
#3. Postet 15.05.2017 av Anonym

Den femfoldige tjenestegavene som er åpenbart i Efeserne 4,11 - apostel, profet, evangelist, pastor og lærer. Dette er ikke gaver fra Den Hellige Ånd, men en utvidelse av Kristi lederskap overfor kirken. Deres primere oppgave og funksjon er å undervise, trene, aktivere og fostre de hellige til tjenesten.

Hele den femfoldige tjenesten må bli gjenopprettet i menigheten, før den kan være klar for Kristi gjenkomst (Apg.3:21). Profetene er spesielt salvet til å føle hva som er det neste på Guds agenda for gjenopprettelse. Så løfter de sine stemmer som trompeter for å varsle, opplyse og gi menigheten del i sannheten, slik at den kan bli gjenopprettet. Profetene er øynene på Kristi kropp, trompetene i Herrens hær, som skal gi et klart varsel for å tilkjennegi hva Øverstbefalende ønsker.

Den profetiske gave opererer blant de hellige og er en tjeneste til vanlig oppbyggelse, oppmuntring, trøst og formaning (1.Kor.12:10,14;3-4). Men profetens tjeneste er autorisert og salvet til å gjøre mye mer.


Profeten har samme autoritet til å tjenestegjøre i menigheten med sin forkynnelse og profetiske budskap, som pastoren har med sin forkynnelse og pastorale rådgivning. Menighetens profeter fungerer i alle de samme tjenestene som i Det Gamle Testamentet, og som i Det Nye Testamentet, hvor profetene står direkte under Kristus. På denne måten består deres profetier i ledelse, instruksjon, irettesettelse, dom og åpenbaring.
Anonym
#4. Postet 05.06.2017 av Anonym

Er det virkelig ingen her som ønsker å diskutere,dele, vitne om gaver de har fått fra herren? Det burde jo være ett interessant tema for alle tronde og frelste. For vi er alle kaldt til å være ett redskap for herren. Og ett lem på hans kropp. Og dette med hvordan komme inn i tjeneste. Og bli klar over de åndelige gaver man har fått. Hvilke plan har for netop deg. Han skapte deg for en hensikt og for denne tid.

Anonym
#5. Postet 05.06.2017 av Anonym
Her på KD er det mye forskjellig.
Mitt inntrykk det er kristne her inne, som lengter etter Jesus og vil videre. Og det er en del som har kommet videre, men som ikke er her inne for å skrive på forumet. Men jeg er ikke sikker på at forumet er en trygg plass for de som vil inn i det Gud har kalt dem til.

Har fått noen brev som går på disse tingene.
Anonym
#6. Postet 05.06.2017 av Anonym
Ja,en del uvedkommende her inne og falske profiler...ja,det kan være at arenaen ikke er trygg nok for det...det er jo igrunn litt trist...
Fryd sier: Ønsker alle her på KD en velsignet påske :)
Skriv Skriv her Skriv i megafonen
annonseRadio 3:16